Lehet, hogy buta kérdés de lehet kontaklencsébe szülni?
Szerintem nem lehetne,biztosan szóltak volna érte,ha tudták volna.De én nem mondtam,ők meg nem kérdezték.Amúgy császárral szültem végül is,de semmiképp nem akartam volna kivenni,anélkül alig látok valamit :(
De semmi gond nem volt,legközelebb is benn tartom.
Én is rákérdeztem szülés előtt a kórházban és nekem nem ajánlották. Azóta már tudom miért :)
Szóval szerintem ne tedd be a kontaklencséd, tök zavaró lehet és akkor ott nem fogsz tudni azzal foglalkozni.
Én bevittem a szemüvegem, de azt hiszem nem is volt rajtam.
Könnyű szülést és sok boldogságot!
szia, nekem kifejezetten tiltotta a védőnő. ha császáros leszel, akkor azért, mert a műtőbe mész, és nem szerencsés egy idegen test a szemedbe, más kérdés, hogy a szemüveget sem engedik a sterilitás miatt. de pont eleget látnál. ha simán szülsz, akkor nyomás közben, amikor be KELL csukni a szemed, hogy ne vérezzen be, nagyon kényelmetlen lesz a lencse: elmozdul, kiszárad. Én mindig lencsét hordok, csak itthonra veszek szemcsit, de szülni szemüvegben fogok.
könnyű szülést és boldog babavárást!
Szia!
Harmadik válaszoló vagyok.
Pl nagyon izzadtam, meg össze volt kuszálódva a hajam, nekem kényelmetlen lett volna ebben a helyzetben a kontaktlencse. sokszor összeszorítottam a szemem, ha ott összegyűrődik a lencse tuti nem érdekelt volna annyira, hogy csináljak valamit ellene, viszont a szemem biztos nem köszönte volna meg.
Amikor volt kis nyugis időszakom, jól esett lecsukni a szemem, engem zavart volna ott egy idegen tárgy. (pedig már legalább 14 éve hordok lencsét!) Elég érzékeny voltam a szülés alatt.
Szóval nem vinnék be olyat a szülésre, amivel akadhat bármiféle technikai probléma.
2szer szültem, egyszer császárral egyszer hüvelyi úton és mindkétszer lencsében:)
a sima szülésnél se volt gond, nem mozdult el. a műtét alatt se volt gond vele, abban voltam utána is, persze reggelre kicsit kiszáradt, de lemostam a kontaktlencse folyadékkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!