Miért cseszeget mindenki a továbbtanulással?
A város egyik legjobb gimnáziumába járok, ráadásul tagozatra, amelyre az elsők közt kerültem be 90 valahány pontos felvételivel.
Jövőre leszek 11.-es, de nem választottam fakultációt, és a tagozatom se érdekel igazán. Régen tudtam mi akarok lenni, de most már fogalmam sincs..
Nem buktam semmiből, de több 2 kettesem és több hármasom is lett. Semmit nem tanultam, mert úgy voltam vele, hogy minek. Hiszen ez az év nem számít bele sehova. Viszont életem egyik legszebb éve volt, az biztos.
Mindenki azt kérdezi a suliban, hogy melyik egyetemre akarok tovább menni. Mindig elmondom, hogy nem tudom még, abban sem vagyok biztos, hogy egyetemre akarok menni. Erre mindenki kiakad, valamelyik tanár még beszélgetni is szeretne majd velem legkésőbb szeptember elején, mert hát mi az, hogy lehet, hogy nem akarok egyetemre menni.
A szüleim teljesen rám bízzák a döntést, hogy mit akarok csinálni, szerintük az én életem, nekik mindegy. Azt mondják, hogy támogatják, ha különórát akarok szóljak, ha viszont nem, hát nem. Nem idegesek a bizonyítványom miatt, sem, nem nagyon hatotta meg őket.
Miért mindenkinek az én továbbtanulása a legnagyobb problémája? És miért kell mindenkinek egyetemre menni? Miért nem lehet elfogadni, hogy nem mindenkinek akar ügyvéd/orvos lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!