Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem engedi a fogmosást a...

Nem engedi a fogmosást a majdnem 3 éves lányom. Mit tehetek, hogyan csináljak hozzá kedvet?

Figyelt kérdés
Már a tv előtt is próbálkoztunk, mosott fogat rendesen a csap fölött is, tükörbe nézve stb. Egy időbe nem mostam a fogát, csak hagytam hogy lenyalogassa a fogkrémet, mert úgy vettem észre, hogy jön még a foga.- de nem az volt. Azóta is csak szopogatja a fogkefét. Erőszakkal nem oldunk meg semmit.
2011. febr. 15. 09:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Te is mosd a fogad amikor Ő is , és nézze amit és ahogyan csinálsz. Mond meg neki, hogy próbáljon utánozni.

Ne keseredj el ha nem megy, mert az oviban minden nap mosnak fogat, és majd a többi gyerek között megjön a kedve.

2011. febr. 15. 10:25
 2/4 anonim ***** válasza:
én a kislányomnak kb. 20 hónapos kora óta (akkor kezdődött ez a nem engedem a fogmosást dolog), azt mondom, hogy ha nem engedi, jönnek a fognyűvő manók, és kifúrják a fogát, és akkor az nagyon fájni fog. ez voltaképpen az ő szintjén meg is felel a valóságnak. eleinte naponta kellett mondani, aztán hetente egyszer, most hogy 2 éves elmúlt már majdnem 2 hónappal, nagyon-nagyon ritkán.
2011. febr. 15. 13:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi is mindig együtt mosunk fogat, látja, hogy ez a szokás, em egyszer ő szól, hogy nehogy lefeküdjünk fogmosás nélkü. 3,5 éves kislegény :)
2011. febr. 21. 23:32
 4/4 anonim ***** válasza:
nélkül
2011. febr. 21. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!