A komplex terhesvitaminok melyik összetevője felelős az ún. farkasétvágyért, ezzel egyidejűleg az elhízásért?
Én femibont szedtem/szedek, első trimeszterben minden nap, másodikban és harmadikban már hanyagolom. NEm voltam éhesebb, sőt, fogytam 7 kilót, pedig egyszer nem hánytam. Egyszerűen nem voltam éhes. Most érem el szépen lassan a kezdő súlyomat. 29+5 hetes vagyok.
Ez nem a vitamintól függ, hogy milyen valakinek az étvágya, ahogyan az sem, hogy mekkora lesz a babája, ahogyan az sem, hogy lesz-e terhességi csíkja, ahogyan sokminden más sem. Mindannyian mások vagyunk, alkati kérdés.
Ja lepontoz mindenkit, aki azt meri írni, hogy a terhességet nem kell végigzabálni, nem kettő helyett kell enni. Az egész agyban dől el! Oké, hogy a babának szüksége van a tápanyagra, de nem annyira, hogy a végén szülés után is 20kg maradjon rajtad...
Aztán meg a túlsúlyt elkönyveli, hogy a napi 1 szem ici-pici vitaminocska okozza! Akkor egyszerű a megoldás, ne szedjetek semmit! De megsúgom, akkor is elhízás lenne a vége, mert a baba miatt enni kell ugye???
Az én orvosom nagyon ugrik a hízásra, állandóan ezzel piszkálja az összes kismamát. Én normálisan híztam az első terhesség alatt, egyenlőre úgy tűnik most is (bár nem akarom elkiabálni) és mindig felbosszantott vele, hogy nekem is mindig elmondja a "hízás-monológját" , de ahogy olvasgatok itt a neten komolyan mondom megértem az orvosom, hogy ennyire ugrik erre. Ha egyszer ilyet mondanék neki, hogy a vitamintól híztam, azt hiszem átadna egy másik orvosnak rögtön...
Tisztában vagyok azzal, hogy sajnos a hormonokra adott reakciók nem egyformák mindenkinél, így van, aki csak 6 kilóval több szülésnél, míg más 16-tal, anélkül, hogy többet evett volna, de az ilyen "a vitamintól híztam" és "kettő helyett kellett ennem" butaságoktól én is ideges lennék a nőgyógyászok helyében.
Veszélyes is lehet
A magzatvédő vitaminok közül a legfontosabb a B11, azaz a folsav. E mellett A, C, D, E, B6, B12- vitamint, jódot, cinket, vasat, kalciumot, tiamint, riboflavint és niacint tartalmazhatnak, viszont némelyik veszélyes is lehet a magzatra. „Az A-vitamin - mint az összes többi zsírban oldódó vitamin - túladagolható, ezért vigyázni kell vele. Ettől függetlenül a magzatvédő vitaminokat ajánljuk, adagolása és kezelése pedig a kezelőorvostól és az anyukától függ” - mondta el a MediPressnek Dr. Kocsis Éva, szülész-nőgyógyász szakorvos.
A Magyarországon kapható készítmények között A-vitamin tartalom szempontjából óriási különbségek vannak. Az egyik legfelkapottabb készítmény A-vitamin koncentrációja kétszer akkora mint társainak, ezért érdemes mindenképpen egyeztetni szakorvossal – tette hozzá.
2.-vel ezelőtti vagyok. Az Elevit-et épp ezért nem javasolta az orvosom, mert A vitamint tartalmaz, ami ártalmas is lehet a babára. Például az Elevit-et emiatt nem is forgalmazzák sok Uniós országban.
A Femibion-al maximálisan megvagyok elégedve,inkább javaslom ezt a kismamák figyelmébe.
13.13-as, végre valaki egyetért velem, emitt le lettem hurrogva az A vitamin miatt...
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Majd ha a gyermekednél a csontosodási folyamat sérülése következtében növekedési zavar vagy éppen farkasvakság lép fel, akkor mondjátok, hogy felesleges az Elevitet beszedni...
Az A-vitamin ezekért felelős, már magzati korban!!!
Nem arról van szó hogy nem kell terhesvitamint szedni!!
A Femibion és Gravida is az, viszont nem tartalmaz A vitamint, aminek a szükséges napi adagját egy normál felnőtt ember napi táplálkozással a szervezetébe juttat.
Valószinűleg nem véletlen hogy az oly annyira reklámozott vitamint több országban nem lehet forgalmazni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!