Miért cseszeget mindenki a továbbtanulással?
A város egyik legjobb gimnáziumába járok, ráadásul tagozatra, amelyre az elsők közt kerültem be 90 valahány pontos felvételivel.
Jövőre leszek 11.-es, de nem választottam fakultációt, és a tagozatom se érdekel igazán. Régen tudtam mi akarok lenni, de most már fogalmam sincs..
Nem buktam semmiből, de több 2 kettesem és több hármasom is lett. Semmit nem tanultam, mert úgy voltam vele, hogy minek. Hiszen ez az év nem számít bele sehova. Viszont életem egyik legszebb éve volt, az biztos.
Mindenki azt kérdezi a suliban, hogy melyik egyetemre akarok tovább menni. Mindig elmondom, hogy nem tudom még, abban sem vagyok biztos, hogy egyetemre akarok menni. Erre mindenki kiakad, valamelyik tanár még beszélgetni is szeretne majd velem legkésőbb szeptember elején, mert hát mi az, hogy lehet, hogy nem akarok egyetemre menni.
A szüleim teljesen rám bízzák a döntést, hogy mit akarok csinálni, szerintük az én életem, nekik mindegy. Azt mondják, hogy támogatják, ha különórát akarok szóljak, ha viszont nem, hát nem. Nem idegesek a bizonyítványom miatt, sem, nem nagyon hatotta meg őket.
Miért mindenkinek az én továbbtanulása a legnagyobb problémája? És miért kell mindenkinek egyetemre menni? Miért nem lehet elfogadni, hogy nem mindenkinek akar ügyvéd/orvos lenni?
Azért csesztetnek, mert most sokkal egyszerűbb lenne megalapozni a jövődet, mint majd munka, esetleg család mellett. (engem sem tudtak meggyőzni, így szívhattam rendesen) Amúgy nem hinném, hogy mindenki ügyvéd vagy orvos lenne, aki egyetemet végzett. Jó végzettséggel sokkal hamarabb találsz egy jó és jobban fizető melót, mint szimpla érettségivel.
Szüleid támogatnak mindenben, használd ki a lehetőséget, csak neked lesz jobb.
3 diplomám van (egy bsc és egy msc), 400-at viszek haza, imádom a munkám, baromi okos és értelmes, céltudatos emberek között mozgok, egyedül fenn tudnék tartani egy teljes lakást Bp belvárosában.
Ezért (is) mondják:)
"3 diplomám van (egy bsc és egy msc)"
1+1 az nálam 2 :D (bocsi, tudom, csak véletlen elírtad)
Milyen diplomáid vannak amúgy, ha szabad kérdeznem?
Én szeptembertől fogok járni commerce and marketing alapképzésre (angolul), aztán majd Master of Business Administration MSc-re szeretnék menni.
Azért piszkálnak, mert még ugyan te nem tudod, de aki már idősebb és akár gyereke is van, tudja, hogy munka mellett, pláne még gyerek mellett sokkal nehezebb tanulni. Most végülis nincs más dolgod.
Ráadásul már szinte alap, hogy van diplomád, így ha nem lesz akkor sokkal nehezebben fogsz boldogulni, vagy majd gyerek és munka mellett jössz majd rá.
Nem feltétlenül kell orvosnak lenned.
Nem baj, ha még nem tudod mi akarsz lenni, és hiába tudnád, nem is biztos hogy az lennél, mert ha nem tanulsz jól hiába akarsz pl ügyvéd lenni, úgysem vesznek fel.
Jobb ha hozzászoksz hogy jól tanulsz és nemcsak 2-eseid vannak, mert ha majd dolgozni fogsz ott sem 2-esre kell majd a munkádat elvégezned. Gondold el jön egy szerelő hozzátok pl klímát szereltettek be, és csak 2-es osztályzatnak megfelelően szereli be. Végülis megcsinálja, de messze van a tökéletestől, vagyis az 5-östől. Örülnél egy kontár munkának amiért ráadásul rendesen fizetsz is????? Na ugye hogy elvárnád tőle az 5-ösnek megfelelő tökéletes munkát a pénzedért. Na látod ezért kell tanulnod. MOst nincs más dolgod, később meg hacsak 2-esre végzed a munkád, kirúgnak.......
Valamit csak tudsz mi érdekel, pl orvos nem érdekel, ügyvéd szintén, akkor esetleg valami gazdasági vonal, vagy valami más?
"Milyen diplomáid vannak amúgy, ha szabad kérdeznem?"
Gazdelemző Bsc és Msc, és van egy társadalomtudományi (közgazdász) Msc-m még hozzá. Most csinálom a doktorimat egyébként, és egy logisztikai cégnél dolgozom. :)
Miért akarod angol nyelven tanulni? Bár az igaz, hogy ha 450 a tandíj, akkor már angolul legyen a diploma is.:)
Csak jót akarnak neked.
Gondolj bele, érettségi után szeretnél önállósodni, el szeretnél költözni a szüleidtől, egyedül lakni, dolgozni, stb. De nem fogsz tudni, mert egy érettségivel manapság nem kapsz munkát, vagy ha mégis, nem fogsz vele annyit keresni hogy meg tudj élni belőle.
Nem kell orvosnak meg ügyvédnek menni, van más is, én például tolmácsnak készülök. Ha nem akarsz egyetemre menni, menj okj-s képzésre, azután még mindig mehetsz egyetemre is.
Apámnak nincs diplomája, vállalkozó és sokat keres.
Anyámnak sok diplomája van és nem talál munkát.
Nem a papíron múlik, hogy mennyit fogsz keresni.
Kedves utolsó.
Apumnak nincs diplomája, de nagyon jól keres.
Anyumnak 4 diplomája van, és nagyon jól keres.
Azért...
örülj neki hogy aggódnak miattad, nekem senki nem mondta érettségi előtt, hogy te hülye tanulj, mert 30 évesen a gatyádat is arra költöd majd hogy szakmád legyen :) most még ingyen tanulhatsz és ezt ki kell használni. Az én családomnak nem volt arra pénze, hogy megfinanszírozza a nyelvórákat, vagy a jogosítványt, ezeket mind saját zsebből kellett kifizetnem 30 évesen, a nyelvizsgát, nyelvtanfolyamot, jogsit, ez a kettő 300.000 Ft, ha a szüleim tudták volna fizetni vagy oda figyeltem volna az ingyen német órán a suliba, most nem lennének ilyen kiadásaim.
Na mindegy, erről ennyit. Nem kell hogy egyetemre menj, a te életed, de ha nem tanulsz, nagyon nehéz lesz megélned, én sem csináltam szakmát, és örülök ha a 120.000 Ft-ot megkeresem. Ha csak nincs egy jó vállalkozás ötleted (amihez tőke kell) akkor jobban jársz, ha mégis tovább tanulsz. Nem fontos az orvosi/ügyvéd, válassz olyan területet aminek van jövője: informatika, webfejlesztés, stb. Vagy válassz olyat, amit élvezel és képes vagy benne a legjobb lenni a sok közül: lehetsz akár kozmetikus vagy fodrász is, ha a környéken te leszel a legjobb, akkor még akár jól is kereshetsz vele.
Mindegy, hogy az ember mit csinál, de ne tömeg szakmája legyen, és amit csinál, abban legyen nagyon jó, hogy megállja a helyét.
Ha nincs diplomád, csak akkor lehetsz sikeres informatikus, ha megtudod előzni tudásban azokat, akiknek van diplomája. Ha nem tanulsz tovább, nagyon sok erőre és kitartásra lesz szükséged, hogy megálld a helyed a munkaerő piacon. Ha jó tanuló vagy, inkább használd ki a tanulásra az ingyen lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!