17 eves vagyok es baratommal babat szeretnenk! Ti mit gondoltok ilyen hatterrel sikerulne?
Nem, nem vagy érett. Ha az lennél, tudnád, hogy 17 évesen nem tudsz mindent megadni egy gyereknek.
Egy érett 17 éves tanul, szakmát/diplomát szerez, és akkor vállal gyereket, amikor felépített egy stabil életet.
Juj, juj, juj! 17évesen én is azt hittem, hogy akár egy hetet is kibírok alvás nélkül, úgy, hogy mellette suliba is járok és teljesítek is. (Volt olyan, hogy péntek reggel felkeltem, suli, este elmentem buli, másnap szombaton tanítási nap volt és röhögve ültem végig az óráimat, csak este feküdtem le aludni, akkor is úgy, hogy nem éreztem magam fáradtnak.)
Igaz, nem sokkal vagyok idősebb, mint te (22), de amikor egy ballagási buli után kb. 4órát tudtam csak aludni, és reggel kelés volt, indulás munkába, azt hittem lefordulok a székről olyan fáradt voltam. Pár év alatt annyit de annyit fog változni a szervezeted, hogy nem ismersz majd magadra és röhögni fogsz magadon, hogy pár éve még mi mindent meg tudtál tenni anélkül, hogy kicsit is elfáradtál volna, most meg legalább 60-nak érzed magad.
Én is azt tudom tanácsolni, hogy először fejezd be a sulit. Biztosítsatok jó anyagi hátteret a babának, és bár nem tudom mióta vagytok együtt a pároddal, de adj még egy kis időt a kapcsolatotoknak. Nem tudhatod hogy fog alakulni. Én is hittem a sírig tartó szerelemben, 2év után vége lett...ahogy a 3és fél éves kapcsolatom is...
Csak nem lehet már olyan sok abból a suliból se...
És még valami: Nekem is voltak ilyen időszakaim amikor azt mondtam, hogy semmi nem érdekel, én babát szeretnék... Aztán lecsitult a dolog egy kicsit és hálát adtam az égnek, hogy akkor nem vetettem bele magam a babaprojektbe.
Pár év múlva sem leszel még öreg egy babához. 22éves vagyok, most estem teherbe... nem érzem magam elkésve.
Azt gondolom, hogy tanulj még szépen, szerezz érettségit, szakmát, esetleg diplomát, dolgozz 1-2 évet, gyűjtsetek pénzt, legyetek még egy pár évet együtt a barátoddal, és akkor utána majd vissza lehet térni a témára.
Én is voltam ennyi idősen holt szerelmes, aztán lett másik. Szóval ennyit a biztos párkapcsolatról 17 évesen.:)
Plusz mivel magam is anyuka vagyok, így tudom, hogy a gyereknevelés nem kevés pénzbe kerül. Neked mivel nincs biztos állásod, rendes állásod, így csak gyest és családit kapnál, ami meg épp elég lenne a gyerekre, de akkor még ti, szülők nem ettetek, nem fizettetek számlát, nem vásároltatok ennivalót. És mi van, ha te otthon gyesen a gyerekkel, a párodnak meg nem lesz munkája? Mégis mit fogtok enni? Plusz ha a gyerek beteg lesz, az akár pluszban több ezer forintos költséget jelent. Azt miből fogjátok kifizetni?
Illetve a gyereknevelés, amikor az éjszakázásról, a kevés alvásról beszélünk, az nem 1-2 alkalom. Hanem akár több hetes dologról is beszélünk, akár hónapokról, amikor az ember nem tudja kipihenni magát. Mert a gyerek beteg, a gyerek fogzik, a gyerek ilyen típus, stb.
Szóval fingod nincs, mit jelent az, hogy ott kell lenned és bizony néha kevés alvással is be kell érned.
Arról nem is beszélve, hogy tegyük fel, hogy szülsz egy gyereket, aki lesz akkora, hogy elindul az oviba. Te, érettségi, szakma nélkül vajon hol a fenébe fogsz utána dolgozni? Képesítés nélkül a kutyának nem fogsz kelleni! És a gyerek 3 éves kora után nincs gyes, csak családi, ami 1 gyerekre 12.200 Ft. És akkor még nem ettetek, nem fizetettek számlát, stb.
Ugye érted???
A gyerekvállaláshoz az édes kevés, hogy de én úgy szeretnék már gyereket, meg 17 évesen elég érettnek érzed magad???:D Sok 17 éves érzi magát érettnek sok mindenhez, csak sajnos nem azok.
Olvasgass!
És inkább csak barbiezz még!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!