Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinaljak? Mit tegyek?...

Mit csinaljak? Mit tegyek? Miert nem engedi meg?

Figyelt kérdés
17 eves vagyok es 2 hetes terhes.anyum nem engeid hogy megtartsam. baratom azt mondja hogy az en dontesem o melletem all. en nem akarom az abortusz. hisz az en verem a sajat gyerekem senkinek nem arot:(. es nem akarom megolni. tudom anyagilag sokba kerul:(. de tudom hogy keppes lennek felnevelnek
2010. márc. 8. 19:02
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
70%

Az anyagilag sokba kerül--------gondolom az abortusz,34ezer körül van.

Ennyi a babakocsira nem elég,és akkor még nem vettél egy kisinget.

Abortuszellenes vagyok,de gyerek ne szüljön gyereket,

Legyen munkád,majd utána.És nem vagyok benne biztos,hogy jár neki gyes,meg a többi,mert nincs egy év munkaviszonya.

2010. márc. 8. 19:23
 12/56 anonim ***** válasza:
40%
Semmiképpen se engedj anyukádnak! 2 hete volt abortuszom (magzat elhalás miatt), tudom milyen! BORZASZTÓ! Senki sem kívánhatja ezt másnak, főleg nem a saját gyermekének! És ha most nincs pénz akkor mi van? Semmi! Nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő. Csak azért elvenni a kisbaba életét, mert még fiatal. Szerintem tarts meg, és majd 1,5 éves lesz beadod bölcsibe és elmész dolgozni, aztán csak alakul majd valahogy. Lehet használtan is babaholmikat venni, nem kell mindenből a legcsilivilibb. Meg már nem 13 éves vagy. mire megszületik 18 leszel. Így alakult, ezt kell elfogadni anyukádnak. Ne hagyd magad.
2010. márc. 8. 19:24
 13/56 anonim ***** válasza:
77%

Ne haragudj, de az írásodból ítélve te is nagyon gyerek vagy még.

Anyukád nem akarja, hogy tönkre tedd az életed.Miből tudnád felnevelni??

Az abortusz sem kellemes, én is ellene vagyok, de 17 évesen nem hiszem hogy vállalnám.Most várom a 3-ik babámat,nem terveztük, és hidd el sokáig gondolkodtam mit tegyek.Csak én kissé idősebb, és biztos kapcsolatban élő vagyok.Ti még nagyon fiatalok vagytok, a párod talán most melletted áll, de vajon később is így marad??Gondolj végig mindent, és remélem a legjobb döntést hozod.

14/56 anonim ***** válasza:
34%

Szia, tényleg nem egyszerű és nem olcsó egy kisbaba, (de nem fél milla) annyi nekünk sincs... de egy biztos az abortusznak olyan egész életre szóló lelki, érzelmi következménye van, ami nem éri meg hidd el.. hallgass a szívedre... meg tudod csinálni... főleg ha a párod is támogat.. remélhetőleg a baba láttán az anyud is megenyhül... meg háát ez is valahol egy pozitív dolog, hogy 17 évesen hajlandó vagy vállalni a tetteid következményéd.. ez érettsgre vall.

27+3 kismama

15/56 anonim ***** válasza:
59%
Az igaz hogy a te döntésed. Tartsd csak meg. Nyugodtan. Hisz gyilkosság a beavatkozás. De akkor vegyél magadnak házat, keríts jövedelmet, házasodj össze a barátoddal, legyen végzettséged és teremts meg mindent a gyereknek. Csakhogy szerintem te az anyáddal élsz, aki felel érted mivel kiskorú vagy, és eltart téged, neked pedig nincs jogod ráerőltetni mégegy terhet csak azért, mert te felelőtlen voltál és jaj véred, a cuki kisbaba... Mit képzelsz? Hazamész hogy itt a kisbabád, anya tartsd el őt is mert ilyen kedvem van és vigyázz rá mert megyek az iskolába? Hát ehhez nincs jogod. Legalább megtanulod hogy máskor hogy legyél felelős. Komolyan a többi tinédzser jut eszembe. Ugyanígy beszélnek- amikor arra akarják rávenni a szüleiket hogy egy kiskutyát haza vihessenek... Csak azt felejtik el hogy nem az ő gondjuk lesz, és hamar meg fogják unni.
2010. márc. 8. 19:29
 16/56 anonim ***** válasza:
61%

remélem, akik nagy hévvel ajánlgatják, hogy tartsd meg, azok pénzt is adnak rá a kérdezőnek. ugyanis a taccsvonalon kívülről a legkönnyebb ám jó tanácsot adni. írd ki a számlaszámod, és várd, mennyien utalgatnak majd :P

első...

2010. márc. 8. 19:30
 17/56 anonim ***** válasza:
35%
Az édesanyám engem 17 évesen szült és lám mégis felnőttem,normális ember vált belőlem!Az szerintem túlzás,hogy kezdésnek 500 ezer kell. A sok luxus termék, amit a mai társadalom nyomat nem a baba igényeit elégíti ki,hanem a szülőkét! Természetesen van anyagi vonzata,de mindent meg lehet oldani olcsón is! például ruhákat vehetsz neki turiban, a babakocsit és a kiságyat is be lehet szerezni használtan. A múltkor is láttam kiságyat a teszveszen matraccal együtt 6000 ft-ért. Ne hagyd magad befolyásolni,ez igenis a te döntésed és ami megfogalmazódott benned az nagyon is helyes! Egy kis élet növekszik benned és attól,hogy fiatal vagy még lehetsz nagyszerű édesanya! Aki abortuszra vetemedik az szerintem gyilkos! Senkinek nincsen joga egy ember életét kioltani és elvenni azt a lehetőséget egy gyermektől,hogy élhessen! Sok sikert kívánod neked és azt,hogy tudd élvezni a várandósságot,mert ami most veled történik az egy csoda! (23 éves lány, 6 hónapos kisfiú anyukája és hetes kismama)
2010. márc. 8. 19:36
 18/56 anonim ***** válasza:
69%

Könyörgöm, miből veszi meg ha a szülei nem támogatják?

A barátod mennyi idős? Mennyire komoly a kapcsolatotok? Ha feltetted a kérdést akkor regálhatnál is a válaszokra.

2010. márc. 8. 19:38
 19/56 anonim ***** válasza:
37%

végigolvasva a válaszokat gondolom nem lettél okosabb kedves kérdező.

Amúgy sok segély szervezet van, ahonnan tudnál szerezni babaruhákat, kocsit, kiságyat.

Csak nem értem anyukád miért ilyen ellenséges, végül is az unokájáról van szó...nem csodálom, hogy nem akarod az abortuszt, de ne is tedd, mert azokat is nagyon megviseli, akik gondolkodás nélkül mennek, hát még téged hogy megviselne, aki nem is akarod.

Barátod hány éves?Dolgozik?Az ő szülei nem tudnának segíteni?Vagy esetleg nagyszülők?Rokonok?Barátok?

Sok olyan embert ismerek akik megtartották a picit és megoldódtak a dolgaik.

2010. márc. 8. 19:40
 20/56 anonim ***** válasza:
54%

Na ezért most biztos sokan el fogtok itélni, de ez az én véleményem! Én teljesen abortusz ellenes vagyok, de úgy gondolom, hogy emberek vagyunk és kell hoznunk igen nehéz életreszóló döntéseket és át kell tudni gondolni a dolgokat mi a jó a babának? Ha igazán szereted nem tartod meg! 17 éves vagy, könyörgöm mit akarsz?

Szülsz anyukádéknak egy gyereket, mert amikor majd a párod megunja a gyerek sírást és a többi velejáróját, akkor szerinted otthon fog maradni, főleg ha a haverok még A KORUKNAK MEGFELELŐEN ÉLNEK járnak bulizni, ismerkedni, TANULNAK...! És neked is azt kellene! Így akarsz felnevelni egy ÁRTATLAN PICI BABÁT? Hogy neked is és a babának is sokkal több mindenről le kell mondani, mint ha 10 év múlva, vagy még később szülnéd!

???????????????????

2010. márc. 8. 19:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!