Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig lehet szex nélkül élni...

Meddig lehet szex nélkül élni ebben a helyzetben és hol a határ, hogy a feleségem is tegyen valamit, hogy javuljon a helyzet?

Figyelt kérdés

A feleségem 10 hónapja szült. Második gyerek. Amióta kiderült, hogy állapotos, azóta semmi szex nem volt. Petting, orál, semmi. Ő sem segített nekem. Szülés után 3 hónappal megjött a menstruációja, azóta is rendszeres. 4 hónapig szoptatott. Ezt azért írom, hogy a hormonok hatását is figyelembe vehessétek. Mindenben segítek Neki, ezt Ő is elismeri. 19 hónapja semmi szex nincsen, idáig tényleg azt mondtam, hogy most a terhesség, most a szptatás, nég nem állt vissza, stb. Úgy érzem, hogy mostmár nsgyon elhidegülünk egymástól.

Szerintetek meddig normális, ha nincsen szex és a nőnek ebben a helyzetben mikor és mit kellene tennie. Illetve nekem meddig kéne várnom?

2015. jan. 22. 21:33
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:

Akkor valóban zavarja a terhesség, szülés utáni megváltozott teste. Ez szerintem minden nőnél megvan, mindenki változik, lehet valaki jobban hamarabb elfogadja magát. Esetleg menjen el mozogni, bár tudom nincs ideje rá a két gyerek mellett, de valószínű jót tenne, mert már néhány alkalom után lenne látszata, kerekebb popsi stb, ezt azért ő is észre venné és hamár nem mindenhol olyan mint volt, lehet máshol jobb lenne mint volt :) Amúgy tökre megértem a feleséged, valóban sokunkat megvisel a terhesség szülés és ami utána van ráadásul megváltozik a test. pl gátmetszés, repedés, ezektől azért már nem olyan a puncia kinézete mint volt, ezt ő is tudja, és valószínű úgy gondolja így már nem tetszik neked. Sok türelem, meg valahogy az önbizalmát kéne növelni, meg valahogy tudatosítsd hogy tetszik neked. Ha vesz valami új ruhát akkor mond neki, hogy mennyire jól áll rajta milyen csini stb. Ha láttok valami csúnya nőt, jó kövéret szóval ami egyáltalán nem olyan mint ő akkor mondjad neki nyugodtan, hogy már nem azért de ő két gyerek után is milyen jól néz ki stb. Álljon vissza az énképe a normálisba, pláne ha tényleg amúgy teljesen alaptalan a félelme. Vagy ha nagyon nem jó valami akkor akár plasztika. Persze ha nagyon drasztikus valami, de nem hinném.

Menjetek el kettesben vacsizni, moziba, ezek nagyon egyszerűnek hangzanak, de általában működik.

Meg beszéljétek meg mi legyen, azért ez így nem normális, ezt ő is tudja.

2015. jan. 25. 10:53
 52/65 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem amúgy ez már bőven az a határ, amikor túlzottan is türelmes voltál.

Állítsd kész tények elé, mondd meg neki, hogy eddig tartott a türelmed, férfi vagy, nem vagy fából, ha nem hajlandó veled megbeszélni sem, vagy változtatni a dolgokon, akkor ne lepődjön meg, ha máshol keresed majd azt, amit ő nem ad meg.

Ha nekem ilyet mondana a férjem, én azért betojnék.

Így legalább kiugrik a nyúl a bokorból, hogy egyáltalán akar-e változtatni a dolgon, vagy totál elhidegült tőled.

2015. jan. 25. 13:47
 53/65 anonim ***** válasza:
46%

Annak a hozzászólónak adok igazat, aki szakembert javasol. Sztem nem annyira egyszerű a képlet,h anya nincs kibékülve a testével, és miatta nincs szex. Bennem azért felmerült pár kérdés (nem cseszegetésből, de így sztem semmire nem mennétek egy "megbeszéléssel").

Azt írod,h onnantól nincs szex,h kiderült terhes. Akkor még nem lehet a megváltozott testre fogni. Legalábbis az én testem pont olyan volt a pozitív teszt előtt és utána is még egy jó darabig. Problémamentes terhesség és szoptatás alatt is nyugodtan lehet szexelni. Ezt a férfiak is tudják. Szóval a kérdéseim:

Miért fogadtad el ezeket indokként? Komolyan (most őszintén) elhitted,h csak ez az ok? Nekem ez nem a türelem kategóriába tartozik. Egy amúgy jól működő kapcsolatban ez a legritkább esetben fordulhat elő. Minig kettőn áll a vásár.

Az első terhességnél, utána nem jelentkeztek ilyen gondok?

Ezelőtt a bizonyos pozitív teszt előtt rendben volt a szexuális életetek?

Az intimitás más szempontból megvan? Itt pl. az esti beszélgetésekre gondolok. Erre biztos lehet időt találni, még ha nem is minden nap.

Amiket leírtál, h mióta nem kívánja veled a szexet, még azt sem szereti ha megöleled, az összebújás sem esik jól neki, ezek alapján nekem inkább úgy tűnik,h a terhesség, szoptatás..stb inkább kapóra jött kifogásképpen a feleségednek.

Ha egy úgynevezett megbeszélésnek úgy mész neki,h te vagy a türelmes férj, ő meg a vmiért nem szexelő nő, biztos,h semmi jó nem fog kisülni belőle.

2015. jan. 25. 16:54
 54/65 anonim válasza:
48%
Szerintem, a legtöbb esetben, ha teljesen elmúlt a vágy, azt szinte lehetetlen visszahozni. Az én esetemet leírom röviden: A párom igazi társ, nagyon jól megértjük egymást, támogatjuk, segítjük egymást mindenben. A szex ugyanakkor teljesen hiányzik az életünkből sajnos. Évek óta nem vágyom rá, másokra viszont nagyon is. Régóta vagyunk együtt, 13 éve. Az ilyen tanácsok, amiket mindenhol olvasok, hogy ha ő szexisebben öltözködne, vagy kipróbálnánk valami újat, esetleg párterápiát vennénk igénybe, szerintem nem vezetnek célra. Az ember egyszerűen megszokja és megunja -szexuális értelemben természetesen- a másikat. Hiába szeretem egyébként vele tölteni az időt, közös élményeink vannak, ha egyszerűen nem mozgat meg. Ekkor hiába mondja nekem egy terapeuta, hogy simogassam, lazuljunk el és megjön a vágy. Baráti körben is van ilyen helyzet, úgyhogy ez elég gyakori lehet.
2015. jan. 26. 11:13
 55/65 anonim ***** válasza:
Előttem szólóval részben egyetértek. De az evés közben jön meg az étvágy. Mi 11 éve vagyunk együtt, nem olyan sok ez, de a kezdeti rajongáshoz képest már jóval távolabb van. Nyilván az sem volt vonzó, hogy a férjem azt látja, hogy szoptatás után fejem a mellem. És még hány ilyen dolog történik az ember életében az évek alatt. Igen, az unalom is közrejátszik. Most utolsó hónapos terhes vagyok, és már nem kellemes a szex, mi úgy oldottuk meg, hogy férjem megoldja magának. Igen ez csúnyán hangzik és el lehet ítélni, de miért kellene önmegtartóztatásban élnie, ha amúgy szerencsére félre meg nem lép? Miért kellene kényszerből máshogyan kielégítenem, amikor agyban már a szülésen járok, és az azt követő időszakban, és a nagyobbik lányom teljesen kimerít így a végén. A lányunknál is ez bevált, és a 6 hetes kontroll után újra próbálkoztunk. Ez még nem igazán volt jó, így vártunk 2 hónapot, depis is voltam, de végül szép lassan megoldódott és visszatért a szexuális életünk.
2015. jan. 26. 14:03
 56/65 anonim ***** válasza:
100%

Lehet banális dolog, de nálunk pl sokat segített a szexuális életünkon, hogy nem este bújtunk össze, hanem délelőtt( hétvégén), déután. Délután még nem olyan fáradt az ember, lehet neki is több kedve lenne.

Sokáig dolgozunk, sokszor kb 7óra mire hazaérünk, persze aztán sokáig fent is maradtunk, mire ágyba kerültünk 12-1 körül már kinek van kedve bármihez is? Mostanában ahogy hazaérünk melóból, egy gyors zuhany és összebújunk, sokkal jobb azóta minden, meghittebben, nyugodtabban telik a nap további része.

2015. jan. 26. 14:08
 57/65 anonim ***** válasza:
Minél előbb lépjetek valamit, mert egyre inkább csak barátok lesztek.
2015. jan. 26. 15:34
 58/65 A kérdező kommentje:
Sok igazság van a válaszokban. Mi 11 éve vagyunk együtt. Azt írjátok többen, hogy a megszokás, unalom is lehet. Kérdezem én férfiként: én nem untam meg, csak Ő unt volna meg engem? Pont azután, hogy terhes lett a második gyerekkel? Előtte még kívánt? Vagy csak akart még egy gyereket? Ez aljas lenne, nem? Ezenkívül amennyire tudom, a nők azok, akik inkább monogámok, és a férfiak a csapodárok. És én nem untam meg!
2015. jan. 27. 00:19
 59/65 anonim ***** válasza:
86%

Rossz ez a megközelítésed. Kicsit sarkítva ezt úgy elképzelni:

- ha egy feleség beleszeret egy másik férfiba, sok esetben csak azt a férfit kívánja, a férjére rá sem tud nézni

- ha egy férjjel történik ugyanez, igaz,h a szeretőjét jobban kívánja, de ált. simán (mindenféle undor nélkül) képes szexelni a feleségével is

Másik: pont azért unják meg nehezebben a férfiak adott nővel a szexet, mert nekik kevesebb lelki háttérre van szükség ehhez. Ha egy kapcsolat ellaposodik ált. a nők sokkal hamarabb hanyagolják a szexet.

Tudom,h ezek általánosítások.

Amúgy nem szerencsés ha magadra szenved alanyként tekintesz, aki semmiről nem tehet. Azért te is belementél a játszmába, amikor a feleséged megtudta,h terhes, és utána nem volt hajlandó a szexre. Természetesen ez csak egy vélemény, ráadásul egy idegentől. De ha meg szeretnéd menteni a kapcsolatotokat, érdemes azzal kezdeni,h végiggondolod, h te hol hibáztál. Ezt tapasztalatból mondom. Nagyon könnyű a másik fél hibáin agyalni, csak az nem vezet jóra.

2015. jan. 27. 13:56
 60/65 anonim ***** válasza:
Jó ötlet a délelötti sex,de két gyerek mellett mégis mikor? főleg ha a nagyobbik már nem alszik? és ha eleve nincs kibékülve a testével akkor fényes nappal fog sexelni? Igen a nőknek sokkal fontosabb az érzelmi háttér,magamról tudom hogy nagyon sok hozzájárult ahhoz,hogy mikor milyen hangnembe beszél velem és miket mond.Hogy nem hallgat meg,hogy amit mondok azt jobb esetben hallja,de fél óra múlva már nem emlékszik rá,rosszabbik esetben meg sem hallja,DE nekem meg kell hallanom,hogy "Kívánlak" ! Jó,kívánjál,hallom, de rögtön el is felejtem hogy hallottam valamit! Az hogy beadom a derekam egy sexre,háááát nem tudom,ez nálunk nem jött be,mert amihez eleve nincs kedvem,hangulatom és a hátam közepére sem kívánom,abban hogy tudok úgy részt venni,mint aki élvezi?Szárazon meg elég kellemetlen a férfinak is...tudom,tudom sikosító...na de fél tubussal egy szexnél?mert hogy annyira száraz a helyzet! Mindezek mellett nagyon jól elvagyunk egymás mellett,rengeteget nevetünk és persze veszekedni is szoktunk.Ha mindketten itthon vagyunk,akkor mindketten ugyanannyi részt veszünk ki a gyerekek körül,fürdetés,etetés,minden más!Egyszerüen csak a sex nem megy...és igen,szeretem,de ettől függetlenül valamiért mégsem megy,talán tényleg ráuntam.Már nem tud újat mutatni és a sok minden,amivel tudat alatt vagy szándékosan megbántott,sajnos nem javítanak a helyzeten!Egy férfit tényleg nem érint meg annyira egy veszekedés,mint egy nőt,sokkal érzelmesebbek vagyunk,mint azt gondoljátok.Azért mert próbálunk erősnek mutatkozni,az nem azt jelenti,hogy azok is vagyunk...csak egyszerüen ezt mutatjuk,hogy ne adjunk újabb támadási felületet és persze a gyerekeknek is példát kell mutatni.Hogy nézne ki ha mindennap sírnánk a sarokba begubózva? Vagy hogy megyünk úgy a gyerekért az oviba,suliba ha patakokba folyik a könnyünk? Én egy férfit sem láttam még veszekedés után,közbe sírni,de nőt annál inkább! Ti elkönyvelitek az ügyet,hogy "már megint menstruál " és még a hajlandóságot sem mutatjátok,hogy megfejtsétek mi lehet a probléma.Sok az elvárás kaja,tiszta ruha,vasalás,vásárlás,gyereknevelés és sex,de ti férfiak mit tudtok nyújtani a sok elvárással szemben? Azon kívül hogy amíg le nem telik a gyed,addig egyedül ti dolgoztok? Mert utána anyu visszamegy dolgozni,de az elvárások ugyanúgy maradnak.
2015. jan. 28. 10:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!