Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Próbaidő alatt kirughat a...

Próbaidő alatt kirughat a munkaado, ha terhes vagyok (16hetes)?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 27. 10:49
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy ezt mondom, de valószínűleg el fognak küldeni. A főnök helyében én is ezt tenném. :( Gondold csak el, nem azért vesznek fel valakit, hogy aztán 4-5 hónap munka után elmenjen az illető táppénzre (ami alatt fizetniük kell a járulékaid harmadát), majd 3-4-5 vagy ki tudja, hány évig csak annyit hallanak róla, hogy megszületett az 1., 2. és akár 3. gyereke is, és bemegy a munkaügyre papírokat intézni. Majd eztán, ha vissza is jön dolgozni végül, kiadhatják neki a felgyűlt szabadságokat... Ahelyett, hogy a cég hasznára lenne, csak költséget termel egy ilyen alkalmazott.

Persze más a helyzet, ha valaki évekig van egy munkahelyen, és onnan elmegy szülni: ismerik, tudják, mire számíthatnak tőle, becsülik, szeretik a munkáját. Egy próbaidősnél nincs ez a sok minden a mérleg másik serpenyőjében, csak a költséget és a bosszúságot érzékelik.

Sajnálom, kismamaként abszolút együtt érzek veled, csak hát a realitás sajnos más.

2015. ápr. 27. 11:20
 12/38 A kérdező kommentje:
Nem hazudtam. De jól értem, hogy a terhes nő ne is keressen munkát, mert az hazugság? Elvileg nem kérdezhetnek ilyet, sem azt, hogy hány gyermeket tervezel még stb. Azért köszönöm a válaszokat, kár, hogy próbaidőre nem vonatkozik a szabály :(
2015. ápr. 27. 11:20
 13/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utolsó válaszoló. Egyetértek veled, persze, de én úgy tudtam, hogy a szülés követoen nem kell járulékot fizetniük... biztos így van?
2015. ápr. 27. 11:22
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

de miért baj h látszik a pocakod?gondolom azért mert nem szoltál h terhes vagy mikor felvetttek,hisz tudod h akkor fel se vettek volna.

szoval ez hazugság.

2015. ápr. 27. 11:25
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Most ezt nem igazán értem. Tudták, hogy terhes vagy, amikor felvettek, vagy sem? Egyszer azt írtad, hogy takargatod magad, egyszer azt, hogy nem hazudtál. Ha nem mondtad, hogy terhes vagy, szerintem ki fognak rúgni. Egyébként kérdezhetnek ilyet, a munkáltató a munkába állás előtt kérhet orvosi igazolást is arról, hogy terhes vagy-e vagy sem!
2015. ápr. 27. 11:27
 16/38 anonim ***** válasza:
78%

miért jöttél el az előző helyről?

el nem tudom képzelni, hogy 20 hetes pocak ne látszódjon. mivel nagy multinál dolgozol, ezért drukkolok neked, gondolom nekik nem sokat számít +/-1 ember...

2015. ápr. 27. 11:30
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
A szülés után már nem kell, de a táppénz alatt 1/3 járulékot fizet a cég.
2015. ápr. 27. 11:31
 18/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat! Elég bonyolult a helyzetem, hosszú lenne leírni nagyon. A lényeg, hogy ez a legoptimalisabb választás, tappenzre nem megyek, ha nincs rá szükség. Elnézést, ha rosszul fogalmaztam, nem tudják, hogy terhes vagyok. Igen, különben én is ezzel nyugtatom magam, hogy ez egy amerikai tulajdonú nagy multi. Nem egy kis bt vagy kft, ahol azért TÉNYLEG sok nekik az egy emberbe fektetett munka és penz. És mellesleg úgy tervezem, hogy visszamegyek dolgozni a szülést követő másfél éven belül.
2015. ápr. 27. 11:44
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
ehhez csak annyit, hogy kis családias vállkozásnál szerintem nagyobb esély van, hogy megtartanak, mert jobban megismernek, megszeretnek, egy multinál évekkel később sem tudja a vezetés hogy te ki vagy, csak egy terhes próbaidős, na keressünk gyorsan egy olyat aki ezt a munkát évekig végezni fogja.. ennyi! Én is ezt tenném, mondom ezt terhesen.. sajna ez egy ilyen világ!
2015. ápr. 27. 12:11
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kirúghatnak, mondjuk multinál nem biztos hogy fognak is vele foglalkozni. De visszavenni nem hiszem hogy vissza fognak, mert azért értem az indokot, de becsaptad őket amikor terhesen odamentél és 3 hónapig eltitkoltad.
2015. ápr. 27. 12:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!