Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megszoptatnád e sogornőd...

Megszoptatnád e sogornőd babáját? 1 hetes kisfiu anyukája

Figyelt kérdés
Elmenek gy napra és azt szeretnék ha én szoptatnám meg a babájukat!Én idegenkedem tőle!Félek kisfiam utánna nem fogadná el a cicimet!Igy nemet mondok!Csak szeretném tudni más hogy gondolja!
2010. márc. 12. 12:21
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom,miért pontoztatok le,de mindegy! Itt a babát is vegyük számitásba,föleg,ha már nagyobb,mit fog "szólni",hogy más szoptatja,nem az anyja?! Szerintem nem kéne megzavarni.
2010. márc. 12. 19:07
 22/24 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy az anyatej állaga, tápértéke is változik, ahogy a baba nő. Tehát, ha a tiéd még csak 1 hetes a sógornődé meg idősebb (mondjuk pár hónapos) akkor nem biztos, hogy a te tejed jó lenne az ő babájának is. Ezért szokták megkérdezni a gyüjtőbe is, ha valakinek nincs teje és anyatejet igényel, hogy mennyi idős a baba, mert annak megfelelően adnak tejet. Ha belegondolsz a mesterséges tápok is változnak a baba kora szerint. Mindegyikre rá van írva, hogy hány hónapos kortól ajánlott. Az anyatej minősége is pont így változik. Becsatolok erről egy cikket is. Az anyatej összetétele című részt olvasd el. Szóval szerintem nem az a fő kérdés, hogy megtennéd-e, hanem, hogy egyáltalán jó lenne-e a te tejed az ő babájának. Szerintem beszéld meg a sógornőddel, hogy inkább fejjen le tejet a babának. [link]
2010. márc. 13. 07:53
 23/24 anonim ***** válasza:
Kizárt dolog hogy egy hetes szülés után neked annyi és olyan tejed legyen hogy egy egész nap két gyereket tudjál etetni ciciből! Még a saját babád igényeihez sem igazodott a szervezeted, nemhogy még egy plusz gyerekéhez. Talán még be sem indult rendesen a tejtermelés, az egy hetes babádnak lehet hogy óránként lesz ciciere szüksége. Amúgy semmi bajom a tesó gyerekének a megszoptatásával, de azért egy 1 hete szült anyukára rábízni egy másik kisbabát?! Kicsit önzőnek tűnik, miért nem viszik magukkal az a kisgyereket? Vagy halasztják el az utazást, vagy bízzák valaki olyanra aki egész nap tud az ő gyerekükkel foglalkozni. Szerintem ez a megoldás sem neked, sem a te gyerekednek, sem a tesód gyerekének nem jó.
2010. márc. 13. 08:20
 24/24 anonim ***** válasza:
Én sem szoptatnám más gyerekét! Túlontúl rááltatok az "idegen" szóra. itt nem ezen van a hangsúly, hanem hogy másé a gyerek, még akkor is ha rokon! az idegen szót több mindenre lehet használni. itt ezt lovagolták meg egyesek. Én "IDEGENKEDEK" a dologtól...no most ezt forgassátok ki! :-) s valahogy én sem viselném el ha az én babámat más szoptatta. és akinek nincs teje? az is felnő tápszeren, környezetemben volt rá példa és makk egészséges a gyerek!
2010. márc. 13. 12:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!