Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért cseszeget mindenki a...

Miért cseszeget mindenki a továbbtanulással?

Figyelt kérdés

A város egyik legjobb gimnáziumába járok, ráadásul tagozatra, amelyre az elsők közt kerültem be 90 valahány pontos felvételivel.

Jövőre leszek 11.-es, de nem választottam fakultációt, és a tagozatom se érdekel igazán. Régen tudtam mi akarok lenni, de most már fogalmam sincs..

Nem buktam semmiből, de több 2 kettesem és több hármasom is lett. Semmit nem tanultam, mert úgy voltam vele, hogy minek. Hiszen ez az év nem számít bele sehova. Viszont életem egyik legszebb éve volt, az biztos.

Mindenki azt kérdezi a suliban, hogy melyik egyetemre akarok tovább menni. Mindig elmondom, hogy nem tudom még, abban sem vagyok biztos, hogy egyetemre akarok menni. Erre mindenki kiakad, valamelyik tanár még beszélgetni is szeretne majd velem legkésőbb szeptember elején, mert hát mi az, hogy lehet, hogy nem akarok egyetemre menni.

A szüleim teljesen rám bízzák a döntést, hogy mit akarok csinálni, szerintük az én életem, nekik mindegy. Azt mondják, hogy támogatják, ha különórát akarok szóljak, ha viszont nem, hát nem. Nem idegesek a bizonyítványom miatt, sem, nem nagyon hatotta meg őket.

Miért mindenkinek az én továbbtanulása a legnagyobb problémája? És miért kell mindenkinek egyetemre menni? Miért nem lehet elfogadni, hogy nem mindenkinek akar ügyvéd/orvos lenni?

2014. jún. 17. 19:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
9es nem azt mondtam,hogy diplomával nem lehet jól keresni, de azért be lehet látni,hogy a mekiben is diplomások dolgoznak, meg a tesco árufeltöltőben is.
2014. jún. 18. 10:11
 12/14 anonim ***** válasza:
Menj OKJ-zni. Megtanítanak valami jó kis szakmát, nagyjából ugyanazt tudod, mint egy egyetemet végzett ember, és néhol pont ezeket keresik jobban, mert nincs diplomád, így nem kell olyan sokat fizetni. Butikoknál gyakran nem vesznek fel érettségivel rendelkező ember t sem, hogy ne kelljen annyit fizetni.
2014. jún. 18. 11:22
 13/14 anonim ***** válasza:
ja, csak a butikokban gyakran 12 órázni kell meg hétvégén dolgozni. Azért az sem mindegy milyen szakmát választ valaki, én egyébként OKJ-t végeztem, nekem semmit nem ér, nem tudom használni, de biztos hogy vannak olyan területek, amik OKJ-s végzettséggel is jól használhatóak. Nem a diploma a lényeg, hanem a szakma, és az hogy ne tucat ember legyél. Pl. titkárnői poziciókra 2000 önéletrajz érkezik, hiszen kb. mindenki elmondhatja magáról, hogy van érettségije, nyelvvizsgája és ahhoz ez elég is.
2014. jún. 18. 12:45
 14/14 anonim ***** válasza:
Mostanság az számít normális embernek, aki tanult, akkor lesznek a szüleid büszkék rád, ha szerzel egy diplomát egy neves egyetemen, és lesz egy jól kereső munkahelyed. A belső értékek mostanában nem számítanak. Úgy gondolom hogy az iskolában mindenki tud teljesítani, ha akar! Nem biztos hogy az az értelmes ember, akinek ötösei vannak! csak sajnos már a tanárok is így gondolják. Tanulni mindenki tud ha annyira akar! az, hogy az életben hogy állsz helyt, az nem egy puccos gimiben fog kitudódni :) (amúgy is rosszul vagyok attól hogy a diákokat beskatulyázzák,hogy "jó tanuló, rossz tanuló") Lehet valaki mindenből ötös, "kitűnő" ha közben alapvető emberi értékek nincsenek meg benne. Lehet hogy mégis gonosz, rosszatindulató ember, vagy például azért tanul hogy jobb legyen mindenkinél, és azt mondhassa hogy "én vagyok az osztályelső". A tudás, amit az iskolában szerzel, csak tárgyi tudás. És amit az egyetemen fogsz szerezni, mehetsz a harvardra is, lehet 3 diplomát, az is csak tárgyi tudás lesz. De ki mit tud az életről? Ki mit tud önmagáról? A tárgyi tudás elnyomja azt, ami igazán az emberben rejtőzik. A mostani oktatás célja nem az, hogy kihozzák belőled a legjobbat, hanem az, hogy értékes munkaerőt tudjanak belőled képezni, hogy beállj a (robot)sorba, és végigdolgozd az életed. és persze a munkából neked lesz a legkevesebb hasznod. Remélem erre majd te is rájösz. Egyébként én is "jó tanulónak" számítottam gimiben, amikor a tanárok megtudták hogy nem szeretnék tovább tanulni, meglepődtek. 20 éves vagyok, külön élek a szüleimtől, háztartást vezetek, és mióta magamnak keresem meg mindenre a pénzemet, sokkal jobban értékelek, megbecsülök mindent. Nincs sok pénzem, de van egy párom akit szeretek, szeretek olvasni, az életről, filozófiáról, és alapvetően mindenről. Minden felé nyitott vagyok, sok minden érdekel. és a szüleim is látják rajtam hogy jól érzem magam a bőrömben. Ja és nem mellesleg semmit nem használok abból amit az iskolában tanultam, az íráson és olvasáson kívül :D vicces de így van. meg a nyelvet, mivel külföldön vagyok, de azt is főleg az életben tanultam.
2014. nov. 27. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!