Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Ti hogy álltok a...

Kismamák! Ti hogy álltok a hús evéssel? 9 hetes vagyok, de nem bírok húsra nézni se.

Figyelt kérdés

Tudom hogy kéne pedig ennem, de a nagy maximum az a csirkemell felvágott, valami szendvicsen.

A védőnő azt mondta, ez elég gyakori hogy az elején nagyon undorodnak a kismamák a hústól. Én a tojással is így vagyok, a rántotta szagát se bírom.

Volt/van valaki hasonló helyzetbe?nálatok ez meddig tartott ki?

2015. márc. 30. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:

"Tudom, hogy kéne ennem" - nem feltétlen. Sok kismama nem kívánja a húst, és nincs ezzel semmi baj.

A fehérje fontos, de van másban is, nem csak a húsban.

Én sem kívántam a húst, egyik terhességemmel sem, mégis van két egészséges lányom. :)

Próbálj meg változatosan enni, de ha valamire nem tudsz ránézni sem, az nem véletlen van, és tök felesleges erőltetni!

Amúgy első terhességemmel szinte végig nem kívántam a húst, másodikkal meg kb. a 14. hétig. Nem jelent gondot, nyugi!

2015. márc. 30. 12:28
 2/9 anonim ***** válasza:

voltam, végig nagyon kevés húst ettem, egy héten max 1x egy kicsit,egészséges erős gyerekek születtek, ne aggódj

Főtt tojás? sajtot egyél, dió, mandula (héj nélkül) zabpehely, joghurt, méz, gyümölcs

2015. márc. 30. 12:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem hús meg általánosan étel undorom volt. Napi egyszer ettem vmit.. 9 hetesen is hiába elmúlt a hányinger, 13 hetes koromban jött vissza az étvágyam fokozatosan. 14 hetes vagyok most, még jobb lett az étvágyam mint terhesség előtt. :D
2015. márc. 30. 12:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Első terhességemnél 8.héttől a 16.hétig nem tudtam húst enni.Semmilyet.

Most 9,5 hetes vagyok, most is kevés húst eszem, de csak disznót vagy marhát, a csirkecomb és mell látványától is rosszul vagyok.

2015. márc. 30. 12:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Semmi gond, ha nem eszel húst, ha minden mást igen, változatosan. Nekem még mindig nem tért vissza az étvágyam sem, napi 4-szer eszek ugyan, de pár falat után eltolom, a férjem eszi meg az én adagjaimat is. :)

Állandóan gyümölcsöt ennék meg tejtermékeket, sajtot, kekszes joghurtot. Mégis gyönyörűen fejlődik a kisfiam, a méretei alapján mindig 1 héttel előrébb vagyunk.

23 hkm

2015. márc. 30. 12:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Soha nem voltam nagy húsevő, ha rendeltünk néha ételt, akkor vegafood-tól, gondolhatod. Most tartunk a 7. héten, és húst kívánok. Húst hússal. Nem is értem magam, komolyan. A tojással ugyanígy vagyok, tegnap tojássalátát csináltam vacsorára, annyira kívántam. Nem tudom, mi az oka. :)
2015. márc. 30. 13:05
 7/9 anonim ***** válasza:

6-tól 16. hétig rosszul voltam még a látványától is a húsnak, hát még ha a szagát is megéreztem. A natúr csirkemell az még úgy oké volt, de azon kívül semmi. Utána már rosszul kifejezetten nem voltam tőle, de ha nem volt muszáj nem ettem mást, csak csirkét totál zsírmentesen ritkán.

Mellette szedtem inkább a vitamint végig, az a biztos. De egy kis vasgyúró lett a fiam, semmi probléma nem lett a húsmentességből. Elveszik ők azt a szervezetedből, ami szükséges a fejlődéshez.

2015. márc. 30. 13:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Az első babával én is ugyanígy voltam. Érdekes, hogy a lányom (már ovis) nem szereti a húst. A fiaimmal nem volt undorodom, sőt sok húst ettem, képes lettem volna meginni nyersen is 😀. Ők is nagy ragadozók lettek. Edd olyan formában ahogy jól esik. Sajtok, tejtermékek is jók, ha azokat szívesebben eszed. Boldog babavárást.
2015. márc. 30. 13:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Dehogy kéne enned! Azt edd, amit kívánsz, ami megmarad benned, ami jól esik. :) Ha magadba tömöd, nem lesz jobb...

Én vega vagyok, évek óta egy falat húst sem eszem, így most, a terhesség alatt sem. Se az orvos, se a védőnő nem mondta, hogy ez gond lenne, a vérképem tökéletes volt. Változatosan kell enni, fehérje van a lencsében, babban is rengeteg, illetve a gomba is nagyon jó. Egyél friss salátákat, már így tavasszal elég szép és jó ízű zöldségek vannak. :) Ne aggódj, ha szükséged lenne a husira, a szervezeted is jelezne. A baba elveszi, ami neki kell, nem szenved hiányt semmiben, viszont ha undorral, erőltetve eszel valamit, pocsék lesz a közérzeted.

2015. márc. 30. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!