Kínos kérdés anyóssal és a higiéniájával kapcsolatban?
Mit tennétek a helyembe? Ha szerintetek csak én fújom fel ezt a problémát, kérlek mondjátok meg őszintén! Szóval a problémám:
Úgy néz ki, hogy anyóséknál fogunk lakni a tetőtérben (egyenlőre csak ez a megoldás van), külön mosdó, ici-pici konyha és egy nagy szoba. Ez idáig minden szép és jó, de a gond ott kezdődik, hogy van egy kutyája és egy macskája az anyósnak. Ezek az állatok se oltva se féregtelenítve nincsenek, a kutya rendszeresen bepiszkít a lakásba (tudomásom szerint csak a földszinten, mert mi föl nem engedjük egyiket sem), igaz, hogy ez föl van takarítva, amint észreveszi, vagy mi szólunk domestosos vízzel (de ez a víz nincs cserélve minden ilyen alkalom után). A macskánál is elég sokszor előfordult, főleg télen, hogy bepisilt, meg még ki tudja. A macskának meg van engedve, hogy felmásszon mindenhova, pultra, asztalra, mindenhova :O! Ja, és a macska rendszeresen elfogja az egereket, meg mindent, amit szoktak. És én már ettől undorodok.
Én nem vagyok ehhez hozzászokva, nálunk is van két kutya, egy a lakásban egy a kertben és szerintem kevés olyan ember van, aki ennyire imádja a kutyákat, mint én, de azért mindennek van határa. Igaz én a macskákat kifejezetten nem szeretem és soha nem is volt nekünk, de szerintem ezt a macska szeretők sem engedik meg.
Ha valaki belép hozzájuk első látásra minden rendben van, nincs patika, de én azt sem várom el, de viszonylagosan tisztának tűnik minden.
Mit tegyek? Kiképző barátom is mondta, hogy ez rettenet és rengeteg betegséget lehet így elkapni. Én már most azon vagyok teljesen kiborúlva, hogy az én gyerekem majd ilyen környezetben fog csúszni mászni? :O JAJJJJJJJJ, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
A párom nem veszi ennyire komolyan ezt a problémát.
Segítsetek kérlek!
Ja, és az anyós olyan, aki mindig mindent jobban tud és beleszól miindenbe.
Ha már odaköltözöl akkor szerintem nagyon nagy hangod nem lehet, mert nem a te házad. Én megoldanám magam ha az anyós nem akarja, mert én nagyon szeretem az állatokat és ez nekik nem jó. Féregtelenítés párszáz Ft, évi egy db oltás (több kötelező nincs) kb 3000. Macskának egy wc 1-2 ezer Ft. Most gondolom úgyis otthon vagy, megpróbálhatod megnevelni a kutyát.
Ha ez nem tetszik akkor ne költözz vele inkább össze, mert ilyenkor sajnos sokaknak az jut eszébe hogy "kib*ssza dögöket".
Total igaza van az utolsonak...neked is tenni kell valamit ha szeretned hogy a dolgok megoldodjanak amugy meg nem is olyan gaz a szitu. Annak a gyereknek nem lesz semmi baja foleg ugy hogy ti gyakorlatilag nem is ott eltek. Szerintem itt mar reg nem errol van szo hanem inkabb az bant teged hogy a parod nem all kategorikusan a te partodra ha a venlany beleszol a dolgoba. Ez a "piti problema" nagyon sokat elarul a kapcsolatotokrol...ami eleg szarnak tunik. Van egy par megoldas ami kozul v alaszthatsz: 1 Amit az elozo valaszolo irt, 2 Befogod a szab es amikor csak latod feltakaritod a mocskot es nem engeded fel a ti lakasotokba az allatokat, 3 Hazakoltozol
Anyosodat pedig jobb lenne minnel hamarabb "megnevelni" mert meg sok bajod lesz ha ekkora a szaja.
23:29-esnek teljesen igaza van. Ha bemész egy állatpatikába és megmondod, hogy szeretnél egy olyan cseppet, ami a külső és belső élősködőket is kiűzi az állatból, akkor ez a probléma meg lesz oldva. Kb 3-4000 Ft, de az egészség többet ér. A Freesnapf boltokban lehet kapni fedeles macska WC-t, ami nagyon higiénikus, már 2000 Ft-tól. A macska alapvetően szobatiszta állat, olyan sokat nem kell tanítani rá, a kutya az már másik kérdés, de kérdezd meg az oktató ismerősödet, hogy hogyan lehet könnyen megtanítani rá, biztosan szívesen segít. Ahogy mondani szokták, Segíts magadon és Isten is megsegít.
Ha a helyedben lennék, akkor én nem nyaggatnám többet Anyósomat, hanem beszerezném ezeket a dolgokat és kérés és kérdés nélkül cselekednék. Azt meg, hogy a macska mindenhová felugrál úgy oldanám meg, hogy Na kedves anyuka, fenn kitakarítottam, jöttem segíteni itt lenn is. Fognám a vizet, a fertőtlenítő, kendőt és akárhogy károg, kitakarítanék. Szerintem még örülne is, hogy mennyire házias vagy.
32 hetes 4 kutyás 4 macskás kismama
Én biztos, hogy nem költöznék oda!!! Nálad is jól elférnétek és ott legalább normális tisztaság van! Mi az, hogy a férjed nem tud alkalmazkodni a sérült nővéredhez??? Inkább te alkalmazkodj a háziállatokhoz? Hát meg van a véleményem... Ja és ilyen anyóssal én tuti nem tudnék kijönni, persze nem vagyunk egyformák. Szerencsére az én anyósom csodálatos asszony, jobbat nem is kívánhatnék, de mi nem lakunk ott. Hát ez csak egy magánvélemény, de ha már így megkérdezted, akkor gondoltam leírom...
Kívánom, hogy minél hamarabb megoldódjon valahogy ez a helyzet és nagyon jó egészséget a babának és neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!