Kínos kérdés anyóssal és a higiéniájával kapcsolatban?
Mit tennétek a helyembe? Ha szerintetek csak én fújom fel ezt a problémát, kérlek mondjátok meg őszintén! Szóval a problémám:
Úgy néz ki, hogy anyóséknál fogunk lakni a tetőtérben (egyenlőre csak ez a megoldás van), külön mosdó, ici-pici konyha és egy nagy szoba. Ez idáig minden szép és jó, de a gond ott kezdődik, hogy van egy kutyája és egy macskája az anyósnak. Ezek az állatok se oltva se féregtelenítve nincsenek, a kutya rendszeresen bepiszkít a lakásba (tudomásom szerint csak a földszinten, mert mi föl nem engedjük egyiket sem), igaz, hogy ez föl van takarítva, amint észreveszi, vagy mi szólunk domestosos vízzel (de ez a víz nincs cserélve minden ilyen alkalom után). A macskánál is elég sokszor előfordult, főleg télen, hogy bepisilt, meg még ki tudja. A macskának meg van engedve, hogy felmásszon mindenhova, pultra, asztalra, mindenhova :O! Ja, és a macska rendszeresen elfogja az egereket, meg mindent, amit szoktak. És én már ettől undorodok.
Én nem vagyok ehhez hozzászokva, nálunk is van két kutya, egy a lakásban egy a kertben és szerintem kevés olyan ember van, aki ennyire imádja a kutyákat, mint én, de azért mindennek van határa. Igaz én a macskákat kifejezetten nem szeretem és soha nem is volt nekünk, de szerintem ezt a macska szeretők sem engedik meg.
Ha valaki belép hozzájuk első látásra minden rendben van, nincs patika, de én azt sem várom el, de viszonylagosan tisztának tűnik minden.
Mit tegyek? Kiképző barátom is mondta, hogy ez rettenet és rengeteg betegséget lehet így elkapni. Én már most azon vagyok teljesen kiborúlva, hogy az én gyerekem majd ilyen környezetben fog csúszni mászni? :O JAJJJJJJJJ, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
A párom nem veszi ennyire komolyan ezt a problémát.
Segítsetek kérlek!
Ja, és az anyós olyan, aki mindig mindent jobban tud és beleszól miindenbe.
Mondjuk a toxoplazmózis a legveszélyesebb egy csecsemőre nézve. Ezt a macskák hordozzák ürülékkel.
Keress egy leírást erről a neten és nyomtasd ki párodnak meg anyósodnak.
Mi nem megyünk fel apámhoz, pedig egy udvarban élünk, de macsak van a lakásba nekik is.
Én a múlthéten kaptam meg a toxoplazmzis eredményét és HÁLA ISTENNEK már védett vagyok ellene. De nagyon féltem a babámat már most. Én ezt hallottam, hogy a féregtől is elképzelhetetlenül súlyos betegségeket lehet kapni. És persze a domsetosos felmosás sem ér túl sokat ha speckós fény alatt lenne megnézve akkor hemzsegne a baciktól a lakás! :O
Ez számomra szörnyű!
Azon gondolkozom, hogy én inkább haza költözöm majd a pici papával. Még csak 16 hetes vagyok, de olyan hamar eljön majd ez az idő....
Köszönöm a válaszod!
Azért nem értenek meg engem, mert eddig se a menyének se a lányának nem volt ez problémája. Szerintük ez egyáltalán nem akkora ügy, mert "Mit csináljak most akkor velü? Altassam le?" Ezt a párom mondja. Az a baj, hogy az anyja nem is engedi ki szerencsétleneket rendszeresen. Én mondtam, hogy fogadjanak kutya oktatót, de hát az sem megy ha az anyja nem akarja, mert őt NEM ZAVARJA! :O
Toxoplazmát már átküldtem mailen a páromnak, na akkor ő egy kicsit komolyabban vette a macska kérdést.
De az, hogy amindenhova felmászik, az rettenet. :O
És a kutyának a bepiszkítása még ha rendszeresen lennének oltva és féregtelenítve akkor sem elfogadható nekem.
Az albérlet nem tudom mennyire lenne megoldható. De szerintem én nem megyek oda a picibabával, ide meg nem nagyon akar jönni a párom, amit valamilyen szinten megértek, mert van nekem egy halmozottan sérült nővérem és abszolult tekintettel kell rá lenni és hozzá kell alkalmazkodni, ami nekem teljesen természetes, de ezt nem lehet elvárni senkitől. Pedig nekem is a tetőtérben van egy kicsi konyhám, mosdó és két szobám...
Köszönöm a válaszotokat!
NA azért itt nem ennyire vészes a helyzet, de hát itt is komoly szobatisztasági problémák vannak.
Nagyon sajnálom, hogy neked is ezen kellett keresztülmenned, azért ez már tényleg borzalmas.
Ja, és még ami kiborító, hogy képzeljétek azon is ki van akadva, hogy magánorvoshoz járok és, hogy megcsináltattuk a kombinált tesztet (jelzem ingyen sikerült egy akción keresztül), tehát még nem is "dobtunk ki pénzt" és hogy a toxoplazma tesztet is megcsináltatta a doki nekem. És hát "minek járok fölösleges vizsgálatokra?".
Elég idegesítő már ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!