31hetes kismama vagyok.1szál cigi belefér? Csak egyszer. Nem minden nap.
Szia!
Én igazság szerint alapból sem cigizek, és nem tartom szép látványnak, ha egy kismama rágyújt.
De ha annyira kívánod, hogy nem bírod ki, szerintem belefér az az egy szál, csak ne csinálj belőle rendszert, mert azt tudjuk, hogy a babának nem tesz jót a cigi.
üdv. Csilla
Szia! Én elég nagy cigis voltam. De a "megtermékenyülés" előtt 1 hónappal már nem cigiztem és el is ítélem azokat a kismamákat, akik ennyit nem bírnak ki a gyermekükért. Nincs lelkiismeretfurdalásod, amikor szívod?
19 hetes kismami
Ha semmiképpen nem bírod ki, akkor 1 szál cigi éppen belefér. De ha eddig nem gyújtottál rá, akkor ezután se tedd, mert akkor sosem hagyod abba. Ha már jóideje nem gyújtottál rá, egyébként valószínűleg 1 száltól is olyan szédülés/hányinger/rosszullét jön rád, hogy csak na! Meg olyan helyen csináld, ahol senki nem lát, mert tényleg gusztustalan pocakkal cigizni és lehet, hogy beszólnának neked, vagy csak látnád a rosszalló nézéseket. Bár lehet, hogy ettől méginkább elszégyellnéd magad.
Boldog babavárást és gyors, könnyű szülést kívánok!
Sok kismama dohányzik végig a terhesség alatt, tudom, ez nem vígasztaló, de mégis egészséges babócájuk született.
Azt mondják, a megvonás (stressz) sokkal rosszabb, mintha az ember lánya rágyújt.
Én a 22. hétig bírtam, azóta pár szállal én is elszívok naponta. Nyugodtabb vagyok és a babóca is rendesen fejlődik.
Nehéz dilemma ez, én csak azt tudom, amit Czeizel mondott egy műsorban: a magzat olyankor szó szerint fuldoklik!!!
Évekkel ezelőtt én is dohányoztam, majd apukám halála után letettem. Tudom milyen tünetekkel jár az elvonás: migrén, remegés, stb. Viszont ott a másik oldal: inkább gondolj a fuldokló babára és végy valamit a gyógyszertárban, kérdezz ki egy gyógyszerészt.
Egyébként nem csak ennyi a gond: később a méhlepényt károsíthatja, a baba elhalásához (ha nem figyelik megfelelően), a szülés korai megindulásához/megindításához vezethet. Nem tudom ez mennyire gyakori, csak utánanéztem kicsit. Hál istennek engem már nem érint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!