A hetekben kezdek uj munkahelyemen, egy gyárban. Ha a próbaidő alatt leszek terhes akkor foglalkoztatnak tovább vagy a probaidő jogán rögtön felmondanak?
Szia!
A probaidő nem kötelezi öket semmire, ha lejár, elküldhetnek.
Ha nem akkor szerencséd van és jó a hozzáállásuk, de meglesz a 180 napod a gyedhez?
szia
sajnos bármikor felmondhat próbaidő alatt a munkáltató és ez terhesség esetén is igaz. én a helyedben próbálnám titkolni a terhességet a próbaidő lejártáig. én is voltam ilyen helyzetben és a próbaidő lejárta után mondtam csak meg.
Miért kéne elárulnod, hogy terhes vagy? Akkor szólj csak nekik majd ha már látszik, addigra meg lehet már véglegesítenek! Nekik szinte semmi közük nincs ehhez, a te életed, a te babád, nekik annyi a plussz teendőjük majd, hogy keresnek a helyedre mást. Egy forinttal sem kell nekik többet fizetniük, mert miután szülsz, az állam költsége a te "béred", azaz a gyed vagy a gyes. Dolgozni meg akkor is dolgozhatsz, ha várandós vagy, nyílván a körülményeket mérlegelve ameddig tudsz.
Egy szónak is száz a vége, sztem nekik elég akkor megtudniuk, amikor már stabilan foglalkoztatnak.
Szia!
A próbaidő max 3 hónap. Ha most még nem vagy várandós és már ott dolgozol (tehát legalább néhány nap már eltelt a 3 hónapból), akkor egészen jó esélyed van arra, hogy már határozatlan idejű munkaszerződésed legyen akkorra, amire kiderül, hogy babát vársz. Arról nem is beszélve, hogy ha csak nem túl veszélyes a munkád a babára nézve, akkor sehol sincs az előírva, hogy rögtön az elején közölnöd kell a munkáltatóddal az áldott állapotod. Az teljesen normális és elfogadott a munka világában, hogy a kismama az első 12 hétben nem szól, mert addig (persze jobb erre nem is gondolni) még akármi is történhet.
Jó munkát!
Szia! Én akkor estem teherbe,amikor új melóhelyre kerültem. Először próbaidőn voltam, 3hónap. De nem látszódott, így vártam míg letelik,majd utána is vagy 2hetet (hogy ne legyen feltűnő) és akkor szóltam. A mai világban sajnos nem lehet kockáztatni.
Sok sikert kívánok a munkához és a babához is.
20hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!