Kismamák! Engeditek magatokat beoltatni az új influenza elleni "védő"oltással?
Én biztos, hogy nem, hiszen a védőnőm is óva intett tőle, mivel kismamákon nincs is tesztelve. Hiába gyengített vírus, mégiscsak vírus, nem lehet tudni, hogy hat a magzatra.Isten őrizzen, hogy valami baja legyen a picinek.
Én azt gondolom erről az egészről, hogy megint valami gyógyszergyári fogás az egész, hogy több pénzhez jussanak a gyógyszergyárak. Egy terhes nőnek amúgy is van miért aggódni a 9 hónap alatt, nem szükséges még rá tenni egy oltással is.
A megelőzésre kell nagyobb hangsúlyt fektetni. Én pl. kaptam egy ismerősömtől műtősmaszkot és ha nagyon terjedne járványszinten, akkor nem fogom szégyellni az utcán hordani. Meg gyakrabban kell kezet mosni. Ennyi amit tehetünk.
Jó egészséget kívánok és vigyázzatok magatokra!
27 km.
20 hetes vagyok. Nem fogom beoltatni sem magamat, sem a 12 hós kislányomat.
A férjem megkapja, mert a helyi önkormányzat kampányszerűen beoltatja a pedagógusainkat.
Minden napos kérdés. :)
Nem engedném, mert lehet többet árt mint az influenza. Nagyon fel lett fújva a dolog szerintem, a "régi" influenza is veszélyes lehet a kismamákra... A babának a betegségeknél a láz és a szövődmény árt. Ezt egy megfázással is el lehet érni...
Szia!
Én október végére vagyok kiírva szülésre. Mi azt beszéltük a háziorvossal, hogy ha még egyben leszek, akkor azért nem, mert mindenórás kismama leszek. Ha már megszültem, akkor azért nem, mert a szervezetem le lesz strapálva és szoptatni fogok.
A háziorvosok voltak ÁNTSZ előadáson az oltással kapcsolatban, ahol azt mondták még nekik is, hogy aki már állapotos az ne oltassa be magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!