Kismamák! Ki oltatja be magát H1N1 és normál influenza ellen?
Nekem tesóm ajánlotta az oltást, de én félek tőle, ugyan akkor a vírustól is! Így nem tudom mit tegyek!
Ő tavaly beoltatta magát és családját, van egy 6 éves fia és akkor volt 4-5 hónapos terhes!
Én 2010 januárban beoltattam magam, (h1n1, és a szezonális ellen is). A házorvos azt mondta, hogy az ÁNTSZ jelen álláspontja szerint az egyszeri H1N1 oltás örök védettséget ad, nem kell újraoltani. De mivel egy oltóanyag van az idén, ezért az is megkapja, aki tavaly is megkapta, + az idei szezonálist.
Ezért én nem oltatok újra. A szezonális ellen eddig sem oltották magukat a kismamák, a h1ní ellen meg ELVILEG védett vagyok.
2009. dec.-ben megkaptam a H1N1 ellenit.
Most, 2010. karácsonya előtt, 29 hetesen megkaptam a kombinált oltást.
Kedves Utolsó!
Melyik szérumot kaptad?
"A házorvos azt mondta, hogy az ÁNTSZ jelen álláspontja szerint az egyszeri H1N1 oltás örök védettséget ad, nem kell újraoltani."
Jaj de jó, ugye ez tényleg így van?? Mert én is megkaptam a tavalyi szezonban a h1n1 ellenit, most kismama vagyok és félek beadatni. De jó lenne, ha védene a tavalyi!
Nekem tényleg ezt mondta a háziorvos, direkt rá is kérdeztem. Végülis ez talán azért logikus, mert ugyanaz az hatóanyag benne, nem mutálódott (még), és azt egyszer már megkaptuk. A szezonális meg minden évben más, azért kell/lehet minden évben újra oltatni.
de ha gondolod, mindjárt megkérdezem a védőnőt, mennem kell hozzá. mit gondol erről, amit nekem a háziorvos mondott.
8:43 vagyok.
Nem tudom mire gondolsz, hogy "milyen szérumot"...
Annyit tudok neked mondani, hogy itt az interneten utánaolvastam, virológus szakemberek is csak úgy emlegették, hogy kombinált oltás, ami tartalmazza a H1N1, az influenza új, várható variánsát stb. Most pontosan nem is tudom. Ez a kombinált a kismamáknak ingyenes. A legfontosabb, hogy nem élő vírust tartalmazó vakcina, ez adható a kismamáknak.
A másik, lehet kérni tavalyról maradt, de bevizsgált H1N1 védőoltást is, ez a készlet erejéig mindenkinek ingyenes.
A tavalyi H1N1 védőoltásról annyit hallottam, hogy mégsem teljesen véd még egy évig sem, kb. fél évet emlegettek a beadástól.
Karácsony előtt mutatták a híradóban az I. sz. Szül-női Klínikát, miszerint be kellett zárni, kismamák fertőződtek H1N1 vírussal, aminek később nem lett tragikus következménye, de kimutatható volt náluk.
Pedig mindannyian tavaly megkapták a H1N1 oltást, idén viszont nem.
Elfelejtettem hányas vagyok...
megkérdeztem a védőnőt, és ő is azt mondta, hogy tuti ad a tavalyi védelmet. és ugye lehet kérni a tavalyról megmaradt szóló h1n1-et, aminek meghosszabbították a szavatosságát, hogy fogyjon el. vagy amiben 2 féle szezonális van+ a h1n1.
tehát ha a kombináltat kéred, akkor is megkapod a h1n1-et, még ha nem is akarod.
Szóval ő azt mondta, hogy nekem nem igazán kell újraoltani, szerinte is véd a tavalyi. Pont egy éve, jan. végén oltattam be magam.
És hogy megint kezdi felfújni a média, mert az idén nagyon kevesen oltatnak, és a nyakukon marad a rengeteg védőoltás, és tavaly is ezért volt az a nagy kampány.
És a szezonális ellen eddig soha az életben egy kismamát sem oltottak be, tavaly kezdődött ez a nagy divat, sőt eddig kifejezetten nem is ajánlották.
A kismamákra veszélyes ez a h1n1 volt, de mivel ezt megkaptam, engem nem érdekel.
Tehát én nem oltatok, az tuti.
De ez csak az én véleményem, biztos van, aki másképp látja.
Szia!
Tavaly (illetve 2009-ben) is beoltattam magam és most is a kombinálttal 28 hetesen. Nekem az orvosom nagyon ajánlotta!
38hKm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!