Terheléses cukorvizsgálat után magas lett az eredményem. Vannak tapasztalataitok?
Ez nagyon sok sajnos. Komolyan kell venni, fogsz kapni beutalót diabetológia szakrendelésre. Addig is diétázni kell, cukor, édesség, tészta, fehér kenyér elfelejtve.
7,3-ig jó a terheléses eredmény. Ami viszont jó hírem, hogy be lehet állítani szépen a cukrot diétával, esetleg inzulinnal, és akkor semmi baja nem lesz a babónak. A diabetológián mindent elmondanak.
Szia! Nekem is ilyen eredményem volt a kislányommal való terhességemnél. Nekem 160 gr-os szénhidrátdiétán kellett élnem (amúgy vékony vagyok 52 kg, csak a terhesség hozta ki a cukrot, nem túlsúly!!). Kórházban állították be a diétámat ennyire, ez egy napra, 6 étkezésre volt elosztva..:-(( Nagyon kemény volt! De szülés után visszaállt a cukrom és a második terhességemnél már nem jött elő a magas cukor! Egyébként amit nekem is mondtak igyál sok-sok mentes vizet legalább 2 litert ez leviszi a cukrot, tisztítja a vért, valamint málnalevél tea is nagyon jó, ezt pont a 34. hét végétől isszák a méh izomzatára is, ami megkönnyíti a szülést is és állítólag a cukrot is elég szépen leviszi! Remélem tudtam hasznos tanácsot adni!
Egy 3 éves kislány és egy 22 hós kisfiú anyukája
Érdemes venni, vagy kölcsönkérni egy cukormérőt és ezzel otthon te is be tudod állítani, hogy mi a legjobb, mikor alacsonyabb, mikor magasabb a cukor. Emellett, ha még bírod, akkor kaja után egy kis séta és le fog szépen menni a cukrod a mozgásra.
Ki fogod bírni ezt a pár hetet, reméljük, hogy utána visszaáll a normálra. Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!