Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerterhességgel nem fogadni...

Ikerterhességgel nem fogadni szülészt és elzavarni a védőnőt nagy felelőtlenség?

Figyelt kérdés
2015. szept. 17. 09:16
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
84%

juj milyen szörnyű már hogy a gyerekeid érdekében kibírnád hogy néha a nyakadra járjon?

aztán ha kérdésed lesz te se zaklass senkit.

nagyon buta vagy

2015. szept. 17. 09:33
 12/43 anonim ***** válasza:
83%

a védőnőt segítségképp is fel lehet fogni

nekem pl volt, hogy egy uh-t ő intézett el, mert a doki már le is mondott róla, mert kicsúsztam az időből.

2 héttel hamarabb lehet csak időpontot kérni és már 13 hetes voltam, lekésve a 12. heti uh-ról, a védőnőm meg lebeszélte hogy fogadjanak, a dokim meg is lepődött.

aztán ő hozta nekem a vényeket is a gyerekorvostól, amit újszülöttnek venni kell(K vitamin, D vitamin, lázcsili, stb)

igaz közvetetten ugyan, de általa tudtam csak mérleget kölcsönözni

olyan sűrűn meg nem is járt, hogy zavarjon, sőt alig lehetett látni, volt, hogy csak fehívott, hogy minden oké e, és kipipálta ezzel az "ellenőrzést"

2015. szept. 17. 09:37
 13/43 A kérdező kommentje:
Nem vagyok buta, ha kérdésem van, akkor máshoz fogok fordulni. Sajnálom, hogy nincs kapcsolatom orvosokkal akik be tudtak volna protezsálni egy jó orvoshoz.
2015. szept. 17. 09:37
 14/43 anonim ***** válasza:
80%

kibeszél itt az orvosról?

amint látod itt nem azzal van a baj, hogy nincs fogadott, hanem hogy a védőnőt küldted el.

2015. szept. 17. 09:39
 15/43 anonim ***** válasza:
67%
Szóval ha kérdésed lesz, akkor inkább kiírod a fórumra, mert az ugye tele van szakemberekkel? Nekem van fogadott orvosom, de ez nem számít, viszont ha megtudná, hogy elküldtem a védőnőt, ő engem küldene el az biztos.
2015. szept. 17. 09:43
 16/43 A kérdező kommentje:
Azok alapján amit hallottam a többiektől a körzeti védőnőről, ne is csodálkozzatok, hogy oly magasan van a lemondási arány....
2015. szept. 17. 09:43
 17/43 Bella169 ***** válasza:
62%

Ha lemondod a védőnőt, akkor nem ő hanem a gyermekjólétiből vagy a gyámhivatalból fognak kimenni legalább egyszer és megnézni, hogy a körülmények megfelelnek e a babák érkezésének. Teljes környezettanulmányt készítenek.

Ez utóbbi jóval alaposabb vizsgálat mint egy védőnői látogatás. Ő jön megnézi mi van meg a babának esetleg leül beszélgetni 1-15 percet és megy. Szerintem kevesebb macera mintha le van mondva. Hozzám pl szülés elött egyszer jött el, előre megbeszélt időpontba. Megmutattam hol fog aludni a kicsi, hogy van ruhája, és a tisztálkodáshoz és ellátáshoz szükséges dolgok is megvannak. Ezenkívül megkérdezte, hogy a csapból vezetékes víz folyik-e. Már a vége felé jártam, így beszélgettünk kicsit arról, hogy mi az amire mindenképp szükség van a kórházi csomagban, hogy mire érdemes felkészülni a szüléssel kapcsolatban, és hogy mire számíthatok a kórházban töltött pár napban. Aztán ment is.

Az összes többi gondozásra én jártam be hozzá a tanácsadóba. Ahol ellenőrizte a súlyom a vérnyomásom, a vizeletet, és a kicsi szívhangját. Szerintem ez is fontos, mert kiszűrhető már itt sok baj.

Összességében azt nem tartom felelőtlenségnek ha nem magándokihoz jársz, mert nem futja rá mindenkinek, viszont a védőnői szolgálat lemondását igen. Ugyanis ingyenes, nem megterhelő és nem árt ha plusz két szem figyel oda egy várandós kismamára (ikreknél fokozottan igaz).

2015. szept. 17. 09:47
 18/43 anonim ***** válasza:
81%
ha ilyen baromi okos vagy, hogy semmi szükséges a védőnőre, aki évekig tanulja a szakmáját, és szülészt sem akarsz, akkor mit foglalkozol vele mi felelőtlenség és mi nem?
2015. szept. 17. 10:18
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell beprotezsálni orvoshoz, lehet találni a neten csak utánuk kell olvasni, én is így találtam egy tündér, 100%osan megbízom benne, már az első benyomás is nagyon pozitív volt annyira hogy ilyen emberrel se sűrűn találkozni nem hogy orvossal..bár tény hogy magán, de nem nem mond konkrét árat.

A védőnőm is aranyos, fölöslegesen nem is zaklat, tényleg csak a lényegre koncentrál.Lehet a tied is ilyen lenne. Nem? Egyébként máshonnan lesz majd segítséged? Mert két babával lehet jól jönne majd.

2015. szept. 17. 10:20
 20/43 anonim ***** válasza:
100%

hát nem tudom miket hallottál, nálunk 3 védőnő van, és mindet csak dícsérni tudom (Göd), a Váci kórházban van vagy 8 orvos, és 10 szülésznő, ebből 3-4 szülésznőhöz volt szerencsém, szintén nagyon rendesek, habár én nem fogadtam szülésznőt, csak orvost, az orvosommal is maximálisan elégedett vagyok, és a 8-ból 3-4 orvost itt is dícsérnek.

Mellesleg nekem rengeteget segített a védőnő, ha ő nem volna, valószínűleg nem tudtam volna szoptatni a gyermekem. De te nyilván ezt is megoldod majd, ikrekkel pofon egyszerű, vagy biztos lesz időd hogy a GYIK-et bogarászd, mert abban ugye jobban megbízol, mint szakemberek véleményében. Gratulálok, szegény gyerekek.

2015. szept. 17. 10:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!