Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerterhességgel nem fogadni...

Ikerterhességgel nem fogadni szülészt és elzavarni a védőnőt nagy felelőtlenség?

Figyelt kérdés
2015. szept. 17. 09:16
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Én is lemondtam a védőnőt, teljesen felesleges eljárnom hozzá, vérnyomást, testsúlyt és is tudok mérni itthon. A dokim ad beutalót minden vizsgálatra, időpontot UH-ra nekem kell kérni, a védőnő gyakorlatilag SEMMIT nem csinál csak bemásolja a kis könyvembe a beutalóról, h. mikor kell menjek. (de minek??) Kérdésem az elsővel se volt, most pláne nincs, egyébként is úgy gondolom, hogy az ember az ivadékgondozás képességével születik, a kismamákat békén kell hagyni ÖSZTÖNBŐL gyereket nevelni. Másrészt hozzám ne pofátlankodjon be senki "hogy van a gyerek" jogcímen! Véleményem szerint az egész rendszer rossz és ez a szakma teljesen felesleges. Az állam értelmesebb dolgokra is költhetne védőnők helyett.

Ez, hogy majd kimegy a gyermekjóléti tényleg igaz, de Te döntöd el, hogy beengeded-e vagy nem. Senkit nem vagy köteles beengedni. Ha a gyereket látja gyermekorvos a kórházból való hazatérést követő 24 órában, a kötelező oltásokat beadatod neki mindig, akkor a gyermekjóléti is elmehet a búsba.

Az meg, hogy van-e orvosod vagy nincs, mellékes. Nekem most van, de a következőnél nem lesz mert már változott annyit az itteni rendszer, hogy ne legyen + a harmadik alapból császár lesz a két első miatt. Most azért fogadtam mert még régebben mikor az elsőt vártam bonyolult rendszer volt itt és nekem megér annyit, hogy ne kínlódjam végig a terhesgondozást + most egy olyan állapot áll fent nálam, amiről megoszlik a szülészek véleménye.(szabad-e engedni így egy hüvelyi szülést vagy program császár) Szóval azért is fogadtam, hogy egy orvos, egy véleményét halljam csak a terhesség alatt, ne beszéljenek össze-vissza mindenfélét. Nálunk a beutalókat a terhesgondozóban kapják a terhesek és akiknek nincs magánorvos órákat kellett várakozni naplósorszámra mert azoknak adtak először akiknek van orvosa. Egy nap a naplósorszám + egy maga a vizsgálat, ez alól csak a II. rutin kivétel mert ott csak másfél nap, előre engednek a vérvételkor. Most már úgy működik, hogy akinek van, annak a magánorvos ad mindent és így sokkal kevesebb kell várni a terhesgondozóba, egy nap alatt végezni lehet mindennel. NST ugyanez. Úgyhogy ha addig nem variálnak át megint valamit én sem fogadok a következővel akár egyedül lesz, akár ikrek lesznek.

2015. szept. 17. 10:26
 22/43 anonim ***** válasza:
100%
persze hogy nem csinál semmit, ha úgy álltok hozzá mint az utcaseprőhöz. Mikor értitek már meg, hogy a védőnők tanult emberek, akik segítenek, ha kérdezel, ha nem vagy introvertált szerencsétlen rossz indulatú pukkancs, aki inkább a GYIKről tájékozódik? Nyilván ugyanúgy van belőlük normális és kevésbé normális mint postásból, eladóból és tanárból is. De talán nem úgy kellene hozzájuk állni, mint aki kolonc korcs, hanem pozitívan, mert higgyétek el, még 3 gyermekes, ösztön anyának is tudnak újat mondani, hiszen ezért járnak két hetente továbbképzésre.
2015. szept. 17. 10:34
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom akik elutasítanak ilyet milyen az otthoni környezetük, de alapvetően a véleményem az, hogy pont ezért lehetnek gyermekbántalmazások és akármilyen putris nem megfelelő környezetben gyerekek mert nem engedem be ha nem akarom... Azért legalább egyszer fel kéne mérni a terepet és nem minden alkalmatlan otthonba haza küldeni egy újszülöttet. Vajon neki nincs joga a normális élethez?

Mondjuk én alapvetően is úgy gondolom, hogy bár persze mindenkinek alapvető joga a szülés és gyermekvállalás, mégis egy IQ O alkoholista putris családnak nem engedném a gyerekvállalást, ahhoz intelligencia is kéne, nem csak megcsinálni kell, hanem felnevelni is.. Nem véletlen ilyen elba**tt ez a társadalom, minden hülyének meg felesleges a gyerek, mert csak a saját alkalmatlan klónját tenyészti tovább aki sajnos ugyanolyan lesz mint ő, mivel ezt látja ezt csinálja...Ez csak egy kis kitérő volt

2015. szept. 17. 10:42
 24/43 anonim ***** válasza:
11%

Utolso, azert nem kell elajulni a vedonoktol, es nem jarnak kethetente tovabbkepzesre, max 2 evente.

2 evet a foiskolan egyutt tanultam a vedonokkel, hat mit ne mondjak, a fel evolyamot be nem engednem a hazamba!

Innen a foiskolarol van vedono baratnom, 2 eves a lanya es ejjel 3 szor kel tapszert enni cumisuvegbol, es szerinte ez normalis !!

2015. szept. 17. 10:46
 25/43 anonim ***** válasza:
22esnek irt az elozot
2015. szept. 17. 10:46
 26/43 anonim ***** válasza:
a mi védőnőnknek és gyerekorvosunknak két hetente van továbbképzés, tudom, mert mindig elmarad olyankor a rendelés.
2015. szept. 17. 10:53
 27/43 anonim ***** válasza:

Akkor ez jo kifogas csak ...

Egeszsegugyes vagyok, sehol nincs 2 hetente tovabbkepzes...

2015. szept. 17. 10:57
 28/43 anonim ***** válasza:
18%
Egymást képezik tovább úgy tűnik :D
2015. szept. 17. 10:58
 29/43 anonim ***** válasza:
Hát én biztos nem bíznak magam az ügyeletesre ikrekkel. ... Egy terhessegem volt, ez alatt 2 védőnőhoz volt szerencsem, mert az első elkoltozott. Az első egy friss diplomás lelkes kis nő volt, aki napra kész volt a legfrissebb kutatasokbol, a második meg egy nyugdíj közeli nő, 3 saját gyerekkel és több tucatnyi kismamaval a háta mögött. Mindkettő nagyszerű szakember volt és semmi rosszat nem tudnék mondani rájuk, pedig igencsak különböző volt a termeszetuk. Engem nem zavart sose, ha bejelentés nélkül jöttek. Nem putriban laktam, ha nem is volt minden alkalommal tiptop minden, nem is állt több centis por a bútorokon, nem volt kosz, Max nem volt osszepakolva. A környezetemben senki nem panaszkodott még soha vedonore, én ezt csak itt látom folyamatosan
2015. szept. 17. 11:07
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem a dolgot. Tehát te már "elzavartad" a védőnőt és most utólag megkérdezed, hogy felelőtlenség volt-e. Aki meg azt írta neked, hogy mi bajod a védőnővel, miért mondtad le, tud(na) segíteni, azt lepontoztad és írtad, hogy neked aztán senki ne járjon a nyakadra. Akkor minek a kérdés?

Én is tapasztalatból annyit tudok írni, hogy a védőnő nekem elég sokat segített első babánál. Engem az sem zavart, hogy havonta kellett menni hozzá és megmérte a súlyomat, vérnyomásomat és vizeletet nézett. Sőt az sem zavart, hogy havonta a "nyakamra járt". Most a második babánál sem zavart. Persze már nem mond újdonságot, de nem zavar.

Amúgy ez a te döntésed (volt), senki nem kötelez rá, hogy járj a védőnőhöz. De nálunk pl terhesgondozáson nem néztek vizeletet, csak a vérvételkor, így nem volt baj, hogy a védőnő megnézte, nincs-e benne fehérje pl. Meg ő is meghallgatta a babát. Nekem ez is jó volt.

Te döntöd el, mit akarsz, neked mire van és nincs szükséged.

Ha elégedett vagy és maximálisan megfelel ha x időnként (nem tudom nálatok hogy van, nálunk havi 1 volt) nőgyógyászhoz mész, akkor legyen úgy. Senkit nem érdekel, a te dolgod.

Szülészt én azért fogadnék, mert ha ügyeleteshez kerülök, akkor lehet, hogy ő még nem találkozott iker-szüléssel. Én pl másodszorra egy rezidensnél szültem. Nem volt baj, tudott mindent, elégedett voltam vele, de szerintem ikres szüléssel nem találkozott még, ezért ha ikreket vártam volna, akkor fogadok egy tapasztalt orvost. De persze ez is a te döntésed.

És jöhet a lepontozás a vélemény nyilvánításért - főleg, hogy ugye te kérdezted...!

2015. szept. 17. 11:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!