Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mást is cseszeget a családja...

Mást is cseszeget a családja a súlyával? Annyira rosszul érzem magam miatta, ráadásul nem is érzem jogosnak.

Figyelt kérdés

25 hetes terhes vagyok, első babám lesz. Alapból egy nagyon vékony nő vagyok, mondjuk alacsony is, 156 centihez körülbelül 45-46 kiló. Nem voltam viszont sosem kórosan sovány, a környezetem szerint teljesen egészséges kinézetem volt mindig is. Most kb. 7 kilóval vagyok több így 25 hetesen, ami lehet, hogy egy picit sok, dehát így vagyok 52-53 kiló, szóval nem vagyok egy hombár most sem.

Anyám viszont egyfolytában piszkál, hogy dagadt vagyok, és úristen, hogy fogok kinézni a végére, de már most is dagadtnak tűnök. Bevallom, iszonyatosan szarul esik, alapból nem csináltam ügyet ebből, de emiatt már folyton a mérlegen állok, amivel meg szegény férjemet borítom ki, aki szerint egyáltalán nem vagyok kövér, pici van a csípőmön meg a fenekemen, de ennyi, a többi a cicim meg a hasam. Én viszont jól teli lettem komplexusokkal, pedig élveztem a terhességet, és kifejezetten szívesen néztem a tükörben, ahogy gömbölyödök.

Biztos, hogy én is jobban felveszem ezt a kelleténél, a családom mindig is szókimondó volt, nem udvariaskodtunk egymással, csak egyrészt érzékenyebb is vagyok most, másrészt nem érzem jogosnak a piszkálást. És igen, piszkálás, mert nem telik el úgy hét, hogy ne hallanám vagy 2-3x legalább, hogy úristen, milyen kövér leszek, mert már most is az vagyok. Ezt már nem nevezném segítő szándékú kritikának.

Próbáltam már szólni anyunak, hogy akadjon le a témáról, szépen is meg csúnyán is. Ilyenkor pár napra abbahagyja, aztán folytatja. Már azt is mondtam neki, hogy nem tudom mire jár a szája, amikor ő is 14 kilót hízott velem, de erre az a válasz, hogy szülés után 1 hónappal már nem volt rajta semmi, de én úgyis dagadt maradok. Tegnap már a férjem is kiosztotta, mert pont ő is jött velem anyuhoz, és hallotta a csesztetést. Mit tudok vele csinálni szerintetek? Próbálok nem törődni vele, de tényleg érzékenyebb vagyok az átlagosnál, nem tudom elengedni a fülem mellett. Más is volt ilyen helyzetben?

2015. ápr. 2. 10:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Részvétem! Ilyenkor pont hogy a családnak kellene legjobban kiállnia, megvédenie téged, erre pont ők cseszegetnek. Nem hiszem hogy sok lenne az a hét kiló, mivel kis súllyal indultál. Védőnő mit mond? Én a 157cm-rel és 56 kilóval ketdtem( kiváncsi lennék rám mit mondtak volna), a végére 68 kilóval mentem szülni. Most egy évvel később 64 kiló vagyok, és 12 hetes terhes. Tipp ne foglalkozz senkinek a negatív kritikájával, élvezd a kimamaságot, mert hamar elszáll.
2015. ápr. 2. 10:55
 2/15 anonim ***** válasza:

Kedves első! Neked miből derült ki, hogy a kérdező az anyukájával lakik??? :-/

Tudom nehéz, de tényleg ne foglalkozz vele...annak higgy, amit a tükörben látsz.

Megnyugtatlak: Én is 156 centi vagyok. 50 kilóval estem teherbe és 75!-el mentem szülni. Gyorsan 50 kiló lettem újra!!!

2015. ápr. 2. 10:56
 3/15 anonim ***** válasza:

Hát ha se szépen, se csúnyán nem használ, ha mondod, akkor semmit nem tudsz, csak h nem foglalkozol vele.

Tudom milyen rossz lehet, ilyenkor amúgy is érzékenyebb az ember.

Én 170 cm-hez voltam 50 kg terhesség előtt. Na, az elég vékony volt. 72 kg-val mentem szülni. Nem voltam egy vékony nő terhesen, de senki nem szólt be.

Anyukádtól nem szép a beszólás.

Figyelj oda mit eszel, meg sétálj sokat, aztán szülés után ledobod a kilókat.

2015. ápr. 2. 10:57
 4/15 A kérdező kommentje:
3-as: igen, ez a része fáj nekem is, hogy pont neki nem kéne piszkálnia, ehhez képest az van, hogy tőle kapom a negatív megjegyzéseket folyton, mindenki más szerint meg teljesen jól nézek ki, alig látszik bármi hízás. Védőnő szerint rendben vagyok, ő is azt mondja, hogy kis súlyról indultam, úgyhogy kell is ennyi.
2015. ápr. 2. 10:58
 5/15 anonim ***** válasza:
Még így is sovány vagy ... anyád nem 100as, ne hagyd magad stresszelni feleslegesen. Még 60 kg-osan se számítanál kövérnek, gyerek nélkül se.
2015. ápr. 2. 10:58
 6/15 anonim ***** válasza:
Na, az első törölte a kedves hozzászólását!?
2015. ápr. 2. 11:04
 7/15 A kérdező kommentje:

Na, látom törölték közben az okos hozzászólást, úgyhogy az előző kommentem az első válaszolónak szól :)

Köszönöm a többieknek is, ezek szerint nem én látom rosszul :/ Biztos az lenne a megoldás, hogy nem foglalkozom vele, és alapból nem is vagyok egy mimóza lelkű, csak most hülye vagyok kicsit a hormonoktól, és jobban bánt a kelleténél szerintem :/

2015. ápr. 2. 11:05
 8/15 anonim ***** válasza:

Néha olyan "jól jön" a rokonság.

Én meg alig híztam, erre nagyanyám lerubintrékázott. :D

Pedig normálisan ettem, vékony voltam, tehát jöhettek volna a kilók, de nem. Hát ez van. Én mondjuk jót nevettem a nagyanyámon, mondtam is neki, hogy nem tudom, hogy most dicsérni vagy sértegetni akart-e, de hagyjuk egymást. Hízok, amennyit hízok és pont. Kívülről ezt úgysem lehet befolyásolni.

Ha anyukád ilyen, akkor tényleg csak annyit tehetsz, hogy nem foglalkozol vele. Most te vagy a fontos és a baba, ehhez pedig kell a nyugalom! Mondd el anyukádnak, hogy mennyire rosszul esik. Ha ez sem hat rá, akkor inkább ne beszélj vele! Jelentsd ki, hogy nem érdekel a téma!

Kitartást!

2015. ápr. 2. 11:19
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Aki kevesebb kilóról indul, az általában többet hízik, ez így normális. Tudom, hogy nehéz, de mondd meg neki, hogy nem érdekel a véleménye, a terhesség nem a fogyókúra, meg a hiúsági kérdések ideje. Vagy neki tán fontosabb a kilóid száma, mint az unokája egészsége? És ezzel szerintem rövidre lehet zárni a kérdést.
2015. ápr. 2. 11:31
 10/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is teljesen normális a hízásod. Ráadásul az ember lánya általában annyit hízik a terhesség alatt, mint anno az anyja (velem legalább is így volt). Már most fogadni mernék, hogy te sem fogsz 14 kilónál többet felszedni a végéig, és az is gyorsan el fog tűnni.

Szomorú, ha egy anya így viselkedik a várandós lányával, én a helyében rettenetesen szégyellném magam emiatt a viselkedés miatt!

2015. ápr. 2. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!