29 hetesen +18 kg hízás?
Sziasztok! Sajna itt tartok.
Közvetlen teherbeesés előtt 69kg/170cm voltam. Most 87 kg vagyok! Attól félek ez nagyon sok. Két hete a védőnő mért, 85 kg voltam. Kicsit leszidott, hogy tartsam a súlyomat. Végülis nem méregettem eddig magam, csak úgy nagyjából megpróbáltam kevesebbet enni. De most ráálltam a mérlegre és elkezdtem idegeskedni, +18 kg!!
Terhesség előtt évekig megszakításokkal fogyókúrázgattam, így sikerült tartani csak a súlyomat, mert amúgy nagyon könnyen felszaladnak rám a kilók. Attól nem félek, hogy nem fogom tudni leadni szülés után a súlyomat, tudom hogy sikerület, mivel eddig ha kitűztem mennyit szeretnék leadni mindig sikerült. Csak a baba miatt félek, neki lehet valami baja ebből hogy ilyen sokat híztam? És még vissza van 10 hét!
ha ennyi hízás van abból gond, hogy könnyebben vizesedsz, ami plussz kellemetlenség, és még komolyabb gond is lehet belőle. A másik nagyobb gond a nagy súlygyarapodással, hogy a szüléskor gyorsabban fáradsz, nagyobb terhet kell cipelned, avval szülni..
Tarts szénhidrátcsökkentett diétát, az mindekinek be szokott jönni. állj be mondjuk 200g/napra. Nálam kijött a diabétesz, igaz nem sokkal léptem át a felső határt (8 volt a terheléses eredményem), és 170g-os diétán vagyok azóta. elötte se híztam csak 2kg-t, evvel meg azóta (6 hete) csak 1 kg jött fel plusszban, ami már engem rémít meg kicsit, mert szinte fogyok. A Gyerekem súlya közben emg a kalkuláció alapján megduplázódott ráadásul. 31hkm
Mindkét oldalnak megvannak a maga érvei. Persze nem jó a hízás, mert majd nehéz lesz leadni. Viszont az sem jó, hogy "sanyargatod" magad és nem eszel rendesen. Persze azért a chips, péksüti, fehércukor és fehérliszt kerülendő, de ezek mellett is bőven lehet még finomságokat találni.
De ez mind alkati kérdés.
Én pl sokat híztam. +18 kiló körül zártam úgy, hogy rettenetesen figyelmet a súlyomra, főleg zöldségeket ettem, kevesebb gyümölcsöt, tésztát/kenyeret/péksütit még álmomban sem ettem. Ja és mindenki mondta, hogy na majd a szoptatással lemegy...hát nem. +10 kiló jött fel a szoptatással. Mert enni kellett, mert sokszor hajnali 3-kor ültem le vacsorázni, mert legkisebb gondom volt a súlyomra figyelni. Aztán a baba 1 éves kora körül elkezdtem biciklizni (heti 2-3x 1 óra) és pár hónap alatt lement szinte mind. Megerőltetés nélkül.
Most a második terhességnél hát, szintén nem egyszerű. Pattogok a gyerekem körül, a terhességem sem problémamentes, már mindenhol fáj-feszül. 29 hétben vagyok és +15 kiló körül járhatok, ja és úgy, hogy egyáltalán nem figyeltem a súlyomra. Azt eszem amit megkívánok, sok édeset eszem. Egyedül késő este meg éjszaka nem eszem, de egyébként nem figyelek rá. Igen zavar kicsit, igen jobb lenne ha kevesebb lenne, de őszintén ez a legkisebb gondom. Majd leadom. A lényeg, hogy a baba egészséges, a férjem elfogad így és támogat én pedig majd leadom a szülés és szoptatás után.
Tehát szerintem Te mérlegeld mit szeretnél és az alapján dönts, ne érdekeljen mások véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!