Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinaljak? Mit tegyek?...

Mit csinaljak? Mit tegyek? Miert nem engedi meg?

Figyelt kérdés
17 eves vagyok es 2 hetes terhes.anyum nem engeid hogy megtartsam. baratom azt mondja hogy az en dontesem o melletem all. en nem akarom az abortusz. hisz az en verem a sajat gyerekem senkinek nem arot:(. es nem akarom megolni. tudom anyagilag sokba kerul:(. de tudom hogy keppes lennek felnevelnek
2010. márc. 8. 19:02
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
81%
Nem hiszem, hogy itt a rosszindulatúságról lenne szó, hanem ÉSSZERŰSÉGRŐL. Felelős döntésről, bármilyen fura és felfoghatatlan is ez egyesek számára.... :S
2010. márc. 8. 21:49
 42/56 anonim ***** válasza:
70%

Nos! Tény és való, nagyon sok mindenkinek igaza van.

Ha a párod melletted áll, tudja mit kell tenni.Oda költözöl hozzá,egy gyors házasság, ez a születendő babának is jobb lesz.Elmegy mielőbb dolgozni, mert valamiből élnetek kell, és gyest sem fogsz kapni, mert fiatal vagy, bár a nagy 18 a vízválasztó.Szerintem addig amíg a szüleidnél laksz, ők parancsolnak neked, mert ők fizetnek, iskoláznak utánnad.Tehát próbálj saját magad talpra állni és ha úgy döntesz megtartod a babát, Sok sikert és egészséget hozzá.Egy gyermek egy nagy felelősség, (szerintem ahhoz is felelősség kellett volna, hogy gumit húzzon legalább fel az apuka).nekem még nincs 28 évesen és egyenlőre nem is szeretnénk/ szeretnék világrahozni egy gyermeket addig, amíg ilyen körülmények vannak az országban.

2010. márc. 8. 21:55
 43/56 anonim ***** válasza:
45%

Szia. Nem olvastam el annyi választ kaptál.

Csak annyit akarok irni neked h én is annak idején 17évesen lettem terhes, nem tudtam dönteni csak siram.

Nekem az anyukám nem engedte meg h ne tartsuk meg!

Azóta a lányom 17éves gondolhatod mennyire imádom,

ha a párod melleted áll igen is fel lehet nevelni tisztességesen.

2010. márc. 8. 22:19
 44/56 anonim ***** válasza:
28%

Az abortusz mindenképpen elítélendő!

Nehéz lesz de ha már összehoztátok,hajrá!!!

2010. márc. 8. 22:22
 45/56 anonim ***** válasza:
26%
Nem is értem hogyan lehet egy abortuszt jó döntésnek nevezni!!!!!!!!
2010. márc. 8. 22:24
 46/56 anonim ***** válasza:
20%
21:46-os, sajnos te írod a baromságot! Az,hogy megölted a gyermekedet nem vicc,hanem az igazság! Vagy nem te hordtad a szíved alatt?! Neki is ugyanúgy dobogott a kis szíve,fejlődtek a szervei,a végtagjai! Mire a baba 9 hetes már majdnem "baba" formája van csak picike! Vagy mi alapján döntöttél úgy,hogy nem a gyereked? Nem vettél róla tudomást? Az,hogy elvetetted nem felelősségteljes döntés volt,hanem önzőség azért,hogy amint írtad élhess meg bulizhass! Most meg már ANYÁNAK nevezed magad? Hát ha így gondolkozol akkor lehetsz 30 éves,de nem biztos,hogy túl sok felelősség van benned! Megszakítottál egy életet és ezt vedd tudomásul,hogy igenis gyilkosság!
2010. márc. 8. 23:59
 47/56 anonim ***** válasza:
72%

Lehet lovagolni ezen a témán, hogy "gyilkosság, gyilkos vagy...."! De szerintem ezen túl kellene már lépned! Én is abortusz ellenes vagyok, de vannak bizonyos helyzetek, amikor igenis az a megoldás és szerintem pont nem önzőségből, hanem mert a baba jövőjére gondolt. Ha nem tudta neki biztosítani a megfelelő hátteret, akkor miért döntött rosszul? Szerintem meg az az önzőség ha nem mered meglépni ezt a lépést, mert hogy számolsz el a saját lelkiismereteddel?????

De a legjobb megoldás VÉDEKEZNI! Én az első babámat várom és még soha nem voltam terhes, 28 éves vagyok és már egy pár éve élek nemi életet.... Szerintem ez lenne a normális, de ha már véletlen becsúszott akkor tudni kell meghozni a megfelelő és hosszú távon mindenkinek a "legjobb" döntést. Még ha ez felfoghatalan lelki fájdalommal jár akkor is! Sokszor az eszünkre kell hallgatni!

2010. márc. 9. 00:23
 48/56 anonim ***** válasza:
60%

Anyukad azert nem engedi meg, hogy megtartsd a babat, mert tudja nagyon jol, hogy azt a babat NEKI kell majd nevelnie. Te egyfolytaban anyukadra biznad a gyereket.

Eszedbe ne jusson megtartani, tanulj, tanulj, tanulj!!! Ez most neked a legfontosabb, nem az hogy gyereket szuljel. Sajnalom anyukadat, de orulok, hogy idoben kiderult a dolog, es tud rola hogy terhes vagy. Nem 20 hetesen pocakkal jelentened be neki, hogy baj van. Igy most legalabb majd o elvisz, es meg var a dokinal. Fogadj neki szot, o tudja hogy mi a jo neked!

2010. márc. 9. 01:22
 49/56 anonim ***** válasza:
49%
Jo sok a valasz... nem ertem a 2 hetes terhesseget en sem, de nem ez a fontos. Abortusz ellenes vagyok en is, de örökbe is lehet am adni a babat, vagy ha vannak olyan rokonak akik befogadjak örökbe fogadjak. Tehat ez a kerdes nem fekete vagy feher. De en viszont azt gondolom, hogy te valoban eretlen vagy erre a feladatra, mert aki jobban belegondol hogy akar vagy nem akar gyereket es felelösseg teljes az vedekezeik vagy nem. Tegyük fel hogy ennek ellenere baba lett a vege, a baratod is csak haritja rad a felelösseget, hogy ez a te döntesed, de melletted all. oke de kesöbb majd ugyanigy mondhatja, hogy a te döntesed volt te akartad en meg nem szasz en leleptem. Es mi az hogy a te döntesed ketten hoztatok össze vagy neki ennyire mindegy hogy lesz-e gyereke vagy nem? ö is meg te is gyerek vagy meg. Arrol nem is szolva hogy elöször jutott eszedbe hogy nem akarsz abortuszt- nem akarod megölni (önzö vagy mert neked fajna ugye, de az meg sem fordult a fejedben hogy lehet hogy ez a legjobb megoldas esetleg a magzatnak, hogy majd kesöbb szülessen meg), utana hogy sok penz (nem az erzelmek) es hogy de kepes lennel felnevelni (de hogyan nevelned fel?mert a minöseg nem egy elhanyagolhato dolog felnevelned vagy csak növesztened?). Ha keszen allnal, akkor ezt anyukad is biztos latna es tamogatna is. Mert altalaban a szülök igenis jol tudjak hogy mi jo es mi rossz a gyereküknek, es ha ezt megertened nem azt latnad hogy anyukad tönkre akarja tenni az eletedet, hanem hogy segiteni akar.
2010. márc. 9. 01:39
 50/56 anonim ***** válasza:
63%
Arra, hogy mit csinálj, nem itt fogsz választ kapni.Szerintem.Anyukád valószínűleg azért nem repes az örömtől, mert szerette volna, ha lesz belőled valaki.Szerette volna, ha tanulsz, akár szakmát, akár diplomát szerzel.azt akarta, hogy megalapozd a jövőd, és nyugodt lehessen afelől, hogy mindened megvan.Ne haragudj rá azért, mert józan ésszel gondolkodik.Én is voltam szerelmes 17 évesen, és őszintén: életem legnagyobb tévedése volt a fiú, és örülök, hogy vége lett. Ebben a korban még azt sem tudod eldönteni, hogy a kapcsolatod jó -e.Ahogy a válaszodból olvasom, még az sem biztos, hogy terhes vagy? Mert a farkasétvágy meg a többi még nem biztos jel.Tesztet csináltál már? Voltál orvosnál, aki megállapította? Nézd, 2 hetes terhesség nem létezik.Mert az utolsó mensitől számolják a terhességet, így már az elmaradt vérzésedkor 4 hetes vagy.Én is azt gondolom, hogy nagyon- nagyon fiatal vagy még.A gyereknevelés tényleg nem abból áll, hogy jaj, de aranyos kisbaba!!TE VAGY A FELELŐS mindenért.Hogy milyen ember válik belőle, hogy boldog lesz -e, mindenért.Egy kamaszlány erre nincs felkészülve, de ez csak az én véleményem. Igaz, abortuszra én sem mennék soha.Előtte kellett volna gondolkodni, mert ebben a helyzetben nincs jó megoldás.Vagy elveteted, és egy életen át bánod, vagy megszülöd, és nyomorog és nélkülöz a gyerek.Bocs az őszinteségért.Reméljük, nem vagy terhes.
2010. márc. 9. 08:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!