Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális ez? Ha másnál is...

Normális ez? Ha másnál is csináltak gyökérkezelést és járt így segítene? (18h)

Figyelt kérdés
pár napja voltam gyökérkezelésen,akkor kezdték,így csak kifúrták,beleraktak valami gyógyszert ami kiöli majd az idegeket azt mondták,és rá egy próba/ideiglenes tömést.3szor kell még majd mennem mire kész lesz...Tegnap estig semmi nem volt vele,viszont estétől,elkezdett nem is az hogy fájni,mert azért nem fáj,de ha ráharapok,"fáj",szóval rágni nem tudok,és feszít..éjjel szonte semmit nemaludtam,mert éreztem hogy feszít,normális ez ilyenkor?Mert annyit mondtak hogy az első 1-2nap ha fáj az normális,na most nekem a 3.naptól "fáj"és feszít,nemtudok vele enni..viszont kedden tudok leghamarabb visszamenni,szerintetek nagybaj lehet?Valamit nemjól csináltak?Várhatok keddig?
2010. márc. 14. 08:24
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia, nekem volt gyökérkezelésem, igaz nem a terhesség alatt, de volt. Az lehet Nálad, hogy a beletett gyógyszer kicsit lassabban szívódott fel, azért kezdett el később fájni, mint ahogyan mondták. A feszítő érzés is természetes. Nekem pluszban még lüktetett is, az sem kellemes, de kibírható.

Ami nekem segített: az arcomra kívülről hideg vizes borogatás. És Glycoseptes fertőtlenítés ( lehet használni terhesség alatt is ), de nem öblögetés, hanem fülpiszkálóra pár csepp Glycosept oldat, és azzal óvatosan beecsetelni a fog környékét, az ínyt is. Az segít a fájdalom elmúlasztásában, legalábbis nekem bevált.

Rágni próbálj a másik oldalon, mert az most tényleg fáj :(

De meglátod, elmúlik majd ügyesen és minden rendben lesz. Drukkolok.

És szerintem elég, ha kedden visszamész.

2010. márc. 14. 08:29
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors választ!:)Csak 31-én kellene visszamennem elvileg,de ha keddig marad a "fájás",akkor inkább kedden visszamegyek,mert utána szabin lesznek a héten.Remélem elmúlik tényleg...
2010. márc. 14. 08:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia, fogorvos vagyok, menj el ügyeletre MINDENKÉPP!

Az az anyag, ami "kiöli az ideget" nem tesz jót a babának, mindenképp menj el vele fogászatra, tisztítsák ki.Ne várj keddig! Nem biztos, hogy tényleg azt rakták bele, de lehet, és főleg ha most kezd fájni, az gyanús. Volt már vele probléma terhesnél! Erzsébet körúton van egy jó ügyelet. Keress rá!

2010. márc. 14. 10:50
 4/10 A kérdező kommentje:
jajj,most megijesztettél:STudják hogy terhes vagyok,nagyon rendesek,gondolom azért nem tesznek bele olyat ami ártana.Amúgy Miskolci vagyok.De nem fáj,csak ha rágok vele,de azt se fájdalomnak mondanám.
2010. márc. 14. 12:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát nekem két gyökérkezelésem is volt már a terhesség alatt. De nekem kiölték az ideget és fertőtlenítő tömést raktak be. A második úgy kezdődött, hogy kiölték az ideget, és 2x kaptam fertőtlenítő tömést, aztán utána, (mivel olyan érzékeny volt, mint neked) 3x is kitisztították és nyitva hagyták. Nekem azt mondták tályog van ott, azért nem tömhetik be. Még antibiotikumot is szednem kellett a végén. 5 kezelés, tisztítás után, előző héten betömték a gyökereket, és nemsokára a lyukat is betömik. Ez mindig 2 lépés szokott lenni.
2010. márc. 14. 12:49
 6/10 A kérdező kommentje:
hát nemtudom mi lehet akkor vagy baj e ez...antibiotikumot sajnos már nekem is kellett szednem,(1 doboz dalacint),bár nem a fogamra,és így is tiszta ideg vagyok emiatt,úgyhogy azt nem szeretnék többet szedni ha nem muszáj:S.Remélem elmúlik és nem lesz komolyabb baj...:(
2010. márc. 14. 13:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia, 10:50-es vagyok, nem ijesztgetésből írtam, biztos nem akartak rosszat, de ha a fájdalom erősödik, nem pedig szűnik, az kezelést igényel. Ha pedig terhes vagy, nem jó, ha azt az anyagot használják, ami magától "kiöli" az ideget. Ilyenkor mindenképp csak azt szokták, amit az utánam szóló írt, kiszedik az ideget, és "fertőtlenítő" tömést tesznek bele. Antibiotikumot nem minden esetben szoktak felírni, de minél többször van áttisztítva a fog, annál nagyobb eséllyel gyógyul. 31-e pedig még nagyon messze van, ha hétvégén nem is tudsz menni, kedden menj el mindenképp. Persze mindenki maga tudja, de gondoltam tudok tanácsot adni a témában fogorvosként. Ha nem fogadod el, más kérdés, de abban ne bízz, hogy rendesek, és biztos tudják mit lehet terhesen.
2010. márc. 14. 15:45
 8/10 A kérdező kommentje:
jajj félre ne értsd,köszönöm a tanácsod:)Kedden mindenféleképpen visszamegyek,csak azért nem megyek ügyeletre,mert nem "fáj",csak ha rágok vele,szóval csak úgy spontán magától nem.
2010. márc. 14. 15:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Én is most vagyok túl egy 3 alkalmas gyökérkezelésen. Először nekem is ilyen gyógyszeres tömést raktak bele, mint neked, és a 2. alkalommal kezdődött a tényleges gykezelés. Azt mondta a dokim, készüljek fel fájdalomcsillapítókl nyugodtan, mert hiába az a gyógyszeres tömés, fájni fog valószínűleg, ne rágjak rajta, és ne is mossam meg fogkefével. Sokszor, ha véletlenül összecsuktam az államat, ordítani tudtam volna... 8 napig volt ilyen érzékeny, utána héten már nem, és két hét után kezdődött a tényleges gykezelés.

Nyugi, biztos nem lesz baj, ha a doki tudta, hogy babát vársz!!!

29 hetes kismama

2010. márc. 14. 20:18
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm.Nekem is ha csak összecsukom az állam(de nem is erősen)hát nemkellemes...jobban érzékeny mielőtt elmentem volna,azt nemértem.Mondjuk csak rágásnál,nyomásra,hideg-melegre most annyira nem érzem,de nem is kísérletezek...mindenesetre kedden elmegyek inkább,megkérdezem normális e ez,mivel utána a héten szabin lesz.
2010. márc. 14. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!