Kismamik ti már beoltáttok magatokat az influenza elleni oltással?
Igen, már kb egy hónapja.
29 hkm
még egy éve beoltattam magam, utána már nem. (vagyis 2010-ben már nem).
Egyél sok c vitamint, (napi 1000 mg mehet), teázgass, és gyümölcsöket is egyél.
Jobbulást!!!
(torkodra nem lehet szedni valami strepsils-t, vagy neo-angint?) Én a múlt héten elszopogattam egyet-kettőt, mert a párom beteg volt. De nem lett bajom.
30 hetes
Szenteste előtt 1 nappal (29 hetesen) beoltattam magam.
Amiért...:
1. körülöttem mindenkinek mindig van valami baja, majd én is beteg lettem dec. elején (torokfájás, nátha), már ennél a "bagatell" betegségnél is annyit kínlódtam, nemcsak a tünetek miatt, de hogy hogyan gyógyuljak meg minél hamarabb és egyszerűbben - gyógyszerek nélkül
2. tavaly kaptam h1n1 elleni oltást, semmi baj nem lett
3. annyira elkezdtem szorongani... mi lesz akkor ha nem adatom be... megláttam a tv hírekben, hogy újra fertőzött kismamák vannak az I. számún
4. az interneten is virológusok jelezték, még mindig van h1n1, ugyan nincs világjárvány, az influenza is jan.-febr.-ban szokott tetőzni
Ellenérvnek tűnt:
- gyerekorvos, háziorvos, védőnő kitértek kérdésem elől, hogy kérjem-e vagy nem...
- az interneten sem vállalják nyíltan a döntés befolyásolását
- az agyamban kreált félelmek
Akik segítettek a döntésben:
- egy bp-i gyermekkórház vezető neurológusa kifejezetten tanácsolta és érvelt is
- a mindenki által (jobb esetben) megkapott Felicitas tanácsadó könyv határozottan javasolta a második trimesztertől
- virológusok videói, cikkei (Médiatár stb.)
- a kórház szóvívője, ahol kismama a szövődményekben halt meg, ugyanis tudni kell, hogy a kismama összes hozzátartozója megkapta a védőoltást, ő maga viszont nem.
- internetes fórumokon írtak olyan kismamák, akik tavaly terhességük alatt beadatták az oltást, semmi bajuk nem lett, de a babáknak sem
- sehol nem írtak ártalmas dolgot magával az oltással kapcsolatban (ami persze nem zárja ki, hogy ugyanúgy ne legyünk betegek a beadás idején)
- háziorvosom asszisztensnője is bátran vállalta, hogy a lányának maga adta be mindkét terhességének idején, semmi baj nem történt
Amikor megkaptam, még éreztem a torkom és időnként náthás hangom volt, de gyulladás már nem lehetett.
Tegnap adott a nőgyógyász a torokgyulladásomra antibiotikumot. Azt mondta, hogy nyugodjam szedjem, mert ez nem állapot, hogy ennyi ideje baktérium legyen a szervezetemben.
Az oltást beadatom, de a gyulladás miatt még várnom kell vele sajnos. Nekem a nőgyógyászom kifejezetten ajánlotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!