Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért olyan furcsa, hogy nem...

Miért olyan furcsa, hogy nem mindenki éli meg a császárt rosszul és nem mindenki "hal" bele?

Figyelt kérdés
2015. júl. 29. 19:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
61%

Nekem császárom volt. Nem haltam bele, sőt másnap már, igaz kicsit lassan, de ugyan úgy mozogtam mint előtte. Egyáltalán nem fájdalmas. 4 hónappal a műtét után pedig szinte a heg sem látszik. Nem én akartam a műtétet, a baba nem fordult be, szóval az élet hozta így! Miért lenne jobb, ha az orvosok erőltették volna a természetest amibe bele halhatott volna a fiam, vagy súlyosan sérülhetett volna, netalán én sérülök?

Soha nem fogom megérteni miért izmoskodnak azok akik a vaginájukon tudtak szülni. Egyáltalán nem érzem magam kevesebbnek, mint azok az ősbunkóanyák. Inkább pont fordítva, hiszen nagyobb a kockázat náluk mint nálam! Mennyivel több olyan gyerek születik természetes úton akik ha császárral jöttek volna a világra most egészségesek lennének. Vegyük példának a sok oxigénhiányos gyereket... De végül is, szar anya vagyok, mert nem tudtam természetes úton szülni! Amúgy meg szarok a véleményükre...!

2015. júl. 29. 20:35
 12/32 anonim ***** válasza:
23%
Miért kell le bunkó ősanyazni azt aki termeszetes úton szül? Csak mert neki sikerült? Szegyeld magad.....
2015. júl. 29. 20:47
 13/32 anonim ***** válasza:
Bocsánat! Lemaradt: Azok akik szídják a császárosokat! Tisztelet a kívételnek! Mégegyszer bocsánat!
2015. júl. 29. 20:51
 14/32 anonim ***** válasza:
22%
Én belehaltam félig. Nem azért, mert ősanya vagyok, hanem egyszerűen nem voltam szerencsés. Ahogy többszáz másik nő sem, akik különböző fórumokon, feldolgozó csoportokban és barátok között remegve sírnak évekig attól, amit a császár előtt, alatt és után éltek át. Örülj, hogy megúsztad az árnyoldalát, de ne reklámozd, hogy ez nem nagy ügy, mert életek, kapcsolatok, egészséges testek mennek rá az egyre növekvő felesleges és indokolatlan császármetszésekre. ÉS ez tény.
2015. júl. 29. 20:51
 15/32 anonim ***** válasza:
67%

Akiknek belehalás szintű azok nagyon szerencsés emberek, mert ezek szerint nem volt soha semmi komoly betegségük/műtétük előtte.

Nekem volt előtte komoly betegségem, több hetes kórházi tartózkodással és ezerszer fájdalmasabb kezeléssekkel, tehát nekem semmi volt ahhoz képest, már eléggé megnövekedett a tűrőképességem.

De akinek még soha nem volt komoly fájdalma előtte, az nyilván szörnyűnek érzi, ha életében eddig ez volt a legrosszabb.

Szóval szerintem ez lehet az oka a "ha nem természetesen szülsz nem is vagy anya" propaganda mellett.

2015. júl. 29. 21:04
 16/32 anonim ***** válasza:
69%
Nekem sajnos volt előtte is negatív tapasztalatom, sőt, terhesen is műtöttek. Mégis pszichológus kellett, hogy újra nőgyógyászhoz merjek menni és újra babát merjek vállalni. Minden történet egyedi és más és más. Akinek szövődménytől mentes, gördülékeny hüvelyi szülése volt, az nem érti, minek a császár, akinek sima, fájdalommentes, gyors felépüléssel járt a műtétje, az nem érti, miért akkora ügy ez. A jelszó: empátia. Nem voltál a cipőmben, nem tudod, min mentem keresztül, nem tudhatod, mit éreztem és hogyan jöttem ki belőle. Tehát nem véleményezzük egymás szülését. Én így állok ehhez hozzá. A hüvelyi szülés is lehet traumatikus, a császár is lehet eseménytelen és fordítva. Beszélgettem már olyan nővel, akinek a sima hüvelyi szülése egy nemi erőszak élményével volt azonos, és olyannal is, akinek a császár röhejesen egyszerű volt, mégsem ez az általános, ahogy a többséget olvasgatom a neten. De nem merném azt mondani egyikre sem általánosságban, hogy nem nagy ügy. Szerintem tiszteljük egymást annyira, hogy nem kritizáljuk azt, ahogy megéltük ezt a fontos eseményt. Akár jól, akár rosszul. Ne ősanyázzunk vagy szidjuk a másikat, mert a világon semmi értelme nincs, csak megsértjük egymás érzéseit. Ez meg senkinek nem jó.
2015. júl. 29. 21:09
 17/32 anonim ***** válasza:
10%

És a sima szülést? Az miért fura, ha vkinek annyira nem fáj, utána nem pisil/kakil be, nem szakad szét, tud ülni...stb stb?

Egyébként meg nem fura. Engem nem érdekel ki hogy éli meg, csak ha közeli ismerősöm.

2015. júl. 29. 21:13
 18/32 anonim ***** válasza:
16%
Amúgy miért kell megint előszedni ezt a témát??? Most komolyan. Keress rá itt gyk-n, több száz császár-hüvelyi vita / háború / egymás savazása van.
2015. júl. 29. 21:16
 19/32 anonim ***** válasza:
76%

Én már semmit sem értek, amikor ilyen "mély" témák kerülnek szóba!

Ha azt mondom, hogy nekem fájt és rosszul viseltem, akkor lehülyéznek, mert miért nem örülök inkább.

Ha azt mondom örülök, hogy túl vagyunk rajta, nem volt vészes, és tőlem aztán a gyereket az orromon is kiszedhetik, akkor meg azt vágják rá, hogy érzéketlen tuskó vagyok.

Úgyhogy teljesen mindegy mit csinálsz, mit mondasz, az úgysem lesz valakinek elfogadható...

Én szimplán azt gondolom, hogy tudomásul kellene venni, hogy mindenki másképp éli meg a szülést, a császárt. Vannak pozitív és negatív példák. Semmi sem fekete és fehér, de ezt valamiért képtelenek vagyunk addig felfogni, amíg nem minket ér bántás vagy atrocitás a érzelmeink, felfogásunk miatt.

Hagyjuk már a pi*ába élni a másikat a maga kis gondolataival! Nem lenne jobb mindenkinek?

2015. júl. 29. 21:16
 20/32 anonim ***** válasza:
50%
Nekem 3 hét mulva lesz a 2. császárom, feleslegesnek tartom a vitázást. Első 10 éve volt, viszonylag könnyű és gyors felépüléssel, de soha senki nem piszkált érte ☺Na meg mihez képest volt könnyű? A 10 órás szívműtétemhez képest, amit 4 hónap kórház előzött meg,tényleg olyan volt mint egy nátha. Átlagosan 3 évente műtenek valamivel. Ettől viszont nekem semmivel nem jobb vagy rosszabb a szülésem mint másnak.
2015. júl. 29. 21:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!