Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kínos kérdés anyóssal és a...

Kínos kérdés anyóssal és a higiéniájával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Mit tennétek a helyembe? Ha szerintetek csak én fújom fel ezt a problémát, kérlek mondjátok meg őszintén! Szóval a problémám:

Úgy néz ki, hogy anyóséknál fogunk lakni a tetőtérben (egyenlőre csak ez a megoldás van), külön mosdó, ici-pici konyha és egy nagy szoba. Ez idáig minden szép és jó, de a gond ott kezdődik, hogy van egy kutyája és egy macskája az anyósnak. Ezek az állatok se oltva se féregtelenítve nincsenek, a kutya rendszeresen bepiszkít a lakásba (tudomásom szerint csak a földszinten, mert mi föl nem engedjük egyiket sem), igaz, hogy ez föl van takarítva, amint észreveszi, vagy mi szólunk domestosos vízzel (de ez a víz nincs cserélve minden ilyen alkalom után). A macskánál is elég sokszor előfordult, főleg télen, hogy bepisilt, meg még ki tudja. A macskának meg van engedve, hogy felmásszon mindenhova, pultra, asztalra, mindenhova :O! Ja, és a macska rendszeresen elfogja az egereket, meg mindent, amit szoktak. És én már ettől undorodok.

Én nem vagyok ehhez hozzászokva, nálunk is van két kutya, egy a lakásban egy a kertben és szerintem kevés olyan ember van, aki ennyire imádja a kutyákat, mint én, de azért mindennek van határa. Igaz én a macskákat kifejezetten nem szeretem és soha nem is volt nekünk, de szerintem ezt a macska szeretők sem engedik meg.

Ha valaki belép hozzájuk első látásra minden rendben van, nincs patika, de én azt sem várom el, de viszonylagosan tisztának tűnik minden.

Mit tegyek? Kiképző barátom is mondta, hogy ez rettenet és rengeteg betegséget lehet így elkapni. Én már most azon vagyok teljesen kiborúlva, hogy az én gyerekem majd ilyen környezetben fog csúszni mászni? :O JAJJJJJJJJ, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

A párom nem veszi ennyire komolyan ezt a problémát.

Segítsetek kérlek!

Ja, és az anyós olyan, aki mindig mindent jobban tud és beleszól miindenbe.

2010. márc. 20. 20:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
52%

Ha már odaköltözöl akkor szerintem nagyon nagy hangod nem lehet, mert nem a te házad. Én megoldanám magam ha az anyós nem akarja, mert én nagyon szeretem az állatokat és ez nekik nem jó. Féregtelenítés párszáz Ft, évi egy db oltás (több kötelező nincs) kb 3000. Macskának egy wc 1-2 ezer Ft. Most gondolom úgyis otthon vagy, megpróbálhatod megnevelni a kutyát.

Ha ez nem tetszik akkor ne költözz vele inkább össze, mert ilyenkor sajnos sokaknak az jut eszébe hogy "kib*ssza dögöket".

2010. márc. 20. 23:29
 12/29 anonim ***** válasza:
39%

Total igaza van az utolsonak...neked is tenni kell valamit ha szeretned hogy a dolgok megoldodjanak amugy meg nem is olyan gaz a szitu. Annak a gyereknek nem lesz semmi baja foleg ugy hogy ti gyakorlatilag nem is ott eltek. Szerintem itt mar reg nem errol van szo hanem inkabb az bant teged hogy a parod nem all kategorikusan a te partodra ha a venlany beleszol a dolgoba. Ez a "piti problema" nagyon sokat elarul a kapcsolatotokrol...ami eleg szarnak tunik. Van egy par megoldas ami kozul v alaszthatsz: 1 Amit az elozo valaszolo irt, 2 Befogod a szab es amikor csak latod feltakaritod a mocskot es nem engeded fel a ti lakasotokba az allatokat, 3 Hazakoltozol

Anyosodat pedig jobb lenne minnel hamarabb "megnevelni" mert meg sok bajod lesz ha ekkora a szaja.

2010. márc. 21. 06:20
 13/29 anonim ***** válasza:
33%

23:29-esnek teljesen igaza van. Ha bemész egy állatpatikába és megmondod, hogy szeretnél egy olyan cseppet, ami a külső és belső élősködőket is kiűzi az állatból, akkor ez a probléma meg lesz oldva. Kb 3-4000 Ft, de az egészség többet ér. A Freesnapf boltokban lehet kapni fedeles macska WC-t, ami nagyon higiénikus, már 2000 Ft-tól. A macska alapvetően szobatiszta állat, olyan sokat nem kell tanítani rá, a kutya az már másik kérdés, de kérdezd meg az oktató ismerősödet, hogy hogyan lehet könnyen megtanítani rá, biztosan szívesen segít. Ahogy mondani szokták, Segíts magadon és Isten is megsegít.

Ha a helyedben lennék, akkor én nem nyaggatnám többet Anyósomat, hanem beszerezném ezeket a dolgokat és kérés és kérdés nélkül cselekednék. Azt meg, hogy a macska mindenhová felugrál úgy oldanám meg, hogy Na kedves anyuka, fenn kitakarítottam, jöttem segíteni itt lenn is. Fognám a vizet, a fertőtlenítő, kendőt és akárhogy károg, kitakarítanék. Szerintem még örülne is, hogy mennyire házias vagy.

32 hetes 4 kutyás 4 macskás kismama

2010. márc. 21. 09:22
 14/29 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem meg a kisbabád legyen az első, kismama vagy és felelősséggel tartozol a piciért de ha ezt sem a párod sem az anyósod nem tartja tiszteletben akkor..mi lesz később?? Félre ne érts ennél nagyobb baj soha ne érjen de....ha ne adj Isten mégis? Ez egy nagyon egyszerűen megoldható probléma, de nem írom ide mert nagyon csúnya válaszokat fogsz kapni, Én szeretem az állatokat de..na mindegy remélem érted, Minden jót neked/tek
2010. márc. 21. 10:11
 15/29 anonim ***** válasza:
74%
Ne haragudj utolsó válaszoló vagyok, most olvastam csak végig az előttem szólókat, hát ez megdöbbentő...szóval te mint kismama takarítsd a piszkot és költsél azokra a dögökre és fogd be a szád mert odaköltöztél...nevetnem kell!Hogy lehet valaki ennyire..nem is írom le inkább.Az a pici meg fog születni nem is olyan soká és utána majd nem engeded le a házból anélkül h ne suvickolnád égig a talajt a saját pénzedből vett tisztítókkal majd a dögökre figyelve teszi meg az első lépéseit a pici és mindezt úgy hogy befogod a szád...hát ne haragudj de ez nem vmi jó megoldás. Remélem tényleg csak ilyen ideiglenes a dolgog és mielőtt megszülsz el tudtok költözni. Attól, hogy másnak nem lett baja belőle..mert mondjuk abban nevelkedett az még nem jelenti azt, hogy neked el kell viselned. Szerintem most inkább az eszedre hallgas!! A babó érdekében
2010. márc. 21. 10:18
 16/29 anonim ***** válasza:
66%

Én biztos, hogy nem költöznék oda!!! Nálad is jól elférnétek és ott legalább normális tisztaság van! Mi az, hogy a férjed nem tud alkalmazkodni a sérült nővéredhez??? Inkább te alkalmazkodj a háziállatokhoz? Hát meg van a véleményem... Ja és ilyen anyóssal én tuti nem tudnék kijönni, persze nem vagyunk egyformák. Szerencsére az én anyósom csodálatos asszony, jobbat nem is kívánhatnék, de mi nem lakunk ott. Hát ez csak egy magánvélemény, de ha már így megkérdezted, akkor gondoltam leírom...

Kívánom, hogy minél hamarabb megoldódjon valahogy ez a helyzet és nagyon jó egészséget a babának és neked!

2010. márc. 21. 10:39
 17/29 anonim ***** válasza:
49%
Kedves utolsó, akkor szerinted az a megoldás, hogy éljen ott a koszban, meg a fertőzésben, vagy az hogy váljon el? Mert megoldást nem mondtál semmit. Mert akkor én inkább megfizetem a tisztítószert és az állatok egészségét míg ott vagyok, mert a gyerekem egészsége a fontosabb és ha már más nem tesz érte akkor én Igen. Egyébként az, hogy valakinek vannak állatai nem jelenti azt is, hogy már koszban nőtt fel.
2010. márc. 21. 10:43
 18/29 anonim ***** válasza:
10:18-nak írtam.
2010. márc. 21. 10:44
 19/29 anonim ***** válasza:
49%
Totál igaza van az utolsónak, ha nincs más lehetőség lakásra, akkor neked kell tenni érte. Az meg hogy egy kismama subickol meg takarít.. Ez nem betegség csak várandósság. Ha valaki nem veszélyeztetett, akkor miért ne?! Az állatok, ha gondozva lesznek általad, akkor nyugodtabb is lehetsz, mert tudod, hogy te elláttad őket, és nem igen fognak olyan veszélyt jelenteni. Persze ha lenne jobb lehetőség akkor azt választanám a baba érdekében, de azért nem olyan totál katasztrófa. Egy a lényeg, ne hagyd magad! Én nem fognám be a szám, hiszen biztos az anyós se szeretné, hogy akármi baja is legyen az unokának!! Jó babázást!
2010. márc. 21. 12:25
 20/29 anonim ***** válasza:
48%
Utolsónak:gondozva lesznek az állatok ÁLTALAD!Könyörgöm,a kérdező NEM kérte ezeket a dögöket!Ha annyira akarná,lenne neki is.És van lehetősége máshol élni,mivel saját tetőtéri lakása van a szüleinél.És nem kellene szétköltözniük,ha a kedves párja is komolyan venné a kérdező aggályait.És az elég vicces,hogy amikor majd megszül,ott lesz az 1-2-pár hetes babával,és 2 szoptatás között lejár az állatok után a mocskaikat pucolni.Aztán lefertőtleníti magát,és már szoptathat is megint...persze,se a terhesség,se a gyermekágy nem betegség,de ne azzal kelljen már foglalkoznia,hogy mások felelőtlensége,és nemtörődömsége miatt az ő dolgai,és feladatai szaporodjanak meg.Azt az időt talán hagy fordítsa a babára,magára,és a párjára.Hangsúlyozom,ezek NEM AZ Ő BOLHAZSÁKJAI,nem az ő feladata és kötelessége lenne foglalkozni velük!Az ilyen emberek miatt utálják meg az állatokat!Konkrétan én is utálom,hogy a szomszédaim macskái a mi kertünkbe járnak szarni.Mi közöm azokhoz a rühes dögökhöz?Én NEM tartok állatot,ha lehet,másoké után SE akarok takarítani!
2010. márc. 21. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!