Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinaljak? Mit tegyek?...

Mit csinaljak? Mit tegyek? Miert nem engedi meg?

Figyelt kérdés
17 eves vagyok es 2 hetes terhes.anyum nem engeid hogy megtartsam. baratom azt mondja hogy az en dontesem o melletem all. en nem akarom az abortusz. hisz az en verem a sajat gyerekem senkinek nem arot:(. es nem akarom megolni. tudom anyagilag sokba kerul:(. de tudom hogy keppes lennek felnevelnek
2010. márc. 8. 19:02
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
13%
Előző vagyok! nem értem,hogy nők akik már hordoztak magukban egy kis életet,hogyan biztathatnak egy másik nőt arra,hogy saját gyermekének a gyilkosa legyen!Könnyű mondani,hogy menjen abortuszra.És különben is azt írta,hogy a barátja támogatja! Mindenki olyan nagy tudású,de azt sem tudja,hogy a gyes alanyi jogon jár,ahhoz nem szükséges munkaviszony! ha nem is áll mellette senki,akkor is vannak például anyaotthonok, vagy most újat mondtam! Ha meg a baba már el tud menni oviba az anyuka is el tud helyezkedni! Aki valóban dolgozni akar az talál munkát!
2010. márc. 8. 19:45
 22/56 anonim ***** válasza:
41%
19:36-os voltam
2010. márc. 8. 19:47
 23/56 anonim ***** válasza:
69%

"persze hogy lehet később is pénzt keresni...a munkaadók direkt a képesítés és gyakorlat nélüli kisgyerekes fiatal lányokra várnak, mikor szakképzett, gyakorlattal rendelkező emberek százezrei állnak munka nélkül...ugyan már...első voltam..."

jól lepontoztátok...pedig munkaadóként írtam, ez az igazság, ha fájdalmas is...a kegyetlen és rideg valóság...egyébként a többi válaszomat is lepontoztátok (gondolom a többi potenciális lányanya), pedig egy dolog vezérelt: a segítő szándék. láttam már pár ilyet, még a legjobb eset, ha a nagyszülők nevelik a gyereket. egyik kolléganőm lánya is volt olyan kedves szülni maga mellé még egy gyereket szegény kolléganőmnek, azóta se éjjele se nappala, ha nem túlórázik éppen a pénz miatt, akkor a gyerekre vigyáz...gondolom ő sem így képzelte a 40-es éveit, mikor elvileg már a kamasz gyereke mellett magára is lehetne ideje/pénze...most egy csecsemő is van neki...

2010. márc. 8. 19:49
 24/56 anonim ***** válasza:
26%
Szia!Szerintem tarsd meg!Én 16 évesen lettem terhes és megtartottuk!A férjem akkor 21 volt!Anyukámék támogadtak mindenbe és a férjem dolgozott!Volt pénzünk,anyósomtól kaptunk lakást!Sok segítség volt!Ennek már 6 éve!Nem bántam meg ,sőt ez egy csoda ami velünk történt!Imádom a kislányomat és a férjemet!Semmmi pénzért nem cserélném el az életemet senkivel!Minden tökéletes!És most 6 év után újra babátvárunk!:-)Semmivel sem jobb 30 évesen szülni!Akkor is szülhetsz a nagy semmire,ha meg már veled van az a pici,akkor vigyázz rá!!Nem fogod megbánni!Ne hallgass ezekre az önző emberekre akik itt véleményt írnak!Gratulálok a babához!Minden rendben lesz!:-)24 hetes kismama(23 éves vagyok)!!!
2010. márc. 8. 19:50
 25/56 anonim ***** válasza:
62%
"nem értem,hogy nők akik már hordoztak magukban egy kis életet,hogyan biztathatnak egy másik nőt arra,hogy saját gyermekének a gyilkosa legyen!" úgy, hogy anya lettem 4 éve, nem bolond. jelen helyzetben még ez a legkisebb rossz. nem jó megoldás, jó megoldás a VÉDEKEZÉS lett volna, de a legkevésbé rossz megoldás.
2010. márc. 8. 19:52
 26/56 anonim ***** válasza:
26%
Mégis mit jelent,hogy potenciális lányanya? Mikor kellene gyereket vállalni? 40 vagy 50 éves korunkban? Attól,hogy most ez a divat még nem biztos,hogy helyes és egészséges!
2010. márc. 8. 19:54
 27/56 anonim ***** válasza:
36%
19:50 vagyok!Még a lányom picike volt jártam suliba!+ évesen elment oviba és egyből lett munkahelyem ahol nem volt probléma agyerek és jobban kerestem,mint a sok diplomás!!!Szépségszalonba!!Van mindenre megoldás csak egy kicsit törekedni kell!!
2010. márc. 8. 19:54
 28/56 anonim ***** válasza:
73%
a lányanya nem életkorra, hanem a várható családi állapotra utal :) értsd: egyedülálló...én egyébként 24 évesen szültem, akkorra férjem volt, diplomám, jó állásom, házunk, két kocsink. és a férjemnek egy jól menő vállalkozása. a pucér pics@mra, vagy anyám nyakára én nem vállaltam volna gyereket. de biztos ez a nemnormális gondolkodás :P:)
2010. márc. 8. 19:56
 29/56 anonim ***** válasza:
75%

Nagy kilátás az életre, hogy a gyes alanyi jogon jár és hogy van anyaotthon. Tudjuk, hogy van, de milyen élet ez? Nekem is van gyerekem, 22évesen szültem, de csak miután befejeztem a sulit. Egy nőnek legyen már annyi esze, hogy felelőtlenül ne sexeljen. Egyébként egy 2hetes terhességet még egy orvos sem tud megállapítani nem még egy tanulatlan 17 éves lány. Én is abortusz ellenes vagyok, de inkább vetesse el mint az ég tudja milyen körülmények között nevelni és az államra támaszkodni.

Megértem a szüleit, én sem akarnám, hogy a 17éves lányom aki még maga is gyerek gyereket szüljön

2010. márc. 8. 20:04
 30/56 anonim ***** válasza:
46%
Helyes a mondat,mert ez valóban nem jó gondolkodás! Akkor a ma Magyarországon élő nők nagyon kis százaléka vállalna gyereket, ha így gondolkodna mint te. Tudod nem mindenki pottyan a jómódba,sőt! Ha azt vártuk volna,hogy mindenünk meglegyen soha a büdös életben nem lenne gyerekünk! Mi ettől sokkal szerényebben élünk,nincsen kocsink és jól menő vállalkozásunk! A férjem minimálbért kap én meg gyedet a minimálbérem után. Nem tehetjük meg,hogy házat vegyünk,mert nem kapnánk hitelt,így albérletben élünk. Mégis boldogok vagyunk a kisfiúnk már hat hónapos és mindent meg tudunk neki adni ami szükséges! Nem kap meg mindent ami luxus,nem nem is ettől fog értékes emberré válni. Igyekszünk tisztességesen felnevelni! És most várjuk a másik babánkat is október végére és nagyon örülünk neki! Mert ahol egy van ott elfér a második is! És nem akarlak elkeseríteni,de ha nem tűnt volna fel nagyon sok család még ettől is sokkal rosszabb körülmények között él!
2010. márc. 8. 20:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!