Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi diabétesztől, lett...

Niki19900723 kérdése:

Terhességi diabétesztől, lett valakinek a babácskájának valami baja, vagy esetleg neki?

Figyelt kérdés
Volt aki nem tudta szigorúan tartani a diétát ? Esetleg valaki akinek nem múlt el szülés után sem , de előtte nem volt ?

2015. márc. 28. 08:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Szigorúan tartottam a diétát és mértem minden nap többször is a cukromat, jó értékeim voltak, a kórházi mérések is jók voltak, a három havi és heti átlagokat mutató értékek is mindig jók voltak, a fiam megfelelően fejlődött, nem volt se túl nagy, se túl kicsi, de születése után pár óráig gond volt a vércukrával, többször is leesett. Ezenfelül semmilyen más problémát nem okozott. Nekem szülés után elmúlt a diabéteszem, de már nem olyan jók az értékeim mint terhesség előtt. Korábban az éhgyomrim 3,5 körül szokott lenni, most már inkább 5 felé tendál, az étkezés utánik is valamivel magasabbak, de határértéken belüliek. Én nem mertem kockáztatni azzal, hogy nem tartom a diétát, a gyerekért felelősséget kell vállalni. Nem tudnék a szemébe nézni, ha kockáztattam volna az egészségét.
2015. márc. 28. 08:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Az egyik ismerősöm 4 hétig tartotta a diétát, aztán feladta, nem bírta tovább kakaó és péksüti nélkül. 37. héten született meg a babája 2700 grammal (szoros csomó volt a köldökzsinóron, ha később született volna meg a baba "éhenhalt" volna). Szerencséjükre egyiküknek sem lett semmi baja utána, de ez csak ténylegesen a vakszerencsén múlott.
2015. márc. 28. 11:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Én szigorúan betartottam a diétát, a kisfiam egészségesen 2820g-mal jött világra. A diétával az értékeim végig rendben voltak mégis szülésnél mondta a doki, hogy a méhlepény nagyon úgy nézett ki a diabétesz miatt mintha végig dohányoztam volna a terhességemet ( nem dohányzom ). Nem volt vele szerencsére semmi gond, az én cukrom is visszaállt. Második válaszoló az nagyon kemény. Én nagyon nagy étvágyú voltam a terhességem alatt, éhes voltam,háromszor annyit tudtam volna enni mint amennyit lehetett de soha eszembe nem jutott nem betartani a diétámat, hogy ezzel veszélyeztessem a babám egészségét. Összeteheti a két kezét az ismerősöd, hogy nem lett gond.
2015. márc. 28. 12:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyszerűen nincs olyan hogy nem tartod a diétát és kész :) persze hogy tartjuk a diétát, azért annyira nem bonyolult bele lehet jönni és azért éhen sem fogsz halni. Szülés után meg rendeződik a cukor ha előtte amúgy nem voltál cukros, tehát akkor már nem kell tartani a diétát. De azt tudnod kell, hogy ez arra utal, hogy később cukorbeteg lehetsz, szóval nemcsak terhesség alatt lesz neked hanem akár évek múlva nem terhesség miatt visszatér.

A babának nem lesz baja, hiszen azért van a diéta, hogy ne legyen baj. Nekem kb 2-3 hetente nézték a laborba a vércukromat, szóval nagyon bűnözni nem is lehetett volna, de én nem is kockáztattam TÉNYLEG! Az más kérdés, hogy szülés után már jól bekajáltam :) De akkor már lehetett, de van akinek még szülés után is tartani kell a diétát, nekem nem kellett, orvos mondta.

Nekem nem volt terhesség előtt gond a cukormmal, terhesség alatt pedig a cukorterhelésnél derült ki, szülés után néhány hónappal meg ellenőrizték, hogy tényleg megszűnt-e és valóban megszűnt.

2015. márc. 28. 16:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Annyi hogy a méhlepény hamarbb öregedett nekem, de így sem lett koraszülött a gyerekem, teljesen időre született.
2015. márc. 28. 16:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!