Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 feletti kismamik segitenétek?

35 feletti kismamik segitenétek?

Figyelt kérdés
36 éves vagyok elsö babucimat várom nagyon régota vártuk már őt. mennem kéne amniocentézisre mert az afp- alsó határon van mellette cukorbeteg is vagyok ami kezelve van de nagyon félek az amniotól. mit javasoltok? vállaljam? aki 35 felett szült már és hasonlo problémái voltak egészséges babaája született?
2010. febr. 15. 18:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

A barátnőm 37 évesen magas afp-vel nem engedte meg az aminocentézist. Elment a magzati diagnosztikai központba, az ottani dokikkal konzultált, megcsináltatott egy plusz vizsgálatot és kész. 37+2-re született egy gyönyörű kislánya.

Ez egy történet. Neked és a párodnak kell eldöntenetek, hogy bevállaljátok-e az aminot. A barátnőm túl volt már egy vetélésen, ő nem vállalta be.

2010. febr. 15. 18:19
 2/13 anonim ***** válasza:
71%
Szia! Én pont beleestem a korhatárba, 35 évesen lettem kismama, nekem jó lett az afp, a 12-18-ik heti uh is rendben volt, így nem vállaltam a magzatvízvételt. (Én is féltem tőle) azt viszont már későn tudtam meg, hogy a kombinált teszt, és integrált teszt is elég nagy százalékban hasznos. Most nem tudom pontosan mikor lehet ezeket megcsináltatni, de úgy emlékszem kora terhességnél már le kell venni hozzá a vért. Szerintem nézzél utána. Egyébként egészséges a babám:)
2010. febr. 15. 18:21
 3/13 anonim ***** válasza:
Szia!Én is 36 leszek mire megszületik a kislányom nekünk is első baba.Nekünk igaz jó lett az afp,de ettől függtelen elmentünk genetikushoz.Ő azt mondta ha jó a 12 és 18 heti uh eredmény,akkor általában nincsen baj.A magzatviz vizsgálatot 1:150 alatt ajánlják,neked mennyi lett?MI még elmentünk 16 hetesen egy 4dre is,azt tudom ajánlani,és ha az is jó,akkor én nem csináltatnám meg,de ez persze az én döntésem.27 hetes kismami
2010. febr. 15. 18:27
 4/13 anonim ***** válasza:
71%
Én 35 éves vagyok, 27 hetes, de én pont ezért csináltattam integrált tesztet, hogy ne keljen magzatvíz mintavételre mennem, mert volt már két vetélésem. Az AFP nekem 1.12 lett, tehát jó, és az integrált teszt is negatív lett.
2010. febr. 15. 18:38
 5/13 A kérdező kommentje:
a 12 hetes uh jo lett és ma voltam a 18 hetesen az is ok. integrált tesztet nem csináltattunk mert itt senki sem mondta hogy lehet ilyet utolag tudtuk meg de addigra már kicsusztam az idöből.
2010. febr. 15. 18:43
 6/13 anonim ***** válasza:
71%
Nézesd meg egy 4dn szerintem ha az is jó akkor,nincs semmi baj:-))))
2010. febr. 15. 18:56
 7/13 anonim ***** válasza:
71%

36 évesen szültem én is fél éve. A dokim erőszakoskodott, hogy menjek amnióra, de az a helyzet, hogy nagyobb a kockázata volt annak, hogy elvetélek az amnió miatt, mint hogy beteg lesz a babám.

Ha a 12. heti UH-n láttak orrcsontot, akkor nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy down kóros a babád. Beszéld meg ezt a dokiddal.

[link]

2010. febr. 15. 18:56
 8/13 anonim ***** válasza:

Én ugyan még csak 33 éves vagyok, de az AFP-re nem adnék. Túl sok a téves pozitív eredmény, miközben a babának semmi baja sincs.

Amit viszont megcsináltattam: az integrált tesztet [link] Szerencsére alacsony kockázatúnak jöttem ki.

Ha magas lett volna, amniót akkor sem csináltattam volna a magas vetélési kockázat miatt. 1% nekem már nagyon magas. Különben is megtartottuk volna, akármi az eredmény. Ha meg már régóta várjátok őt, akkor ez még egy ok, hogy ne kockáztasd a vetélést.

Az amnio emellett nem garantálja, hogy egészséges babád születik. Az amnio nem gyógyít meg semmit, és csupán pár rendellenességet derít fel, nem az összeset. Nem garantálja, hogy egészséges lesz a babád. Mert lehet, hogy nem lesz Down-kóros, de ettől még lehet szívfejlődési rendellenessége.

A második babámat valószínűleg már 35 éves korom fölött fogom szülni. Ha lehetséges, akkor is igénybe veszek mindenféle diagnosztikai módszert, amivel ki tudják deríteni még születés előtt, hogy van-e valami rendellenessége a magzatnak, kivéve az INVAZÍV eljárásokat, mert olyat nem akarok, és nem is fogok.

Nem tudom, ezzel mennyit segítettem neked a döntésben.

2010. febr. 15. 19:09
 9/13 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm szépen a válaszokoat mostmár tutira elhatároztuk hogy nem lesz amnio! nem akarom elvesziteni a 7 éve várt babámat! és akármi is lesz akkor is az én drága gyermekem lesz!! mindenkinek minden jot kivánok!
2010. febr. 15. 19:24
 10/13 anonim ***** válasza:
Nektek is kellemes babavárást, szép szülést és jó babázást! :)
2010. febr. 15. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!