Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mást is cseszeget a családja...

Mást is cseszeget a családja a súlyával? Annyira rosszul érzem magam miatta, ráadásul nem is érzem jogosnak.

Figyelt kérdés

25 hetes terhes vagyok, első babám lesz. Alapból egy nagyon vékony nő vagyok, mondjuk alacsony is, 156 centihez körülbelül 45-46 kiló. Nem voltam viszont sosem kórosan sovány, a környezetem szerint teljesen egészséges kinézetem volt mindig is. Most kb. 7 kilóval vagyok több így 25 hetesen, ami lehet, hogy egy picit sok, dehát így vagyok 52-53 kiló, szóval nem vagyok egy hombár most sem.

Anyám viszont egyfolytában piszkál, hogy dagadt vagyok, és úristen, hogy fogok kinézni a végére, de már most is dagadtnak tűnök. Bevallom, iszonyatosan szarul esik, alapból nem csináltam ügyet ebből, de emiatt már folyton a mérlegen állok, amivel meg szegény férjemet borítom ki, aki szerint egyáltalán nem vagyok kövér, pici van a csípőmön meg a fenekemen, de ennyi, a többi a cicim meg a hasam. Én viszont jól teli lettem komplexusokkal, pedig élveztem a terhességet, és kifejezetten szívesen néztem a tükörben, ahogy gömbölyödök.

Biztos, hogy én is jobban felveszem ezt a kelleténél, a családom mindig is szókimondó volt, nem udvariaskodtunk egymással, csak egyrészt érzékenyebb is vagyok most, másrészt nem érzem jogosnak a piszkálást. És igen, piszkálás, mert nem telik el úgy hét, hogy ne hallanám vagy 2-3x legalább, hogy úristen, milyen kövér leszek, mert már most is az vagyok. Ezt már nem nevezném segítő szándékú kritikának.

Próbáltam már szólni anyunak, hogy akadjon le a témáról, szépen is meg csúnyán is. Ilyenkor pár napra abbahagyja, aztán folytatja. Már azt is mondtam neki, hogy nem tudom mire jár a szája, amikor ő is 14 kilót hízott velem, de erre az a válasz, hogy szülés után 1 hónappal már nem volt rajta semmi, de én úgyis dagadt maradok. Tegnap már a férjem is kiosztotta, mert pont ő is jött velem anyuhoz, és hallotta a csesztetést. Mit tudok vele csinálni szerintetek? Próbálok nem törődni vele, de tényleg érzékenyebb vagyok az átlagosnál, nem tudom elengedni a fülem mellett. Más is volt ilyen helyzetben?

2015. ápr. 2. 10:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Tudom hogy erzed magad..engem kissebb koromban apu allandoan piszkalt hogy sovany vagyok, pedig azt tolle orokoltem, es volt is rendesen komplekszusom emiatt..most 170 cm es 60 kg vagyok, de amikor lesovanyodok 1-2 kg mar rosszul vagyok .
2015. ápr. 2. 12:15
 12/15 anonim ***** válasza:
Az eredeti 2-es, mostani 1-es vagyok. Én töröltettem az eredeti 1-es válaszolót annyir közönséges, bunkó és sértő volt.
2015. ápr. 2. 12:33
 13/15 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm, aranyosak vagytok, öntöttetek egy kis lelket belém :) Megpróbálok nem foglalkozni vele.

Az eredeti 1-esnek meg gondolom rossz napja van, vagy otthon elnyomják és csak itt tudja kiélni a frusztrációit. Mondjuk azt még most sem értem, hogy ő hol látott olyat, hogy együtt élünk anyámmal, de nem baj :D

2015. ápr. 2. 12:48
 14/15 anonim ***** válasza:
Anyukádnak megmagyaráznám,hogy a saját súlyával foglalkozzon,ne a tieddel. A tieddel foglalkozz te. Azzal meg kifejezetten rosszat tesz,ha emiatt cseszeget,mert csak idegesíted magad,azzal meg a kicsinek nem teszel jót. Van olyan aki 20-30 kg-ot hízik a terhessége alatt,egyén kérdése. Én a 20. hétig semmit nem híztam,sőt -3 kg-val indultam. Most tartok a 32. héten +9 kg-nál. Szóval abszolút alkat kérdése. Én is tartottam tőle,hogy rám rakódik vagy +20 kg,mert alapból mindig ingadozott a súlyom,általában 49-56-57 közt fél évente,évente változott 161 centihez. Sosem lehet tudni,hogy kinek hogy borítja fel a belső háztartását a terhesség.
2015. ápr. 2. 12:52
 15/15 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok,nyugi amúgy én 2 hete csak annyit kérdeztem,hogy kinek milyen gyorsan telik az idő,mert nekem olyan gyorsan eltelt,és hihetetlen,hogy mindjárt mehetek szülni,erre kaptam egy olyan választ,hogy azt hittem a hajam kipereg...Azt is töröltette valaki gondolom,mert eltűnt másnapra. Fel sem foghatom,hogy lehetnek ilyen bunkók amúgy. Ha nem tud normálisan írni valaki,az ne is írjon. Vagy írja le egy papírra aztán dobja ki...
2015. ápr. 2. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!