Ikres kismamák! Akik már túl vannak a 27. héten, hogy viselik a terhességet? Az alvással, hogy álltok? Evéssel?
24 hetes vagyok. Kb. két hete szenvedek attól, hogy nem tudok enni. Hol a gyomrom, hol az epém fáj. Háztartási kekszen és teán élek. Sajnos meg is lett az eredménye. A babáim lelassultak a fejlődésben. Az egyik baba 2 héttel a másik 4 héttel van lemaradva.
A doki azt mondta, hogy ha nem javul 2 hét múlvára, akkor be kell feküdnöm. Szóval ma elkezdtem többször kevesebbet enni, de félek az éjszakától. Eddig a babák miatt nem tudtam aludni, ha balra fordultam az egyik ha jobbra a másik rúgott. Most meg a savtól és fájdalomtól sem tudok. Éjjel nem alszok, nappal fáradt vagyok.
Ráadásul egész nap rúgdosnak a babák, ami nem lenne baj, de nagyon fáj.
Most meg jött ez a lemaradás.
Én nagyon nehezen viselem a terhességet.
Veszélyeztetett vagyok, egész nap feküdnöm kéne, de ki bírja azt... Sokszor se ülni, se állni, se menni nem jó. Egyre nehezebb.
Állandó félelmem van, hogy idő elött megszülök ( mostanában több ikres ismerősöm idő elött szült ). Ez is nagyon megnehezíti a napjaimat. Már-már ez a fixaideálom.
Nagyon szeretném legalább a 38. hétig kihúzni, mert ugye ha ilyen nagy a lemaradás, akkor is csak 34-36 hetesnek megfelelőek lesznek a babák...
Szóval kitartás az kell, de nagyon sok!!!
Sokszor olvasok olyan válaszokat, hogy az ikresek egyáltalán nem különb terhesek, mint az 1 babát várók, viszont mégiscsak nehezebb nekünk, még ha sok tünet egyezik is, de most ti is írtatok sok olyan dolgot, amit 1 babánál nem olvastam még.
Egyébként én is állandóan attól félek, hogy megindul a szülés idő előtt. Most nekem is diétáznom kell, mert magas lett a vércukrom terhelés után. Nektek, aki már túl van rajta, milyen az eredménye?
Én is tartottam tőle, főleg azért, hogy éhen kell lennem és csak az az émelyítő cukrosvíz lesz a gyomromban. Volt is, hogy felfordult a gyomrom időnként. Ha nem éhgyomorra vették le a vért, akkor soha nem volt gond a cukrommal, csak így, hogy ezt kellett meginnom.
Én is csak számolom a napokat, hogy már végre ennyi meg ennyi hetes vagyok és, hogy húzzam még pár hétig. Én kb olyan 165 cm vagyok. A kórházban nekem is mindig hozzáteszik, hogy hamarabb fogok szülni és, hogy legalább a 36.-ik hétig "húzzam" ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!