Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Étrend, evéssel...

Kismamák! Étrend, evéssel kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

22hetes vagyok. Reggelizni mindig szoktam, aztán 2körül ebéd, rendesen leves, második. Válogatós sem vagyok, főzelék, minden jöhet.

De imádom a gyümölcsöket. Mostanában iszonyat mennyiségű epret, cseresznyét és dinnyét eszek. Dinnyéért ölni tudnék :) Tudom, hogy a gyümölcs fogyasztás önmagában nagyon jó, de kicsit kételkedem, hiszen a dinnyében is sok a cukor?! Szerintetek odafigyeljek rá, vagy ne parázzak?

A másik.... jövőhéten szerdán megyek cukorterhelésre, elötte mondjuk dinnyét nem igen akarok enni, nehogy megdobja az értékeimet. Mit gondoltok?

Köszönöm

22+1hkm

2012. jún. 4. 20:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
A görögdinnyére valóban oda kellene figyelni, sok cukrot tartalmaz. És a szőlő is.
2012. jún. 4. 20:41
 2/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom,mennyi folyadékot iszol.De barátnőm megmérte cukorterhelés előtt a cukrát párszor.Magas volt.2hétig rendesen megitta a napi 2 litert(bár nehéz volt),és a cukorterhelésre helyre állt neki.Sokat segít a folyadék a cukron.Egyébként,most hogy érik a sok finomság a kertben,én sem tudok ellenállni neki.

Cukorterhelés előtt én nem nagyon figyeltem oda,mennyi cukrot eszek,hiszen ha minden jól működik akkor lebontja a szervezet.Abban a 2 órában mi a párommal nagyon sokat sétáltunk,ez is segít feldolgozni,elégetni a cukrot.

26hkm

2012. jún. 4. 21:00
 3/17 anonim ***** válasza:

A terhesség alatt epret nem igazán lehet enni.Csak egy keveset.Nem vagyok az a paramami típus,de ezt még a nőgyógyászom is kiemelte.A többivel nincs gond,egyél nyugodtan,vacsorát is a főétkezések között pedig egyél gyümölcsöt,én szárított almát ettem,szotyiztam,ezt mind lehet.Igyál sok folyadékot.Hidd el lesz ez még rosszabb is.

Majd megtudod milyen ölni egy finom kis kajáért :DDD

Én sem gondoltam volna még az elején,de milyen igaz.

Boldog babavárást!

37 hetes kismama

2012. jún. 4. 21:09
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Észrevettem, hogy mióta terhes vagyok több folyadékot iszom, de oda is figyelek, és iszok rendesen :) Szerintem napi 2-2,5 talán megvan. :)

A dokimnál rákérdeztem a gyümölcsökre, az eperre is (mivel hallottam h az epret sajnos nem lehet rendesen megmosni), és nekem azt mondta a dokim h egy egészséges terhességnél mindent lehet, enni is, inni is (alkoholt kivéve), és minden mást is. Nem kell túlparázni. Egyébként Én abszolút nem parázok túl semmit, eddig minden rendben volt. És a gyereknek sem tesz jót ha izgulok állandóan.

2012. jún. 4. 21:18
 5/17 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség, hogy nem lehet enni epret.

Max. akkor allergizálhatja a babát, ha már szoptatsz, de ilyenkor bátran egyél amit megkívánsz.

Engem a védőnőm "eltiltott" a banántól, körtétől, szőlőtől, hát mondanom sem kell, hogy egyáltalán nem tartom be ezt az ostobaságot.

14. héten járok, eddig 4 kilót fogytam, pedig kétpofára zabálom a gyümölcsöket.

2012. jún. 4. 22:21
 6/17 anonim ***** válasza:

Egyél csak gyümölcsöt, amennyit kívánsz, max. arra figyelj, hogy ne estére tömd a sok cukortartalmú gyümiket.

Ja, és a folyadékmennyiséget, amit írtál fogyaszd el továbbra is!

2012. jún. 5. 08:16
 7/17 anonim ***** válasza:

A 2. nak!

Ha te a cukorterhelés 2 órájában sétáltál,akkor az nem valós eredményt mutat...persze,hogy jó lett a terhelésed!

Tilos mozogni,ezt neked nem mondták?Így persze hogy lemozgod,ki nem?

Lehet,hogy jó a cukrod,de hogy nem valós az eredmény az tuti! Itt pedig az a lényeg,hogy kimutassák a valósat mert a terhességi cukor nem jó se a babára se rád nézve!

A kérdezőnek...sztem is nyugodtan egyél gyümiket,max a cukrosokból mértékkel,bár én a dinnyét is szoktam vacsira,persze nem egy felet :) 10 dkg dinnye 6,5 ch tartalom.....a neten megtalálod! Még a banán 20 ch!! nem mindegy,so nem olyan rossz az a dinnye!De a kcal táblázat indent megmutat!

Jó babavárást!

2012. jún. 5. 08:24
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Kicsit megnyugodtam :) A dinnyét egyébként sem este eszem, mert enélkül is 3x megyek éjjel wc-re, általában délelött eszem, vagy uzsonna helyett. Természetesen az iszonyat mennyiségű dinnye nem napi 4-5 kilóra vonatkozott, hanem napi 1szeletre, csak ha elfogy mindig veszek újjat, így naponta eszem ezt a mennyiséget.

De akkor nem aggódok miatta annyira. Azért cukorterhelés elött nem lakok majd be belőle :)

2012. jún. 5. 08:38
 9/17 anonim ***** válasza:

Kedves 7.

Hát nekem pedig azt mondták,hogy nem kell ott ülnöm 2 órát,menjek és sétáljak.Csak NE igyak.Erről ennyit...

2.voltam

2012. jún. 5. 09:00
 10/17 anonim ***** válasza:

akár én is írhattam volna a kérdést :))

velem csak az a baj, hogy mostanában rákattantam a csokiöntetre és a fagyira, szinte mindennap eszek, de nagyon remélem, hogy ez is egy olyan múló hóbort, mint az elején a melegszendvics és a retek, paradicsom. és sajnos az epret is tejszínhabbal, csokival, banánt szintén, a dinnyét mondjuk nem, de azt is két pofára tömném, ha láttam volna már szépet.

én tudom, hogy oda kéne jobban figyelnem ezekre, de egyszerűen semmi akarat nincs bennem :(

26 hkm

2012. jún. 5. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!