Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerterhességgel nem fogadni...

Ikerterhességgel nem fogadni szülészt és elzavarni a védőnőt nagy felelőtlenség?

Figyelt kérdés
2015. szept. 17. 09:16
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%
Hát én gyerekjólétes vagyok. Eldöntheted, hogy beengeded-e a gyerekjólétest, vagy nem, de ha nem akkor annak következménye van, a következő a gyámügy lesz, ott nem dönthetsz semmiről, mert hatóság. Én nem várnám meg az biztos. Találkoztam már pár "ösztönös anyukával" is, aki mindent észrevesz, mert egy személyben orvos, szülésznő és védőnő is,profin diagnosztizál, csak azt nem tudja mit csináljon akkor amikor már nagy a baj. Nem gondolom, hogy a védőnő szakma felesleges lenne, nem lehet így szakmát megalázni, annak aki nem ért hozzá. Szóval a kérdésedre a válasz igen, felelőtlenség elküldeni a védőnőt. Jobb elviselni azt a néhány percet 2-3 havonta, mint aztán azzal szembesülni hogy baj van, és megbánni, hogy nem tettél meg mindent a gyerekedért. A felelősség a tiéd, tégy amit akarsz.
2015. szept. 17. 11:10
 32/43 anonim ***** válasza:
63%
21-es vagyok. Igen, egyet értek abban, hogy nem mindenkinek szabadna gyereket szülni. DE! Amit leírtál abból is látszik, hogy a rendszer nem működik és felesleges mert ha működne, pl a gyermekjóléti végezné a dolgát nem lenne gyermekbántalmazás, nem lennének olyan gyerekek akik piszkosan, éhesen járnak oviba/iskolába, akiknek otthon nincs lehetőségük a normális életre mert mondjuk anyuka alkoholbeteg, legalábbis bizonyára kevesebb ilyen eset lenne. És valószínűleg NEKEM SEM LETT VOLNA OLYAN OCSMÁNY GYEREKKOROM, mint volt! Hidd el tudom miről beszélek. Nálunk járt anno mindenki, akkoriban még LIGA volt az se ért sz@rt se, a gyermekvédelmisek munkája kimerült abban, hogy nyáron egy hétre táboroztattak bennünket, de le@rták, hogy otthon milyen körülményeink vannak, nem érdekelte őket mikor sírva könyörögtem, hogy nem akarok hazamenni, intézetbe akarok menni mert nem bírok otthon élni, létezni, tanulni. Ezek védik a gyerekek érdekeit, jogait? Ezek?? Ez csak egy látszat törődés ami itt megy, fogjátok már fel! Az állam pénzén a mi adónkból elvannak, valódi munkát, hasznot nem végeznek. Ha csak végig kellene nézned, nem átélned, hogy miken mentem át kicsi gyerekként, kamaszként miattuk sírva fakadnál!
2015. szept. 17. 11:18
 33/43 anonim ***** válasza:
nem tudom hogy csak kifogás e minden esetre két hetente kapom az emailt hogy a rendelés elmarad továbbképzés miatt. Nem biztos hogy mindenhol úgy van ahol nálatok.
2015. szept. 17. 11:19
 34/43 anonim ***** válasza:
Biztos nem merném megtenni, hogy ikerterhesség esetén ne fogadjak fel orvost. Amúgy nem volt 120 000, pedig elég népszerű az orvos , budapestiek vagyunk, 80 ezret adtunk és amikor megkérdeztük, mennyit kér akkor azt mondta hogy nem mondhatja meg, de 50-100 e között szokott kapni. meg persze alkalmanként a vizsgálati díj. ha ennyit nem tudsz kifizetni akkor miért vállaltál gyereket? Nem tudtad, hogy vannak költségek?
2015. szept. 17. 11:19
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
de még ha évente négyszer járnak továbbképzésre, még szerintem az is többet adna a kedves kérdezőnek szakmailag, mint a GYIK...
2015. szept. 17. 11:20
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy a gyermekjólét mint szakma minősítése a témához tartozna, de látom már te mindenhez profin értesz. Kár ezen vitatkozni.
2015. szept. 17. 11:54
 37/43 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

A védőnő témához nem akarok hozzászólni,azt már elég jól kivesézték előttem pro és kontra, de hogy szülészorvost ne fogadj, ikres anyukaként én úgy gondolom, baromi nagy felelőtlenség. Ha tudnád, mit művelnek egy fogadott orvos nélküli kismamával a kórházban, igazat adnál nekem. Minden alkalommal más orvos, mindig más vélemény, ha meg kórházba kerülsz, amire nagyobb a kockázat ikresként, akkor ez naponta történik. Minden viziten más orvos, mindegyik homlokegyenest mást mond. Ha van egy saját orvosod, akkor legalább rá bízzák a nagyobb döntéseket, különben csak dobálóznak veled. És hidd el, ez lelkileg borzasztó kikészítő tud lenni, hihetetlen módon tudják ezzel bizonytalanságban, rettegésben tartani a kismamákat.

Szerintem a fogadott orvos egy kockázatosabb terhesség alatt fontosabb, mint magánál a szülésnél.

2015. szept. 17. 12:07
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően az egész eü el van b**va. Sajnos úgy lett kialakítva ki tudja miért, hogy egy szülést csak pénzért tudnak normálisan levezetni és hiába fizeti az ember a TB-t attól még "nem jár neki meg ez a fajta ellátás".. ez rettentő szomorú, és tényleg akik olyan helyzetben vannak hogy nem nagyon tudnak erre félre tenni akkor az tényleg hatalmas szívás a mai világban. Viszont ha egy kicsit is tudtok erre áldozni inkább tegyétek meg, mert amúgy tényleg sz**ba se vesznek. Több esetről hallani hogy fogadott doki nélkül igen csak voltak gondok..barátnőmnek majdnem ott maradt a lánya ha nincs a fogadott orvosa..Sajnos muszáj már, én sem tartom helyesnek és jónak de mit tegyen az ember?..nem akarom úgy leélni az életem hogy azon gondolkodjak ha kifizettem volna ennyi meg annyit élhetne e a gyerekem..akkor már téged se érdekelne az összeg. Ráadásul nálad 2 pici is van ami több felelősség, több kockázat..
2015. szept. 17. 12:47
 39/43 anonim ***** válasza:
A védőnő elküldése igen, felelőtlenség volt főleg úgy, hogy nem próbáltad, csak hallottad hogy... Akkor utána nem kell csodálkozni semmin sem. Az, hogy orvost nem fogadsz a te dolgod, én az első fiamat ügyeletesnél szültem, megmondtam a 2. nem fogom nem is tettem. Viszont ikreket nem vállalnék be ügyeletesnél, nagyobb a kockázat mindenre, meg ugye alapból császár. Nem minden orvos több 10 meg százezres és nem is kell havonta járni sem. Ha te nem akarsz, nem fogadsz a szíved joga.
2015. szept. 17. 13:48
 40/43 anonim ***** válasza:
Jobb lenne ha inkább már most elkezdenétek havi pár ezret félre rakni az orvosra,a te és a babák érdekében.Neked könnyiti majd meg a helyzeted.Bár tudok olyanrol aki végig pénzelte az orvosát aztán a szülés idején éppen más dolga akadt és szépen lepasszolta az ügyeletes kollégának.DE!Ha a vizsgálatokon nem is,én azt gondolom hogy az ügyeletes orvosnak is lehet adni egy kis motiválo összeget,és ovatosan felhivni a figyelmét arra hogy a többit a szülés után örömmel átadjátok neki.Én igy csinálnám....nem tudom most jelenleg milyen állapotok uralkodnak,nem is M.o-n élek,de szerintem 30-40e ft kellőképpen kedvet csinálhat az ügyeletes dokinak is :)
2015. szept. 17. 14:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!