Hetente egyszer egy pohárka tokaji belefér?
Átlag egyszer egy héten szoktunk inni egy pohárka minőségi bort. Én többnyire egy deci édes fehérbort (aszú vagy furmint) iszom, vagy még annyit se, néha pálinkáspohárból fél deci bort szopogatok el egy este alatt. Többet nem is kívánok.
Ennyi árthat a magzatnak? Zéró tolerancia, vagy ilyen kis mennyiségben nem árt?
Májad a te részedet dolgozza fel, a gyomorból egyenesen a vérbe jut, és ez megy tovább a gyermeknek.
Sajnos azzal is kevesen vannak tisztába, hogy a cukrot is a baba egy az egyben megkapja amit az anya fogyaszt, de az inzulint már a babának kell hozzá maga megtermelnie, mert inzulint nem kap az anyától.
De az anya is mája is szűri valamennyire.
Én csak azt nem értem,hogy aki szerint egy dl bor káros, az ugye nem eszik permetezett, mesterségesen előállított élelmiszert, csakis háztáji csirkét eszik, ugye?
Ha csak az íze miatt hiányzik, lehet venni nagyon finom 100%-os bio szőlőleveket, mustot. Ha nem is olyan mint a bor, megvan az édes szőlő íz, ha tényleg csak az kell.
Én sem értem miért ne lehetne kibírni egy deci nélkül. A fél kilós magzatnak egy deci is sok!
Ja meg előre szólok, hogy szoptatáskor is egyből belemegy a tejbe. A tej alkoholtartalmát nem nagy ördöngösség megmérni, szóval legalább ebben ne kételkedj....
Nem vagyok antialkoholista, de én sem értem, miért nem lehet azt a 9 hónapot a pohárka bor nélkül eltölteni. Neked mi a fontosabb? Hogy de jó a férjeddel poharazgatni, vagy hogy a babával ne legyen gond? Majd poharazgattok, ha megszületett.
Nem lehet minden rizikót kizárni, de minek még szándékosan hozzátenni? Ha egyáltalán felmerül benned, hogy ártalmas, akkor minek? Aztán ha mégis baj lesz, majd tépelődhetsz, hogy a tokaji miatt van-e vagy sem. Még ha nem lesz köze hozzá, akkor is ezen fogsz kattogni, hogy de kár volt, mert hátha.
Azt sem értettem soha, hogy miért nem lehet vasat szedni a vérképre "kötelező" bor helyett, de hát biztos ez a jó megoldás.
Aki azt mondja, hogy a máj megszűri az alkoholt, az belegondolt már a test működésébe? A máj szerinte valami tölcsér a placenta előtt, hogy csak az a vér kerül bele, amit a máj már megszűrt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!