35 feletti kismamik segitenétek?
Szia!
A barátnőm 37 évesen magas afp-vel nem engedte meg az aminocentézist. Elment a magzati diagnosztikai központba, az ottani dokikkal konzultált, megcsináltatott egy plusz vizsgálatot és kész. 37+2-re született egy gyönyörű kislánya.
Ez egy történet. Neked és a párodnak kell eldöntenetek, hogy bevállaljátok-e az aminot. A barátnőm túl volt már egy vetélésen, ő nem vállalta be.
36 évesen szültem én is fél éve. A dokim erőszakoskodott, hogy menjek amnióra, de az a helyzet, hogy nagyobb a kockázata volt annak, hogy elvetélek az amnió miatt, mint hogy beteg lesz a babám.
Ha a 12. heti UH-n láttak orrcsontot, akkor nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy down kóros a babád. Beszéld meg ezt a dokiddal.
Én ugyan még csak 33 éves vagyok, de az AFP-re nem adnék. Túl sok a téves pozitív eredmény, miközben a babának semmi baja sincs.
Amit viszont megcsináltattam: az integrált tesztet [link] Szerencsére alacsony kockázatúnak jöttem ki.
Ha magas lett volna, amniót akkor sem csináltattam volna a magas vetélési kockázat miatt. 1% nekem már nagyon magas. Különben is megtartottuk volna, akármi az eredmény. Ha meg már régóta várjátok őt, akkor ez még egy ok, hogy ne kockáztasd a vetélést.
Az amnio emellett nem garantálja, hogy egészséges babád születik. Az amnio nem gyógyít meg semmit, és csupán pár rendellenességet derít fel, nem az összeset. Nem garantálja, hogy egészséges lesz a babád. Mert lehet, hogy nem lesz Down-kóros, de ettől még lehet szívfejlődési rendellenessége.
A második babámat valószínűleg már 35 éves korom fölött fogom szülni. Ha lehetséges, akkor is igénybe veszek mindenféle diagnosztikai módszert, amivel ki tudják deríteni még születés előtt, hogy van-e valami rendellenessége a magzatnak, kivéve az INVAZÍV eljárásokat, mert olyat nem akarok, és nem is fogok.
Nem tudom, ezzel mennyit segítettem neked a döntésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!