Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 eves vagyok es baratommal...

17 eves vagyok es baratommal babat szeretnenk! Ti mit gondoltok ilyen hatterrel sikerulne?

Figyelt kérdés
suliba is jarok, meg suli mellett dolgozom is! eleg erettnek erzem magam ahhoz felneveljek egy kisbabat!
2015. febr. 7. 14:59
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
89%

Nem, nem vagy érett. Ha az lennél, tudnád, hogy 17 évesen nem tudsz mindent megadni egy gyereknek.

Egy érett 17 éves tanul, szakmát/diplomát szerez, és akkor vállal gyereket, amikor felépített egy stabil életet.

2015. febr. 7. 15:23
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Juj, juj, juj! 17évesen én is azt hittem, hogy akár egy hetet is kibírok alvás nélkül, úgy, hogy mellette suliba is járok és teljesítek is. (Volt olyan, hogy péntek reggel felkeltem, suli, este elmentem buli, másnap szombaton tanítási nap volt és röhögve ültem végig az óráimat, csak este feküdtem le aludni, akkor is úgy, hogy nem éreztem magam fáradtnak.)

Igaz, nem sokkal vagyok idősebb, mint te (22), de amikor egy ballagási buli után kb. 4órát tudtam csak aludni, és reggel kelés volt, indulás munkába, azt hittem lefordulok a székről olyan fáradt voltam. Pár év alatt annyit de annyit fog változni a szervezeted, hogy nem ismersz majd magadra és röhögni fogsz magadon, hogy pár éve még mi mindent meg tudtál tenni anélkül, hogy kicsit is elfáradtál volna, most meg legalább 60-nak érzed magad.

Én is azt tudom tanácsolni, hogy először fejezd be a sulit. Biztosítsatok jó anyagi hátteret a babának, és bár nem tudom mióta vagytok együtt a pároddal, de adj még egy kis időt a kapcsolatotoknak. Nem tudhatod hogy fog alakulni. Én is hittem a sírig tartó szerelemben, 2év után vége lett...ahogy a 3és fél éves kapcsolatom is...

Csak nem lehet már olyan sok abból a suliból se...

És még valami: Nekem is voltak ilyen időszakaim amikor azt mondtam, hogy semmi nem érdekel, én babát szeretnék... Aztán lecsitult a dolog egy kicsit és hálát adtam az égnek, hogy akkor nem vetettem bele magam a babaprojektbe.

Pár év múlva sem leszel még öreg egy babához. 22éves vagyok, most estem teherbe... nem érzem magam elkésve.

2015. febr. 7. 15:26
 13/35 anonim ***** válasza:
85%

Azt gondolom, hogy tanulj még szépen, szerezz érettségit, szakmát, esetleg diplomát, dolgozz 1-2 évet, gyűjtsetek pénzt, legyetek még egy pár évet együtt a barátoddal, és akkor utána majd vissza lehet térni a témára.

Én is voltam ennyi idősen holt szerelmes, aztán lett másik. Szóval ennyit a biztos párkapcsolatról 17 évesen.:)

Plusz mivel magam is anyuka vagyok, így tudom, hogy a gyereknevelés nem kevés pénzbe kerül. Neked mivel nincs biztos állásod, rendes állásod, így csak gyest és családit kapnál, ami meg épp elég lenne a gyerekre, de akkor még ti, szülők nem ettetek, nem fizettetek számlát, nem vásároltatok ennivalót. És mi van, ha te otthon gyesen a gyerekkel, a párodnak meg nem lesz munkája? Mégis mit fogtok enni? Plusz ha a gyerek beteg lesz, az akár pluszban több ezer forintos költséget jelent. Azt miből fogjátok kifizetni?

Illetve a gyereknevelés, amikor az éjszakázásról, a kevés alvásról beszélünk, az nem 1-2 alkalom. Hanem akár több hetes dologról is beszélünk, akár hónapokról, amikor az ember nem tudja kipihenni magát. Mert a gyerek beteg, a gyerek fogzik, a gyerek ilyen típus, stb.

Szóval fingod nincs, mit jelent az, hogy ott kell lenned és bizony néha kevés alvással is be kell érned.

Arról nem is beszélve, hogy tegyük fel, hogy szülsz egy gyereket, aki lesz akkora, hogy elindul az oviba. Te, érettségi, szakma nélkül vajon hol a fenébe fogsz utána dolgozni? Képesítés nélkül a kutyának nem fogsz kelleni! És a gyerek 3 éves kora után nincs gyes, csak családi, ami 1 gyerekre 12.200 Ft. És akkor még nem ettetek, nem fizetettek számlát, stb.

Ugye érted???

A gyerekvállaláshoz az édes kevés, hogy de én úgy szeretnék már gyereket, meg 17 évesen elég érettnek érzed magad???:D Sok 17 éves érzi magát érettnek sok mindenhez, csak sajnos nem azok.

2015. febr. 7. 15:33
 14/35 anonim ***** válasza:
91%
Gyerek vagy még te magad is. Mit kezdenél egy bébivel, ha a barátodat elcsábítaná valaki, ha nem bírnál visszafogyni a mostani alakodra, ha elvesztenéd a munkádat és kisgyerekesként amúgy sem akarna senki alkalmazni? Az élet tele van nehézségekkel, amikre fel kéne készülni, most a felkészülés időszaka van, nem az, hogy rögtön ugorj a mélyvízbe. Csináld meg az érettségit, szerezz szakmát, házasodj össze a barátoddal, ha ennyire komolyak a terveitek és takarékoskodjatok ezerrel. Majd olyan 3-8 év múlva térjetek vissza a babakérdésre.
2015. febr. 7. 15:39
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Olvasgass!

És inkább csak barbiezz még!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2015. febr. 7. 17:11
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
Ezt inkább anyukáddal beszéld meg, mert nyilván éjjelente ő hallgatná a gyereksírást...
2015. febr. 7. 17:32
 17/35 anonim ***** válasza:
Abba gondol bele,hogy kipenderítenek melóból amint meg tudják...Persze nem ilyen egyszerű és van olyan munkáltató aki nem teszi meg,mert fél a feljelentéstől. És mi van ha nem tudsz majd a terhesség alatt dolgozni? Én veszélyeztetett terhes vagyok,szóval feküdnöm kell szinte egész nap. A munka szóba sem jöhet...Saját lakás? BIZTOS kereset a párodnak?? A párod életkora? 17 évesen nem kéne még babát vállalnod szerintem. A szülők nyakára. Ezt a szülőkkel is meg kell beszélni,nem csak úgy durr bele. Egy kisbaba nem gyerekjáték. 23 éves vagyok,sosem voltam bulizós típus,nem is akartam menni annyira nem vonzott a sok 14-16 éves részeg kislány látványa...De néha érzem,hogy sok minden kimarad a terhesség alatt is és később is majd ki fog. Persze félre ne értsd,akarom a babát,meg terveztük,nem véletlenül csúszott be. Csak nem gyerekjáték. Rengeteg lemondással jár. Legyen érettségis,szakmád. Legyen PÉNZALAP ne csak havonta a fizud. És itt nem 40-50 ezer ft megtakarításról beszélek.
2015. febr. 7. 17:54
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Még annyit fűznék hozzá,hogy nem sokkal azután töltöttem a 18-at,hogy a volt párommal összejöttem. Nagy volt a szerelem, 4,5 évig együtt voltunk blablabla. DE hiába zökkenőmentes egy kapcsolat,sosem tudhatod mikor romlik el. Én már fél év után simán szültem volna neki gyereket. Hozzáteszem 1 év 8 hónappal idősebb vagyok tőle...Aztán tavaly már összeköltöztünk és mondta,hogy 1 éven belül jöhet a baba. Én meg akkor már ott tartottam,hogy elgondolkoztam rajta,hogy vajon ennek az embernek szeretnék tényleg gyereket szülni? Vele akarom leélni akár az egész életem? Hiába imádtam és a fél vesémet adtam volna ha kéri,de most már szeptember óta mással élek együtt, holnap leszek 25 hetes terhes és meg volt az eljegyzés. Ennyit ért az az iszonyat nagy szerelem amit éreztem/éreztünk. 4,5 év kellett ahhoz,hogy rájöjjek,hogy kinek akarok kisbabát szülni. Az évek nem mérvadóak egy kapcsolatban sem. Ugyanúgy ahogy az sem,hogy elvileg van olyan kapcsolat ahol az évek alatt egy vita sem volt. Mert akkor azok vagy hazudnak,mert nem akarnak ugyanolyanok lenni mint az összes kapcsolat vagy ha tényleg nincs akkor nem is ismerik egymást igazán,mert ha nincs min összekapni vagy egy nagyon nagy vitát csapni,akkor az ott veszett ügy. Akármilyen harmonikus is egy kapcsolat meg évekig tart nem garancia arra,hogy együtt fogtok megöregedni. Ki tudja lehet,hogy 5 év múlva én is vagy mással,vagy egyedül nevelem majd a kislányomat. Bár ne így legyen.
2015. febr. 7. 18:01
 19/35 anonim ***** válasza:
Ja és bocsi... te gondolom egy babára gondoltál...és mi van akkor ha kettő jön? Attól,hogy dupla családit meg gyes-t kapsz cseszheted mert egy gyerekre is havi szinten majdnem a duplája megy a 40 ezernek. Arra meg ne alapozz,hogy ha esetleg a szüleid jobb módúak,hogy majd ők segítenek. Nekem apa külföldön dolgozik, nem keres rosszul,de bizony van,hogy be kell osztaniuk anyáéknak a pénzt,mert nem kell visszamenni 1 hónap szabi után. Most pl. 7 hónapot volt itthon. Sose lehet tudni mi jön.
2015. febr. 7. 18:10
 20/35 anonim ***** válasza:
A 13-as hozzászólóhoz annyit tennék még hozzá,hogy a sok érett 17 éves pont emiatt feküdt decemberben tömegével a kórházban kaparásra várva...mert érettnek érezték magukat. Nekem is be kellett feküdnöm,mert begörcsöltem. És volt egy csaj akinek nem volt már hely a megtartásos osztályon. Felrakták a sok abortuszra váróhoz. Sírva jött le,hogy valahova máshova kerítsenek neki helyet,mert nem bírja...Ha Isten ne adja valami miatt oda kerülnél,nem önszántadból. 17 évesen lenne elég lelki erőd kibírni ott? Ott nem nézik,hogy ki vagy és minek vagy ott. Esetleg ott volt hely,vagy elvetéltél és muszáj az abortusz. Ott egytől-egyig egy utolsó kivert kutyaként bánnak veled és lenéznek. Édesanyám a 2-ik testvéremmel amikor elvetélt sírva feküdt ott és az altató doki flegmán megkérdezte,hogy mit bőg,magától ment oda. Anyám csak lesett könnyek közt. Akkor volt 34 éves és ő sem tudta kiheverni lelkileg. Akkor te ki tudnád? Ezekre is készülj fel,ne csak arra,hogy jajj de cuki lenne a kiságyban,meg jajj de jó lehet mutogatni mindenkinek és akkor körül fognak ugrálni. Mert nem fognak. A legtöbb ember lehet mosolyogni fog,de ki fognak beszélni és le fognak nézni a hátad mögött a korod miatt.
2015. febr. 7. 18:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!