Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák csak én félek az új...

Kismamák csak én félek az új influenza miatt?

Figyelt kérdés

Ne leszidjatok, csak válaszoljatok,hogy ti féltek-e tőle...vagy csak én tartok még mindig a témánál??

Mert én még jobban félek amióta kiderült, hogy babás vagyok.

2010. febr. 10. 20:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%
Szia!Én egyáltalán nem félek!Nem is oltattam magam,mert ez csak felvan fújva!Van egy 6 éves lányom oviba jár,de mégse érzem magam veszélybe!Ne izgulj!Média az egész!Naaa és persze pénz!Lehet lepontozni!:-)20 hetes kismama
2010. febr. 10. 20:52
 2/14 anonim ***** válasza:
64%
Aha. Láthatod már lecsengett a hisztéria, itt sem kérdezik.
2010. febr. 10. 20:53
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
Én 2 hónapig féltem. Aztán oltattam. Most már nem félek.
2010. febr. 10. 20:54
 4/14 anonim ***** válasza:
66%

Elsővel egyetértek!

32 hetes kismama vagyok,nem oltattam és nem félek.

Média,hazugság,érdekek és pénz az egész!!

2010. febr. 10. 20:57
 5/14 anonim ***** válasza:
66%
Szia!Én sem oltattam,nem is áll szándékombam.Már a média sem fújja hál istennek,az az igazság volt egy időszak mikor nagyon nyomták,én is féltem akkoriban.2 szer voltam beteg a télen,megúsztam egy erős náthával,semmi bajunk.Ne félj már lecsengett,amúgy meg ha utána olvasol,most derülnek ki a turpisságok.26 hetes kismami
2010. febr. 10. 21:00
 6/14 anonim ***** válasza:
61%
Azért az számomra még mindig érdekes, hogy mikor elkezdtek meghalni emberek, akkor mindenki rettegett, eljutottunk 20-ig. Aztán már nem fél senki, hír sem szól róla, mégis a múltkor bemondták, hogy már 100 felett vagyunk. ??????????? Szóval lecsengett???????????????????
2010. febr. 10. 21:01
 7/14 anonim ***** válasza:
57%

31 hetes kismama vagyok, két hónapja oltattam.

Valószínűleg egyikótök se tudja - a lepontozóbajnok meg végképp nem -, hogy bármely fertőző betegség terjedése akkor lassul le számottevően, amikor a lakosság oltottsága/immunitása eléri a 30%-ot. Namármost tudtommal Magyarországon az oltottak aránya jelenleg 27%.

Nem tudom, felfogjátok-e, hogy ez mit jelent. Akik nem oltatták be magukat, azok azoknak köszönhetik a járvány terjedésének lassulását, akik beoltatták magukat! A járvány épp azért kezd végre lecsengeni, mert elég embernek volt annyi esze, hogy védettséget szerezzen ellene. Úgyhogy kéretik nem fikázni őket ezért.

2010. febr. 10. 23:02
 8/14 anonim ***** válasza:
78%

Utolsónak.

Ha nem lennék kismama lehet hogy nem is gondolkodtam volna azon hogy oltassak-e vagy ne DE már nem vagyok egyedül a testembe,és eszem ágában sincs kitenni a babám az "ismeretlennek".

Ezért nem oltattam.

Egyébként minden évben meghalnak isnfluenzában hasonló számban csak azt nem mondja a média,vagy csak esetleg megemlíti...ennyit erről...!

2010. febr. 10. 23:52
 9/14 anonim ***** válasza:
74%

Ha nem lennék kismama, nem is gondolkodtam volna azon hogy oltassak-e vagy ne. Eddig soha nem oltattam. DE már nem vagyok egyedül a testemben, és eszem ágában sincs kitenni a babámat a vírusnak.

Ezért oltattam.

Mivel már eltelt pár hónap, most már van némi statisztika az új vírusról. Összehasonlítva a szezonálissal: nem nagyobb a halálozási aránya, DE

1) 4x annyian kerülnek miatta intenzívre, lélegeztetőgépre

2) a legveszélyeztetebb réteg nem a kisgyerekek és az idősek, mint a szezonálisnál, hanem érdekes módon a fiatal felnőttek, a középkorúak és a KISMAMÁK.

2010. febr. 11. 00:15
 10/14 Vilcsianyuja ***** válasza:
96%
Ez itt nem az egymás fikázásának helye. Anélkül igyekezzünk leírni a saját álláspontunkat, hogy megjegyzést tennénk a másikéra. Szerintem. Az én álláspontom az elején elutasító volt. Mire megjött a szérum, utolsó hónapba léptem (novemberben), bármikor szülhettem, mindenféle véleményháborúk zajlottak, hát én azt mondtam, eszem ágában sincs beoltatnom magam, azért sem, mert mi van, ha nem fut ki a két hét az oltás után, és közben megszülök? Arról nem szólt sehol a fáma, ha már a gyerek nem szerez védettséget, nem okoz-e esetleg kockázatot, hogy oltással terhelt immunrendszeremet még egy szüléssel is "megtámogatom". A háziorvos is azt javasolta, hogy én ne oltassak, de a környezetemben mindenki más igen. A védőnő se ajánlotta. Aztán meghalt az első kismama... Aztán a második... Végül két nappal szülés előtt rákérdeztem a dokimnál, mit javasol a történtek fényében, és ő kifejezetten ajánlotta, meg a szülésznő is, aki ott volt (akkor már). megnyugtattak, a szülést nem befolyásolja, és pár nap is számít már a baba immunrendszerének. meg a szoptatással is adok neki némi közvetett védettséget. aznap mentem a háziorvoshoz, és beoltattam magam. most két hónaposak vagyunk. butaság lenne azt mondanom, hogy biztonságos az oltás, mert nekünk semmi bajunk, egy oltás szövődményei pedig évek-évtizedek múlva jelentkezhetnek. mindenesetre én így döntöttem. az lehet, hogy az oltáspárti hadjáratot pénz motiválta, de akkor az oltásellenest szerintem meg az ellenzéki politika. és anélkül, hogy mást bírálnék: ha a rendes influenzában is ennyi kismama kapna tüdőgyuszit és halna meg, nem szorgalmaznák a szezonális oltást teherbeesés előtt? persze, azt mondják, hogy lehetőleg ne kapd meg, de akkor azért komolyabb lenne a szezoninflu elleni kampány is. akár a pénz motiválná, akár bármi más...
2010. febr. 11. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!