1 hónapja vagyok az új munkahelyemen. Most vagyok 3 hónapos terhes. Mikor mondjam el a főnökeimnek a terhességet? Ha kiderül, biztosan felbontják a szerződést a próbaidő alatt. Ti mit csinálnátok a helyemben?
Gondolom azért nem mondtad el eddig, hogy ne rúgjanak ki. Hát próbáld meg eltitkolni a próbaidő végéig.
Én megpróbálnám eltitkolni.
Én is csak a próbaidő után mondanám el, de addig gondolom van még 2 hónapod, akkor meg már 5 hónapos terhes leszel.
Nekem nem sikerült volna addig eltitkolni, mert 16 hetesen azért már látszott rajtam
Utolsó vagyok...az orvosi vizsgálatokra menj munkaidő után. Ha sztk-ba jársz, akkor gondolom 7-8-ig van rendelés. Ha fogadott a dokid, még könnyebb, mész akkor amikor ügyel, vagy a magánrendelőjébe este, vagy hétvégén. (ha bejár)
Vérvételre pl. afp. éhgyomorral kell menni, (elvileg ez lesz csak neked 5 hós korodig) oda nagyon korán oda mész,és pikk-pakk végzel. Vagy kérsz a munkáltatódtól valami ürüggyel egy fél szabadnapot. Jobb ötletem nincs
Én első körben felhívnám a munkaügyi központot, kérném az ottani munkaügyi jogászt és megkérdezném, próbaidő alatt kirúghatnak-e terhesen. Ők segíteni fognak és a leghitelesebb forrás.
Ugyanis mintha azt olvastam volna valahol, hogy terheseket nem lehet kirúgni. Sajnos csak ennyit találtam:
Felmondási tilalom
A felmondási tilalom alapján a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak, illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának időtartama alatt. Ugyanígy védelem illeti meg a terhes nőt a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság ideje alatt.
A rendes felmondás akkor is érvénytelenné válik, ha a felmondás közlésekor a munkavállaló már terhes volt. Mégpedig függetlenül attól, hogy terhességének megállapítására sor került-e, illetve hogy a munkavállaló terhességéről tudomással bírt-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!