Mit tennétek, ha a 20. héten kiderülne, hogy a baba valószínűleg betegen fog megszületni?
Nagyon nehéz kérdés,hiszenaddigra erős kkötődés alakul ki az anya és a baba között.
Én személy szerint most azt mondanám hogy nem szülném meg.De lehet hogy nem tudnám megtenni,viszont akkor egy életen át gyötörne hogy miért pont az enyém született igy.
A 2.gyermekemnél down-kór szűrésre kellett mennem.
ha akkor rossz eredményt kaptam volna,nem tartottam volna meg a babát!
lehet hogy most ezért sokan elitélnek,de én igy tertottam helyesnek.
Nehéz döntés,de mindenkinek magának kell meghoznia!
Szia! Első babád várod? Nekem pár évvel ezelőtt megállapitották,hogy nem eshetek csak mesterségesen úton teherbe. Ma 21 hetes terhes vagyok,természetes úton.
A páromnak 2 kisfia van (7 és 10 évesek),akik beszédzavarral élnek, "fogyatékosak". Mindenféle vizsgálatra mennem kellett a genetikai gondok miatt. Minden eredményem tökéletes.Nem is gondolok olyanra,hogy a babám is "beteg" lesz.
Te se aggódj! Türelemmel hord a picit a szived alatt.
Az előző válaszolóak: nem Te vagy az egyetlen! Én is megtartanám. Igazából ezt a kérdést én soha nem is értettem. Pár hét múlva, ha valamiért megszületne korábban mindent megpróbálnának megtenni érte, hogy életben maradjon. Akkor is, ha beteg. Ha nem ezt tennék, az egyenlő lenne a csecsemőgyilkossággal. Ez történne pár hét múlva. Tényleg csak pár héten múlik (és azon, hogy még odabent van és nem idekint), hogy ezt meg szabad tenni?
Nem tudom, sikerült-e érthetően megfogalmaznom a gondolataimat. Remélem, igen.
A kérdést feltevő anyukának:
Sok baba születet egészségesen, pedig a terhesség alatt azt mondták, hogy nagy eséllyel nem lesz az. Bízz benne, hogy nincs semmi baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!