Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Próbaidő alatt kirughat a...

Próbaidő alatt kirughat a munkaado, ha terhes vagyok (16hetes)?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 27. 10:49
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Szülés után valóban nem kell járulékot fizetni, de ha táppénzre mész (ha nem akarsz akkor is lehet olyan helyzet, hogy muszáj...) akkor a táppénz harmadát fizetik szülésig, utána pedig ha visszamennél 1 éves szabidat ki kell adniuk vagy fizetniük, plusz újra embert keresni, betanítani. Ez mind idő és pénz, kérdés hogy tényleg foglalkoznak-e vele, de ez úgyis kiderül.
2015. ápr. 27. 12:26
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Kirúghatnak igen.

De amúgy így h hazudtál mikor felvettek be is perelhetnek. Egyik ismerősöm járt most így, titkolta h terhes aztán kiderült h ugye már mikor odament terhes volt, be is perelte a munkáltató, most szépen fizetheti az ügyvédet... és remélheti h jól jön ki belőle.

Most van 16 hetes még 1 hónapig titkolni akatod.. 20-21 hetesen azért kétlem h nem veszik észre, elég hülye lehet ott a vezető akkor akinek ez nem tűnik fel. Hiába jársz nagy öltözékbe.

2015. ápr. 27. 12:27
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 17. hét körül indult be a hasam növekedése, addig alig látszott. Most vagyok a 22. hétben, hát már le nem tagadhatnám, akármilyen zsákot is húznék magamra...
2015. ápr. 27. 12:40
 24/38 anonim ***** válasza:
39%

És ha mondjuk nem tudtad volna, hogy terhes vagy?

Szerintem pedig ha egy hét múlva jár le a próbaidőd akkor nincs semmi gond.

A munkáltatónak nem kell beszámolnod arról, hogy mennyi idős terhes vagy.

Ha letelik a próbaidő NEM küldhetnek el semmilyen formában!!!

Utána pedig elmész és táppénzre kéred magad ennyi.

Ahol dolgozom is ugyan ez volt az egyik csajszival. Terhes lett, megvárta míg lejár a próbaidő utána mondta, hogy teherbe esett. Dolgozott amíg tudott és utána elment táppénzre.

És itt is nagy multi cégről van szó.

2015. ápr. 27. 13:01
 25/38 anonim ***** válasza:
80%

Ja még egy hónap van addig.

Hát ha nagyon ügyesen eltitkolod akkor van esélyed.

Ha kiderül akkor viszont a próbaidő alatt azonnali hatállyal felmondhatnak neked.

2015. ápr. 27. 13:03
 26/38 anonim ***** válasza:
70%
Hogyne tudta volna h terhes? Senki nem hülye ki tudja számolni... már kb 12 hetes volt mikor felvették... azt írta 2 hónap a próbaidő vagyis 1 hónapja dolgozik ott ... 12 hetesen csak tudja az ember...
2015. ápr. 27. 13:37
 27/38 anonim ***** válasza:
74%

Miért lenne kötelező tudni 12 hetesen valakinek, hogy terhes? Ez nem előírás és nem vagyunk egyformák, mint valami soron gyártott gépek. Nem egy kismama -különböző okok miatt- csak 14-16. héten veszi észre a terhességet.

Azt a jog is elkülöníti hogy valaki nem közöl valamit, amit nem kérdeztek, vagy kérdésre valótlant állít. Csak az utóbbi számít hazugságnak.

Kérdező: Nem az lesz a gond, hogy felvételkor nem mondtad el a terhességet, hanem az, hogy még most sem. Felvettek, eddig ott dolgoztál, gondolom szükséged volt a munkára, nem heccből gürizel valahol. Ugyanakkor a továbbiakban az lenne a tisztességes, ha hamarosan szólnál.

Magam részéről ha most odaállnál elém, hogy várandós vagy lehet hogy véglegesítenélek, de ha véglegesítés után derül ki, hogy tudtad a terhességet és volna rá lehetőségem akkor kirúgnálak. Csupán azért, mert bár nem hazugság, de átverés.

2015. ápr. 27. 15:30
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Nőként meg anyaként is azt mondom, ez egy gyönyörű átverés. Simán kirúgnálak érte.
2015. ápr. 27. 17:53
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
igen kirúghatnak, sőt ha kiderül, hogy a próbaidő alatt is tudtad még később is kirúghatnak, sőt, jól írják be is perelhetnek.
2015. ápr. 27. 20:43
 30/38 anonim ***** válasza:
0%

Nekem a próbaidőm első hetén fogant a picikém. Most két és fél hónapja vagyok a cégnél. Bár látszik a hasamon és a melleimen, hogy nőttem, de senki nem tett még megjegyzést. Szeretném már elmondani, mert a vizsgálatok mindig olyan hülye időpontban vannak, hogy folyton elkések reggel..

Most már kibírom a próbaidő végéig, de ha Te nem, akkor mindenképp hangfelvételt kell csinálni, mert ha ezért akárcsak próbaidő alatt is kirúgnak, diszkriminációnak minősül és feljelentheted. Jogszabály véd, próbaidő alatt is!!

Egyébként én akkor is felveszem a bejelentésem, ha véglegesítik a helyem. Nem bízom a magyar munkaadókban :)

2015. ápr. 29. 10:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!