Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Próbaidő alatt kirughat a...

Próbaidő alatt kirughat a munkaado, ha terhes vagyok (16hetes)?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 27. 10:49
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
51%
A korábbi válaszolóknak írnám, hogy van aki az egész terhessége alatt menstruál. Amíg nem mozog a baba, addig akár nem is tudhatja, nekem se volt szinte semmi tünetem azon kívül, hogy egy számot és egy kosarat nőttek a melleim.. szóval simán lehet, hogy 12 hétig nem jön rá a kismama..
2015. ápr. 29. 10:53
 32/38 anonim ***** válasza:
93%

Utolsó, nem is veheted fel a beleegyezése nélkül....

Amúgy meg kirakhatják fogd már fel. Nem védi semmi.

2015. ápr. 29. 11:14
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Egyik munkahelyen sem kérdezik meg felvételkor, hogy állapotos vagyok-e.

Viszont ha megkérdezik és letagadod abból bajod lehet, de ha nem kérdezik te nem vagy köteles elmondani (mert mivan ha tényleg nem tudod)

A válasz a kérdésedre a próbaidő alatt elküldhetnek.

Ha a próbaidő után mondod meg vagy azután leszel terhes akkor véd a jogszabály és nem küldhetnek el!!!

2015. ápr. 29. 11:41
 34/38 anonim ***** válasza:
86%
30-as válaszoló, ne lepődj meg ha a próbaidő vége előtt pár nappal mégis kirúgnak, főleg hogy próbaidő alatt folyton elkésel és még hülyének is nézed őket. Azért mert nem kérdeznek rá ne legyél biztos benne hogy nem is tudják... Az ilyen nők miatt nem vesznek fel sok helyre fiatal, szülés előtt álló nőt, nem a munkáltatókat kell szidni...
2015. ápr. 29. 12:44
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Aki azt szajkózza, hogy mondja azt a kérdező, hogy hónapokig nem tudott a terhességéről, csak szólok, hogy több olyan peres eljárás is indult már, melynek tárgya az volt, hogy a munkavállaló terhes volt-e, illetőleg tudott-e terhességéről a felmondás közlésekor. A perekben igazságügyi orvosszakértők kerültek kirendelésre és hosszadalmas bizonyítási eljárás folyt. Azért nem olyan nehéz utánanézni hogy orvos mikor állapította meg a terhességet, elég megnézni a kiskönyvét.

De én még mindig azt mondnom, hogy nem érdemes perelni egyik félnek sem.

2015. ápr. 29. 14:47
 36/38 anonim ***** válasza:
91%

30. Mielőtt megszólalsz iciripicrit legyél tisztában a joggal.

A hangfelvétel miatt simán beperelhetnek, ráadásul csak közvetett bizonyítéknak számít. Ha a jogot nem nézzük akkor vegyük a hozzáállást. Neked mindent lehet, a munkáltatónak meg nem? Miért kellene Nekem pl. ha én lennék a kolleganőd betanítani egy újabb embert esetleg egyik napról a másikra, csak mert Te esetleg bejelented, hogy terhes vagy és véglegesítésed után másnaptól nem jársz dolgozni? Miért nem kereshet a főnököm már most utánpótlást helyetted? Nem a munkáltatók, hanem a kollegáid szempontjából gondold át, miket mondasz, valamint hogy ezzel a közösségi szellemmel Te kit alkalmaznál.

Az aki lepontozta a terhességet későn észrevevőket: Múlt héten járt nálunk valaki aki 17 hetesen tudta meg a terhességét (vállalkozó, érdeke semmi, hogy csaljon vele). És nem ő az első, sem az utolsó. Szoptatós anyukáknál nagyon gyakran előfordul, de másoknál is, akik éppen most nem terveztek babát vagy úgy gondolták, a 2-3 gyereknél megállnak.

2015. ápr. 30. 09:56
 37/38 anonim ***** válasza:
0%

Csak azt ertsetek meg, hogy aki gyereket var minel tovabb penzt akar keresni, ezert nem meri elmondani az igazat.

Nekem olyan munkam van, amihez nem kell az utodomat betanitani. De ebben az esetben se titeket, se a munkaltatot ne kelljen mar sajnalni az aggodalmaitok miatt, hogy majd mi lesz az utanpotlassal.

Akkora patkany nem vagyok,hogy masnap otthagyom a munkahelyem miutan felvesznek. Novemberre vagyok kiirva, oktoberig mindenkepp dolgozni akarok.

A rosszindulat talan irigysegbol fakad?

2015. ápr. 30. 23:29
 38/38 anonim ***** válasza:
92%
utolsó jó nem kell sajnálni se minket se a munkáltatót.. de téged se ha ellehetetlenítik a helyzeted ilyen hozzáállással és nem lesz hova visszamenned dolgozni.
2015. máj. 1. 09:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!