29 hetesen +18 kg hízás?
Sziasztok! Sajna itt tartok.
Közvetlen teherbeesés előtt 69kg/170cm voltam. Most 87 kg vagyok! Attól félek ez nagyon sok. Két hete a védőnő mért, 85 kg voltam. Kicsit leszidott, hogy tartsam a súlyomat. Végülis nem méregettem eddig magam, csak úgy nagyjából megpróbáltam kevesebbet enni. De most ráálltam a mérlegre és elkezdtem idegeskedni, +18 kg!!
Terhesség előtt évekig megszakításokkal fogyókúrázgattam, így sikerült tartani csak a súlyomat, mert amúgy nagyon könnyen felszaladnak rám a kilók. Attól nem félek, hogy nem fogom tudni leadni szülés után a súlyomat, tudom hogy sikerület, mivel eddig ha kitűztem mennyit szeretnék leadni mindig sikerült. Csak a baba miatt félek, neki lehet valami baja ebből hogy ilyen sokat híztam? És még vissza van 10 hét!
Nem vizesedsz? Ez rengeteg hízás, most még lehet, hogy nem érzed, de nagyon rossz lesz a leadással küszködni.
És még most jön az igazi súlygyarapodás, én a végén híztam jobban (16 kiló plusszal zártam). Próbálj meg odafigyelni az étkezésre, sétálni, esetleg kismamatornára, jógára járni!
No nekem nem tisztem megmondani,ki mennyit hízzon terhessége alatt,de sztem ez sok!!
A baba még csak most kezd el majd hízni a pocidban. Oké,hogy ott a magzatvíz,méhlepény stb... De 18 kg? :)
Én összesen 15kg-ot híztam,én ezt is sokallottam.. 40+5 hétre született a kicsi,de mondjuk nekem sok volt a víz,plusz elég vizes is lettem már a Végére. Picit tartsd kordában az étvágyad. Mert utána nehéz lesz eladni.. És isten ments,hogy befigyeljen egy terhességi cukor. Bár az már sztem befigyelt volna.
Oké,hogy nem tudunk határt szabni az étvágyunknak,de próbáld meg:)
Könnyű szülést kívánok :) És majd jó babázást :)
Sajnos van, akinek így reagál a szervezet a terhességi hormonokra, hogy normál mennyiség mellett is 25-30 kilót hízik a terhesség alatt. Ilyenkor a doki meg a védőnő azt hiszi, hogy zabál a kismama, pedig nem...
A normálisabb dokik a szénhidrátszegény diétát szokták ajánlani, amit a GDM-es kismamákkal tartatnak. Az megfékezi a hízást, és nem árt a magzatnak. Járj utána, keress meg egy dietetikust, ha kell, és ő megtanít diétázni.
A védőnőknek ez a heppjük, a súly. Nem lesz baja a gyereknek a hízásod miatt, csak neked lesz nehezebb leadni.
Én 172 cm magas vagyok és 62 kg-val estem teherbe. Mikor szülni mentem 84 kg-t mutatott a mérleg, de én vizesedtem nagyon. Most egy évvel a szülés ugyanannyi kg vagyok, mint terhesség előtt. Alkati dolog ez az egész...
Ez jó ötlet, minden reggel ráállok a mérlegre, az majd motivál.
Sajna a mozgáshiány is közrejátszik. terhesség előtt mentem ide-oda, fizikai munkát végeztem, enni se volt sokszor időm. Most meg a picit nyílt méhszáj miatt többet kellett pihennem, nehogy tovább nyíljon. De érzem is sokszor, hogy kímélnem kell magam, néha takarításkor is szünetet kell tartanom, mert különben bekeményedek. Bár a magnéziumot szedem az valamennyire segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!