Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hetente egyszer egy pohárka...

Hetente egyszer egy pohárka tokaji belefér?

Figyelt kérdés

Átlag egyszer egy héten szoktunk inni egy pohárka minőségi bort. Én többnyire egy deci édes fehérbort (aszú vagy furmint) iszom, vagy még annyit se, néha pálinkáspohárból fél deci bort szopogatok el egy este alatt. Többet nem is kívánok.

Ennyi árthat a magzatnak? Zéró tolerancia, vagy ilyen kis mennyiségben nem árt?

2015. jún. 23. 12:37
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
63%
17-es küldd már el az orvosi diplomádat, amivel megállapítottad, hogy vasat kellet volna szednem terhesség alatt vörösbor helyett. Mert amíg nem ismered az egészségügyi állapotomat, addig akár diplomával sem ítélheted meg, hogy mit kellett volna meg mit nem. Rendszerint gyógyszert szedek, de a terhesség idejére le kellett cserélnem a gyógyszert borra. Elárulom, a gyógyszer valójában por, amit ragasztóval állítanak össze tabletta formára. Ez a ragasztó méreg, s egy magzatnak az én napi adagom halálos is lehet.
2015. jún. 23. 17:52
 32/39 anonim ***** válasza:
52%

Le lettem pontozva.. azonban egyet nem ért meg a nagy közérdekű.. .

Akinek valami problémája van, az nem keverendő azzal, hogy valaki élvezetből issza.

Ha 0,000000000000000000000000001% is arra az esély, hogy ettől károsodik a gyerek, én azt mondom, hogy NE!

S szerintem ez így van rendjén, egy ici-pici esélyt se adjunk a rosszra, mert utána nehezebb elfogadni..

Oké, hogy 1 millió emberből 999.999-nek semmi baja nem lett, de ha csak 1-nek is, az alkoholtól akkor érdemes megfontolni. Aki azt tanácsolja, hogy igyad nyugodtan, megfogja tudni gyógyítani a gyermeked ha véletlen mégis beüt a baki?

Reálisan gondolkozom, és rakhat elém bárki bármilyen statisztikát, de ha egy minimális esély is van rá, hogy a gyermekem miattam lesz beteg akkor köszi de nem kell 1 deci se..

S szerintem ebben minden éppeszű ember egyet ért. Max az nem aki nem tud uralkodni a vágyain, de az már egy másik történet...

2015. jún. 23. 18:35
 33/39 anonim ***** válasza:
0%
Itt az a gond kedves utolsó, hogy át sem gondolod,hogy az alkoholon kívül mennyi olyan dolog van, amivel akár 0,0000001%,hogy károsodik a babád. De nem hiszem,hogy el kerülöd mindegyiket.
2015. jún. 23. 18:56
 34/39 anonim ***** válasza:

És ha nem tudod mindet elkerülni, akkor inkább azt az egyet sem kerülöd el, amit egyszerű lenne? Ilyen alapon akkor cigizhetsz is, mert sokaknál az sem okoz gondot.

Illetve hol húzod meg a határt? Heti 1dl még jó, de kettő már nem?

2015. jún. 23. 19:16
 35/39 anonim ***** válasza:
57%

Ezért írtam,hogy ott húzom meg a határt, ahol az orvosom mondja. Ő pedig azt mondja,hogy a józan ész keretein belül mindent lehet. Igaz ez az evésre, ivásra, sportra stb.

Egyébként én speciel semmivel sem tartom károsabbnak a kis mértékű alkoholt a gyerekre, mint amikor anyuka naponta édességgel, cukorral, tartósítószeres cuccal tömi a gyereket.

És nem egy olyan embert ismerek, aki a széltől is óvta magát terhesen, de az egy év alatti gyerekénél naponta befigyelt a túrórudi, meg puding stb.

2015. jún. 23. 19:20
 36/39 anonim ***** válasza:

33-as.. látom nem jött át a lényeg...

Persze sok 0,0000000000001 van!

Azonban ha van olyan amit teljesen kitudsz iktatni akkor miért növeled a veszélyt 0,000000000002-re?

Látod.. át sem gondolod amit írsz..csak mindig abba a hitbe ringatod magad, hogy úgy se lesz semmi...

Én se firtatom, hogy az esély nagyon kevés de ha bejön a baki akkor nem ezt mondod.. hanem azt, hogy miért nem bírtam ki.. és késő bánat.

Még1x hogy megértsd, mert te írtad le a lényeget. Sok veszély van, mindegyiket nem lehet kiszűrni de sokat igen! S azért amit gond nélkül ki lehet szűrni, azt tegyük meg a gyerekünkért. Ha valami baja lesz, ismétlem maga a jó isten nem segít rajta..

2015. jún. 23. 19:22
 37/39 anonim ***** válasza:

Azért ezzel nem értek egyet. Szerinted akkor ugyanaz a kategória túró rudit adni a gyereknek, meg alkoholt? Nem adsz neki túró rudit, de beleihat a borba, mert a kettő egyformán nem jó? Érdekes meglátás.

Nem beszélve arról, hogy mindenkinél más az "normális" adag. Én egy évben háromszor iszom bort, más meg minden este.

2015. jún. 23. 19:30
 38/39 anonim ***** válasza:
38%

Nem érted! Nem tartom veszélyesnek! Heti-kétheti két deci bort, vagy egy pohár sört nem tartok veszélyesnek!

Egy olyan esetet sem találni,ahol mondjuk magzati alkohol szindróma lépett volna fel ekkora mennyiségű italtól.

Tényleg anno nők százai kapták infúzióba az alkoholt, ami jóval több egységnyi mert a heti két deci, és nem sérültek a gyerekek. De végül is hagyhatták volna,hogy beinduljon a szülés.

Egyébként semmivel sem tartom egészségesebbnek a cukorral, csokival tömést, mint a terhességi alatti minimális mennyiségű, engedélyezett alkoholfogyasztást.

2015. jún. 23. 19:36
 39/39 anonim ***** válasza:
63%
Kapaszkodjatok meg, az én nődokim meg naponta tartja megengedhetőnek az 1 dl minőségi vörösbort. Pedig egy nagy gyakorlattal rendelkező, neves és népszerű nőgyógyász szakorvos. Az más kérdés, hogy én nem szeretem a vörösbort, így nem is iszom, de pl ha néhanapján családi összejövetelen megkínálnak vele, akkor egy-két kortyot lenyelek. Mert jól esik azért néha.Az első gyerekemnél is így jártam el, és makk egészséges, okos, értelmes két és fél éves kislány (nem lett magati alkohol szindrómája az alkalmankénti pár korty bortól :-)
2015. jún. 24. 09:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!