Kismamák, akik már beadattátok idén a kombinált influenza védőoltást, mik a tapasztalataitok?
Én ugyan nem vagyok kismama, de a szakmában dolgozom.
Nálunk a dokik már ajánlják akár egész koraterhesen is.
Tavaly semmi mellékhatása nem volt nekem, idén viszont a trivalens kombinnálttól 2 napig rosszul voltam, ilyenek hogy fejfájás, gyengeség, szédülés rossz közérzet, de ki lehetett bírni, ezek le is vannak írva a leiraton, de inkább ez mint az élő vírussal találkozni. Oltakozzatok bátran, tavaly terhes nők haltak bele magzatokkal együtt!
Én tavaly beadatam mind a sima influenza, mind a H1N1re az oltást és nagyon beteg lettem tőle! Akkor nem voltam terhes, de most az vagyok és félek beadatni, mert alapból torokgyulladással kezdtem a terhességet!
Félek a vírustól hogy elkapom, de nem tudom hogy mit lépjek!
Ha valaki beteg lesz, akkor az nem az oltástól van, hanem már lappangott benne valami és arra oltottak rá.
Emberek, ez egy elölt vírust tartalmazó oltóanyag, nem képes szaporodni és megfertőzni sem. Ha meg rosszul vagy tőle mint én voltam anno (1.válaszoló) az meg simma mellékhatás, ennyi.
Fluval AB szuszpenziós injekció
influenza vakcina (teljes vírus, inaktivált, adjuvált)
(a 2010/2011-es szezonra) inaktivált(=elölt) vírus
Kevered a szezont a fazonnal, van külön gyermekeknek, és külön 6 hó alatti csecsemőknek is, de mindegyik elölt vírust tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!