Próbaidő alatt kirughat a munkaado, ha terhes vagyok (16hetes)?
Kirúghatnak igen.
De amúgy így h hazudtál mikor felvettek be is perelhetnek. Egyik ismerősöm járt most így, titkolta h terhes aztán kiderült h ugye már mikor odament terhes volt, be is perelte a munkáltató, most szépen fizetheti az ügyvédet... és remélheti h jól jön ki belőle.
Most van 16 hetes még 1 hónapig titkolni akatod.. 20-21 hetesen azért kétlem h nem veszik észre, elég hülye lehet ott a vezető akkor akinek ez nem tűnik fel. Hiába jársz nagy öltözékbe.
És ha mondjuk nem tudtad volna, hogy terhes vagy?
Szerintem pedig ha egy hét múlva jár le a próbaidőd akkor nincs semmi gond.
A munkáltatónak nem kell beszámolnod arról, hogy mennyi idős terhes vagy.
Ha letelik a próbaidő NEM küldhetnek el semmilyen formában!!!
Utána pedig elmész és táppénzre kéred magad ennyi.
Ahol dolgozom is ugyan ez volt az egyik csajszival. Terhes lett, megvárta míg lejár a próbaidő utána mondta, hogy teherbe esett. Dolgozott amíg tudott és utána elment táppénzre.
És itt is nagy multi cégről van szó.
Ja még egy hónap van addig.
Hát ha nagyon ügyesen eltitkolod akkor van esélyed.
Ha kiderül akkor viszont a próbaidő alatt azonnali hatállyal felmondhatnak neked.
Miért lenne kötelező tudni 12 hetesen valakinek, hogy terhes? Ez nem előírás és nem vagyunk egyformák, mint valami soron gyártott gépek. Nem egy kismama -különböző okok miatt- csak 14-16. héten veszi észre a terhességet.
Azt a jog is elkülöníti hogy valaki nem közöl valamit, amit nem kérdeztek, vagy kérdésre valótlant állít. Csak az utóbbi számít hazugságnak.
Kérdező: Nem az lesz a gond, hogy felvételkor nem mondtad el a terhességet, hanem az, hogy még most sem. Felvettek, eddig ott dolgoztál, gondolom szükséged volt a munkára, nem heccből gürizel valahol. Ugyanakkor a továbbiakban az lenne a tisztességes, ha hamarosan szólnál.
Magam részéről ha most odaállnál elém, hogy várandós vagy lehet hogy véglegesítenélek, de ha véglegesítés után derül ki, hogy tudtad a terhességet és volna rá lehetőségem akkor kirúgnálak. Csupán azért, mert bár nem hazugság, de átverés.
Nekem a próbaidőm első hetén fogant a picikém. Most két és fél hónapja vagyok a cégnél. Bár látszik a hasamon és a melleimen, hogy nőttem, de senki nem tett még megjegyzést. Szeretném már elmondani, mert a vizsgálatok mindig olyan hülye időpontban vannak, hogy folyton elkések reggel..
Most már kibírom a próbaidő végéig, de ha Te nem, akkor mindenképp hangfelvételt kell csinálni, mert ha ezért akárcsak próbaidő alatt is kirúgnak, diszkriminációnak minősül és feljelentheted. Jogszabály véd, próbaidő alatt is!!
Egyébként én akkor is felveszem a bejelentésem, ha véglegesítik a helyem. Nem bízom a magyar munkaadókban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!