Mást is cseszeget a családja a súlyával? Annyira rosszul érzem magam miatta, ráadásul nem is érzem jogosnak.
25 hetes terhes vagyok, első babám lesz. Alapból egy nagyon vékony nő vagyok, mondjuk alacsony is, 156 centihez körülbelül 45-46 kiló. Nem voltam viszont sosem kórosan sovány, a környezetem szerint teljesen egészséges kinézetem volt mindig is. Most kb. 7 kilóval vagyok több így 25 hetesen, ami lehet, hogy egy picit sok, dehát így vagyok 52-53 kiló, szóval nem vagyok egy hombár most sem.
Anyám viszont egyfolytában piszkál, hogy dagadt vagyok, és úristen, hogy fogok kinézni a végére, de már most is dagadtnak tűnök. Bevallom, iszonyatosan szarul esik, alapból nem csináltam ügyet ebből, de emiatt már folyton a mérlegen állok, amivel meg szegény férjemet borítom ki, aki szerint egyáltalán nem vagyok kövér, pici van a csípőmön meg a fenekemen, de ennyi, a többi a cicim meg a hasam. Én viszont jól teli lettem komplexusokkal, pedig élveztem a terhességet, és kifejezetten szívesen néztem a tükörben, ahogy gömbölyödök.
Biztos, hogy én is jobban felveszem ezt a kelleténél, a családom mindig is szókimondó volt, nem udvariaskodtunk egymással, csak egyrészt érzékenyebb is vagyok most, másrészt nem érzem jogosnak a piszkálást. És igen, piszkálás, mert nem telik el úgy hét, hogy ne hallanám vagy 2-3x legalább, hogy úristen, milyen kövér leszek, mert már most is az vagyok. Ezt már nem nevezném segítő szándékú kritikának.
Próbáltam már szólni anyunak, hogy akadjon le a témáról, szépen is meg csúnyán is. Ilyenkor pár napra abbahagyja, aztán folytatja. Már azt is mondtam neki, hogy nem tudom mire jár a szája, amikor ő is 14 kilót hízott velem, de erre az a válasz, hogy szülés után 1 hónappal már nem volt rajta semmi, de én úgyis dagadt maradok. Tegnap már a férjem is kiosztotta, mert pont ő is jött velem anyuhoz, és hallotta a csesztetést. Mit tudok vele csinálni szerintetek? Próbálok nem törődni vele, de tényleg érzékenyebb vagyok az átlagosnál, nem tudom elengedni a fülem mellett. Más is volt ilyen helyzetben?
Kedves első! Neked miből derült ki, hogy a kérdező az anyukájával lakik??? :-/
Tudom nehéz, de tényleg ne foglalkozz vele...annak higgy, amit a tükörben látsz.
Megnyugtatlak: Én is 156 centi vagyok. 50 kilóval estem teherbe és 75!-el mentem szülni. Gyorsan 50 kiló lettem újra!!!
Hát ha se szépen, se csúnyán nem használ, ha mondod, akkor semmit nem tudsz, csak h nem foglalkozol vele.
Tudom milyen rossz lehet, ilyenkor amúgy is érzékenyebb az ember.
Én 170 cm-hez voltam 50 kg terhesség előtt. Na, az elég vékony volt. 72 kg-val mentem szülni. Nem voltam egy vékony nő terhesen, de senki nem szólt be.
Anyukádtól nem szép a beszólás.
Figyelj oda mit eszel, meg sétálj sokat, aztán szülés után ledobod a kilókat.
Na, látom törölték közben az okos hozzászólást, úgyhogy az előző kommentem az első válaszolónak szól :)
Köszönöm a többieknek is, ezek szerint nem én látom rosszul :/ Biztos az lenne a megoldás, hogy nem foglalkozom vele, és alapból nem is vagyok egy mimóza lelkű, csak most hülye vagyok kicsit a hormonoktól, és jobban bánt a kelleténél szerintem :/
Néha olyan "jól jön" a rokonság.
Én meg alig híztam, erre nagyanyám lerubintrékázott. :D
Pedig normálisan ettem, vékony voltam, tehát jöhettek volna a kilók, de nem. Hát ez van. Én mondjuk jót nevettem a nagyanyámon, mondtam is neki, hogy nem tudom, hogy most dicsérni vagy sértegetni akart-e, de hagyjuk egymást. Hízok, amennyit hízok és pont. Kívülről ezt úgysem lehet befolyásolni.
Ha anyukád ilyen, akkor tényleg csak annyit tehetsz, hogy nem foglalkozol vele. Most te vagy a fontos és a baba, ehhez pedig kell a nyugalom! Mondd el anyukádnak, hogy mennyire rosszul esik. Ha ez sem hat rá, akkor inkább ne beszélj vele! Jelentsd ki, hogy nem érdekel a téma!
Kitartást!
Szerintem is teljesen normális a hízásod. Ráadásul az ember lánya általában annyit hízik a terhesség alatt, mint anno az anyja (velem legalább is így volt). Már most fogadni mernék, hogy te sem fogsz 14 kilónál többet felszedni a végéig, és az is gyorsan el fog tűnni.
Szomorú, ha egy anya így viselkedik a várandós lányával, én a helyében rettenetesen szégyellném magam emiatt a viselkedés miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!