Kismamák! Étrend, evéssel kapcsolatos kérdés?
22hetes vagyok. Reggelizni mindig szoktam, aztán 2körül ebéd, rendesen leves, második. Válogatós sem vagyok, főzelék, minden jöhet.
De imádom a gyümölcsöket. Mostanában iszonyat mennyiségű epret, cseresznyét és dinnyét eszek. Dinnyéért ölni tudnék :) Tudom, hogy a gyümölcs fogyasztás önmagában nagyon jó, de kicsit kételkedem, hiszen a dinnyében is sok a cukor?! Szerintetek odafigyeljek rá, vagy ne parázzak?
A másik.... jövőhéten szerdán megyek cukorterhelésre, elötte mondjuk dinnyét nem igen akarok enni, nehogy megdobja az értékeimet. Mit gondoltok?
Köszönöm
22+1hkm
Cukorterhelésre visszatérve. Nekem jövőhéten lesz, de a barátnőmet elkísértem 3 hete. Reggel 7 után levették a vért, megitta a löttyöt, és mondták neki h 2 óra múlva pontosan jöjjön vissza, elmehet bárhova. Elmentünk addig bevásárolni. Ergo mozogtunk. Negyed 10kor visszahívták, megint vérvétel és kész.
Senki nem szólt nekünk, sőt Ők mondták h elmehetünk, nem kell 2 órát itt dekkolni.
Én a gyümölcsöket önmagában eszem, és érdekes: a terhesség elött szerettem a csokit (akkor is volt olyan hét h nem ettem), de mióta terhes vagyok 4 szelet csokit ettem, azt is csak az UH elött, hátha segít valamit :) Nekem még nincs konkrét dolog amit annyira kívánnék, csak a gyümölcsök. Aztán később ki tudja....
22+1hkm
nagy hülyeség, hogy nem lehet menni sehova, nem lehet mozogni a két vérvétel között... a családomban van cukros, így tudom. a lényeg, hogyha eszel valamit, akkor rá 2 órával lehet leghamarabb mérni a cukrod, előbb semmiképp. mondjuk speciel itt nem lehet enni, de vizet pl. miért ne lehetne inni abban a két órában? nem is értem, hogy ki mond ekkora badarságokat a kismamáknak, meg hogy honnan veszik ezeket a tévhiteket. különben epret is ehetsz, csak mivel földön termő gyümölcs, így sokkal jobban meg kell mosni, de hát az ember amúgy is megmossa, nem csak betömi, főleg babásan..
boldog babavárást!
Hát csajok Komárom-Esztergom megyében így működik a terhes cukorterhelés...bemész leveszik a vért és 2 órát ott kell ülni! Nem mehetsz haza sem és sehova... Ez tény és nem baromság...számomra az a furcsa,hogy pesten?(gondolom ott) teljesen más!
Döbbenet ez is!
Mondjuk itt a császárosok 5éjszakát vannak ám bennt a simán szültek is min. 4et...ott pesten meg kettőt?Ezt is érdekes,nem?
2.vagyok
Győrben el lehet menni,nem várják el,hogy ott ülj.Bemész reggel,leveszik a vért,megiszod a "csodaszert",majd elküldenek,hogy 2 óra múlva menj vissza.Behívnak,leveszik a vért és ennyi.A 2 óra alatt egy korty vizet sem ihatsz,viszont mondják,hogy sétálni lehet.
Első vagyok. A dinnye CH-ja valóban nem túl sok, viszont a glikémiás indexe 72, azaz a magas kategóriába tartozik, így terhelés előtt én nem javasolnám az evését.
Azt a hozzászólót pedig ne bántsátok, aki azt írta, hogy nem szabad mozogni a terhelés alatt. Én is inzulinbeteg vagyok, havonta járok terheléses vizsgálatra, és bizony igazat mond, nem szabad mozogni, mert az befolyásolja az eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!