Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kínos kérdés anyóssal és a...

Kínos kérdés anyóssal és a higiéniájával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Mit tennétek a helyembe? Ha szerintetek csak én fújom fel ezt a problémát, kérlek mondjátok meg őszintén! Szóval a problémám:

Úgy néz ki, hogy anyóséknál fogunk lakni a tetőtérben (egyenlőre csak ez a megoldás van), külön mosdó, ici-pici konyha és egy nagy szoba. Ez idáig minden szép és jó, de a gond ott kezdődik, hogy van egy kutyája és egy macskája az anyósnak. Ezek az állatok se oltva se féregtelenítve nincsenek, a kutya rendszeresen bepiszkít a lakásba (tudomásom szerint csak a földszinten, mert mi föl nem engedjük egyiket sem), igaz, hogy ez föl van takarítva, amint észreveszi, vagy mi szólunk domestosos vízzel (de ez a víz nincs cserélve minden ilyen alkalom után). A macskánál is elég sokszor előfordult, főleg télen, hogy bepisilt, meg még ki tudja. A macskának meg van engedve, hogy felmásszon mindenhova, pultra, asztalra, mindenhova :O! Ja, és a macska rendszeresen elfogja az egereket, meg mindent, amit szoktak. És én már ettől undorodok.

Én nem vagyok ehhez hozzászokva, nálunk is van két kutya, egy a lakásban egy a kertben és szerintem kevés olyan ember van, aki ennyire imádja a kutyákat, mint én, de azért mindennek van határa. Igaz én a macskákat kifejezetten nem szeretem és soha nem is volt nekünk, de szerintem ezt a macska szeretők sem engedik meg.

Ha valaki belép hozzájuk első látásra minden rendben van, nincs patika, de én azt sem várom el, de viszonylagosan tisztának tűnik minden.

Mit tegyek? Kiképző barátom is mondta, hogy ez rettenet és rengeteg betegséget lehet így elkapni. Én már most azon vagyok teljesen kiborúlva, hogy az én gyerekem majd ilyen környezetben fog csúszni mászni? :O JAJJJJJJJJ, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

A párom nem veszi ennyire komolyan ezt a problémát.

Segítsetek kérlek!

Ja, és az anyós olyan, aki mindig mindent jobban tud és beleszól miindenbe.

2010. márc. 20. 20:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Én nem azt mondtam hogy takarítson utánuk. Azt megteheti a férje is. Attól hogy vesz egy bolhaírót még nem mocskolódik be a keze. Elkeserítő hogy mennyi elvakult minden máson átgázoló, gyűlölködő kismama van itt! Az egész világ dögöljön de legalábbis vágja magát vigyázzba meg mert ti szültök? Hát közlöm hogy ez senkit nem érdekel csakis titeket! Ti csak gyűlölködni tudtok, én viszont javasoltam egy megoldást! Nektek nem kell volna ide írni!

Remélem ezt tanítjátok majd gyerekeiteknek is, hogyha anyós makacs, akkor így kell beszélni az Ártatlan állatokról! Jó is hogy nincs állatotok...

De vigyázzatok mert ez az indulat ártalmas az egészségre! -.-'

2010. márc. 21. 14:45
 22/29 anonim ***** válasza:
Az utolsónak meg üzenem, hogy akkor a madarakat is lője le mert a kertjébe sz*rnak, meg a sünöket, egereket, mindent, ásson le a telekhatárnál a fölbe kerítést, nehogy a kis bogarag, kukacok a területére tudjanak jönni! A macskákkal együtt! Aztán meg költözzan panelba! A macska egy szabad állat, nem olyan mint a kutya! Aki kertes házba lakik annak el kell fogadni hogy bizonyos állatok megjelenhetnek a területén! Az én macskám oltott, féregtelenített, ivatalanított, nyakörv van rajta, bent alszik, és mégis átmegy a szomszédba, ez nem azért van mert rossz a gazda, hanem mert a macska ilyen! Ja és érdekes módon 18 éve lakom kertes házban, és van macskám de még soha egy sem sz*rta tele a kertet, sőt sehol sem láttam, mivel ők elássák! És amikor egy macska nem ássa el akkor ott már igen nagy baja lehet! De hát hova is gondolok, hiszen a kismamákat különösen utálják az állatok, többször is olvastam itt hogy csakis az ő kertjüket rombolják le, sz*rják tele és egyik válaszolóét sem aki nem kismama... Érdekes nem? Vagy lehet hogy csak drámai túlzás? Egyszer majd visszakapod hogy ártatlanokról így gondolkozol! Nem vagy feljogosítva arra hogy másokról így beszélj csak mert gyereked van... Ez igazán elkeserítő, az ilyeneketből lesznek az állatkínzók...
2010. márc. 21. 14:54
 23/29 anonim ***** válasza:
Te mekkora h*lye vagy!Én 30 éve lakom kertes házban,és attól,hogy nincs állatom(mivel én utálom,ha a kertembe rondítanak,és másokat sem akarok ilyen helyzetbe hozni).És akár milyen hihetetlen,nem lettem állatkínzó,hanem egy 2 gyerekes anyuka vagyok.És momentán kismama SE vagyok.Azt viszont felháborítónak tartom,hogy az állatvédőknek,meg állattartóknak mindent szabad,meg mindenhez joguk van,de kötlezettségük nincs.Ez nagyon jól működik pl.az USA-ban.Ha engem zavar a szomszéd állata(olyanra is volt már példa,hogy folyton ugatott,vagy átjárkált a szomszédba,ahol mindenre felmászott,jelölés képen lehugyozott mindent, stb.)és bejelentem,kötelezik az állattartót arra,hogy ennek az állapotnak véget vessen.Ráadásul nem tarthatnak csak úgy 4-5 kutyát,meg macskát(lsd.egy fentebb válaszolót).Úgy tudom,ez most már itthon is szabályozásra került.És ne haragudj,de undorító,hogy a gyerekeim homokozója(amit természetesen letakarva kell tartsak,mert ezek a dögök beleszarnának,ami köztudott,hogy számos betegséget terjeszt)állandóan lehugyozzák,ami rohadt büdös.Szval köszi,én ezeket NEM KÉREM!Ha nem zavarna,tartanék állatot,de mivel zavar nem tartok.De a másé se keserítse meg az életemet.Soha egy állatot se tudnék bántani,de nem lepődöm meg azokon,akik ezt nem így gondolják...
2010. márc. 21. 15:21
 24/29 anonim ***** válasza:

Ha kívülről szemlélnéd a stílusod akkor rájönnél hogy miért gondolják így! A macska ilyen és kész, el kell fogadni, minden kertbe bemegy... A homokozót meg alap hogy lezárva kell tartani akkor is ha nincs állat. Érdekes nálunk miért nincs baj a macskákkal? Pedig annyi van mint a... Mégsem folyik mindenhol patakokban a macskapisi, és nincs 10 lapátnyi macskakaka...

Ezt egyszerűen képteleség elvárni, ha józan ésszel gondolkozol akkor felfoghatod hogy akármit vársz el, és akármilyen jó gazda a szomszéd, a macskája akkor is át fog jönni, mivel nem egy nyúl vagy kutya hogy ketrecbe tartsák! Ez az élet rendje a macskáknál, mindenhol így csinálják. És ehhez nem kell 10 macska, elég egy is... A vadonélő állatok nem zavarnak? Esküszöm a macskakakát még sosem láttam itt, de a ruhát meg a kocsit többször összepiszkolták a madarak... Azt is elvárod hogy ne repüljenek a ház fölé? :D

2010. márc. 21. 15:34
 25/29 A kérdező kommentje:

HŰHA!!!!!!!!!!!!!! Na ez nem semmi! Kicsit azt hiszem elkanyarodtatok a témától.

Szeretnék azoknak válaszolni először, akik szerint nekem kellene takarítanom, hát NEM FOGOM! Én nem veszek ezeknek semmit, mert nekem is van két kutyám és ők MINDENBŐL A LEGJOBB MINDŐSÉGET kapják, azonak mindent megveszek! Nem az én felelőségem ez a két szerencsétlen állat, akik tény, hogy semmiről nem tehetnek, de attól függetlenül már rosszul vagyok tőlük. Mivel én nem megyek át hozzájuk csak éjjel,amikor a párom végzett a munkával, így én nem tudom kiengedni rendszeresen. Takarítani meg végképp nem fogok utánuk, én nem vagyok ehhez hozzászokva. És minden étkezés elött nem lehet lefertőtleníteni mindent a macska miatt, ezt senki nem gondolhatja komolyan, hogy mielött iszik az ember egy pohár vizet fertőtleníteni kell a konyhát?! Hát ez azért nevetséges!

A másik pedig, hogy rossz lenne a kapcsolatunk a párommal, hát nem hiszem, hogy ebből le lehetne szűrni, de az tény, hogy komoly nézeteltérések vannak emiatt, bár talán már kezdi belátni ő is, de annál sokkal erősebb a mi kapcsolatunk (legalábbis nagyon remélem, de ha nem akkor meg nem kár érte), hogy emiatt megromoljon.

Tényleg sokkal jobb lenne ha külön költöznénk egy saját lakásba, de most még nem lehetséges.

Ja, és volt alom a macskának egy időben, de úgy gondolták, hogy nincs is rá szükség, bár nem hiszem, hogy az olyan baromi higiénikus dolog lenne és már a tudat is elég rossz nekem, hogy macska ürülék van a lakásban, ahol élek. áááááááááááááááááá Neeeeeeeeeeeeeeem, ezt nem veszi be az én gyomrom.

Lehet, hogy ez másoknak teljesen normális dolog, de szerinem elég gáz, mi miért nem wczünk egy dobozba pár darab kavics közé és néha kiürítjük.... Húúúúúúúúúú Ez komolyan nem borzaszt el embereket? Na mind1! Nem is ez a lényeg. A féregírtót meg fogom venni azokan is holnap, mivel én a saját kutyáimat 2 havonta leféregtelenítem rendszeresen! Azt hiszem ez is a felelős állattartáshoz tartozik és nem az az állat szeretet, ha minden rájuk van hagyva.

A macskákat én sem bírnám elviselni még a kertünkbe sem, de hozzánk nem is mernek bejönni a kutyák miatt. :D

Ja, és nem mellékesen egyik kutya sem végzi a dolgát oda, ahova épp akarja, hanem meg van nekik a helyük és mindig ott végzik el.

2010. márc. 21. 18:02
 26/29 anonim ***** válasza:
66%

hát szerintem sem neked kell takarítanod utánuk, és nem is költöznék oda a helyedben. én is kismama vagyok, nekem van pl macskám is és kutyám is, sőt akváriumom is, egyiket sem takarítom, és nem azért mert a terhesség betegség hanem mert nem kockáztatom h elkapjak valamit, mert megszakadna a szivem, ha miattam lenne a babámnak valami baja. és későbbiekben ha megszületik akkor is nagyon oda fogok erre figyelni...nagyon szeretem az állatokat, és egyébként: KISMAMÁNAK LENNI A LEGJOBB DOLOG, NEM BETEGSÉG, DE A VILÁG EGYIK CSODÁJA!! felelőséggel tartozunk a piciért aki ott él a pocakban és mérlegelni kell mi a fontosabb....szóval kedves kérdező, igazad van hogy nem takarítasz utána...teljes mértékben.ha választani kell a baba és az állatok között akkor a baba!!!!!!a párod ha szeret megérti(márpedig ha elküldted neki pl a toxo-s cikket és arra is felfigyelt akkor érdekli az egészségetek csak fel kell hívni ilyen dolgokra a figyelmét) én keresnék még hasonló cikkeket és bemutatnám neki....meg anyósnak is, bár gondolom az ő véleménye nem fog változni...attól hogy valaki félti és óvja a gyermekét még nem lesz állatkínzó, a gyereke sem lesz az!!!sőőőt, inkább felelősségteljes ember! de mindegy, nem tudom hogy aki ezt másképp látja az mit gondol....érdekes..és pl ha veszélyeztetett terhes lenne? akkor hogy takarítsa ki? mert akkor bizony ott marad a bacitelep,terhesség alatt és után is....na mindegy, te csak a picurkátokra gondolj és az egészségetekre!!bocs h kikeltem kicsit, de felháborítanak az ilyen vélemények...

(ui.: a kikelésem nem a kérdés irójának szólt, neki boldog babavárást):):)

2010. márc. 21. 22:26
 27/29 anonim ***** válasza:
Nekem semmi bajom az állatokkal.De nem lakásba valók!Amikor kislány voltam, apu vett egy kutyust, de a kutya nem jöhetett be a házba.A kertben volt a helye.Soha egyetlen alkalmommal nem jött be.Azt gondolom, hogy ez így van jól, minden téren, de főleg a higiénia miatt.Én biztosan kiállnék magamért, a gyerekemért, és a párodnak is ezt kéne tennie.Bár ő most két tűz között van.A baba az első!!!Elég szomorú, ha anyósod ezt nem látja be.És akármilyen állatbarát is valaki, valljuk be őszintén: nagyon sok betegséget terjesztenek a háziállatok.Nem csak azok a kórokozók léteznek, amik ellen oltják őket.Az lenne a legokosabb, ha a párod beszélne az anyjával.Te is legyél ott, de inkább ő beszéljen.Így nem az lesz, hogy még oda sem költöztél, már rendezkedsz.De engem az sem érdekelne, ha ezt gondolná.Nem számít, mit gondol anyósom, a kisbabám egészsége sokkal fontosabb.Hosszú távon lesznek más konfliktusaitok is.Közös lónak túrós a háta, állatok nélkül is.Olyan dolgok bukkannak majd elő, amit nem gondoltál volna.Sok mindenbe bele fog szólni stb.Nem egészséges így élni, de nyilván ha nincs más megoldás, az más.De ne hagyd magad!!Semmiképpen!Nincs semmi bajom az állatokkal, de ha így van , ahogy leírod, abba az ÁNTSZ is belekötne..Bepiszkítanak, hullik a szőrük, tele vannak élősködőkkel.Nem szobába valók, és kész!
2010. márc. 22. 08:32
 28/29 A kérdező kommentje:

Most csak annyi időm van, hogy elmeséljem a mai eseményeket!

Ma voltam afp vizsgálaton és megkaptam ezért is, hogy "ennyit orvoshoz járni....." :O

2010. márc. 22. 09:49
 29/29 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.Na, erről beszélek.Még oda sem költöztetek, de már beleszól mindenbe.Azért mert az ő idejében nem ez volt stb.Drukkolok nektek, hogy ne sokáig kelljen ott laknotok.
2010. márc. 22. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!