Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A babának árt a cigi?

A babának árt a cigi?

Figyelt kérdés
amikor megtudtam,h terhes vagyok,rögtön abbahagytam a dohányzást,de nagyon hiányzik.a legerösebb cigit szívtam.nagyon ártana a babának ha néha elszívnák egy szálat a gyengébb fajtából???nem bírom nélküle,mindig ideges vagyok és úgy érzem ez megnyugtatna
2010. febr. 13. 11:22
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
56%
11:35-ös vagyok. Az elöző válaszokhoz annyit szólnék hozzá, hogy az is árt a babának, ha folyamazosan feszült és ideges a kismama, ha jól tudom napi 5 szál kitisztúl a szervezetből, ezzel nem azt írom, hogy ez olyan lenne, mint ha nem is szívná. A dokiddal beszélj, és kérd ki a tanácsát.
2010. febr. 13. 11:38
 12/32 anonim ***** válasza:
16%

a cigiben a nikotin okozza a legkisebb problémát, Különféle mérgező vegyületetkkel van átitatva, ami hozzászokást segíti elő meg azt hogy folyamatosan szívnod kelljen. Gondolom ezek is pont úgy ártalmasak a babára.

De azt nem értem, a cigi nem drog, nem lehet tőle függővé válni és a kérdező sem függő egy kicsit sem. Mitől tiszta idegbeteg? Pl én egy picit sem voltam idegbeteg attól, hogy pl nem ihattam tejet a terhesség alatt, meg nem ehettem tiramisut stb

2010. febr. 13. 11:39
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

szia,

napi 1 doboz sima szofit szívtam el a terhességem előtt, pozitív tesztre raktam le. (korábban nekem sem volt akaraterőm, hiába terveztük a babát, de mindenhol azt olvastam, hogy az első 4 hétben nem árt neki, a melóm is nagyon stresszes volt, szégyellem, de pozitív tesztig én bizony cigiztem.) aztán se terhesség alatt, se utána fél évig szoptatás alatt egyetlen szál cigit sem szívtam el. cserébe idegbeteg voltam az első pár hétben, és cs*szegettem, akit csak értem. :) ők megértették, én meg nem károsítottam a babámat. ha túl leszel az első hónapon, utána már sokkal könnyebb lesz, hidd el. ne cigizz, nem éri meg.

kitartást kívánok én is, mást nem tudok.

noj

2010. febr. 13. 11:46
 14/32 anonim ***** válasza:
70%

11.35-ös. de amíg szívja azt az öt szálat, addig fulladozik a baba. A terhesség alatti cigarettázás során a méhen átfolyó vérmennyiség jelentősen csökken, ráadásul a vér oxigéntartalma is sokkal alacsonyabb a szokásosnál. Emiatt a méhen belül fejlődő magzat mintegy oxigén-, tehát levegőhiányos kamrában éhezve, kínlódva próbál életben maradni.

Húzz egy zacskót a fejedre és számolj be róla milyen érzés két percig (mennyi idő alatt szív el egy ember egy cigit?) oxigén nélkül lenni? Kösz

2010. febr. 13. 11:56
 15/32 anonim ***** válasza:
Szia! Én is erős dohányos voltam de egyszerűen muszáj abbahagyni! Csak az akaraterőd illetve a lelkiismereted ereje segíthet, ugyanis sem Nicorettet, sem más leszoktató bogyót vagy tapaszt nem szabad használni, illetve csak az orvos kifejezett utasítására. Ezekről a szerekről ráadásul nincsen rendelkezésre álló vizsgálati eredmény terhes nőkre vonatkozóan. Szóval cigi le, alternatív orális fixációt kielégítő módszerre fel:)!
2010. febr. 13. 12:37
 16/32 anonim ***** válasza:

Itt van néhány válasz a kérdésedre:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2010. febr. 13. 12:45
 17/32 anonim ***** válasza:

micsoda kerdes! persze, hogy art a babanak es neked is, meg persze az egesz kornyezetednek is!

szokjal le rola a babad miatt, ez adjon erot!!!

boldog es egeszseges babavarast! 35+5 km

2010. febr. 13. 13:45
 18/32 anonim ***** válasza:
91%

Először is, nem szívnák, hanem szívnék. Innák és ennák? Na mindegy.

Ami a válasz: a szénmonoxid 7x erősebben kötődik a hemoglobinhoz, azaz ha elszívod azt a néhány slukkot, akkor is kiteszed az oxigénhiánynak a babádat. Ne tedd, hidd el, nem éri meg. Szedjél magne b 6-ot, az megnuygtat.

2010. febr. 13. 15:10
 19/32 anonim ***** válasza:
23%
Nem értem ilyet hogy lehet kérdezni???Szerinted amikor nyeled a füstöt,az jót tesz a picinek???
2010. febr. 13. 16:09
 20/32 anonim ***** válasza:
A dohányzás csökkenti a magzat oxigénellátását,következményeként gyakoribb a magzati halálozás,vetélés, koraszülés,halvaszülés.Várandós időszakban az anya dohányzása a magzati fejlődés visszamaradását idézheti elő,amely az újszülött kisebb súlyát,testhosszát okozza.A születendő gyermeknél szellemi, értelmi fogyatékossággal járhat, de előidézhet gyakori légúti megbetegedést is.A passzív dohányzás is árt.Ne vigasztald magad azzal, hogy gyenge a cigi, csak egy-két szál stb.Ezzel csak magadat vigasztalnád. Nagyon ártalmas!!!!!!!Gondolj a babád egészségére, ez majd ad hozzá erőt, hogy ne gyújts rá.
2010. febr. 13. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!