20 hetes terhesen napi max 3 szál cigaretta?
Nézd, én nagyon sokáig cigiztem, irigylem azokat, akik a pozitív teszt után simán leteszik a cigit. Mert én is tudtam, hogy mit okoz, hogy mennyire káros és mennyire le kell tennem. Igaz, nekem nem volt meg, hogy napi 3 szál, volt hogy kibírtam pár napot nélküle, de a végén már annyira hiányzott, hogy muszáj volt 1-et elszívnom. Úgyhogy kb. beálltam heti 3 szálra.
LÉNYEG, hogy kb. a 30 hét környékén (talán 32 hetes ultrahang) megállapították, hogy öregszik a méhlepényem, ez engem nagyon megijesztett. Nem tudom, hogy emiatt volt-e vagy amúgy is öregedett volna, de annyira megijedtem, hogy utána nem tudtam cigizni. Még egy kicsit kívántam, de egyszerűen nem tudtam megtenni, rosszul lettem tőle. Nekem ez a (számomra) sokkhatás kellett, hogy egyik pillanatról a másikra le tudjam tenni csak úgy, pedig el nem tudtam képzelni, hogy sikerülni fog. Nyilván így is sokáig szívtam és már a legelején le kellett volna tennem, de így sikerült. Szerencsére időben született, sőt egy kis túlhordás is volt, majdnem 3 és fél kilós egészséges lányom született. De féltettem nagyon. Szóval spórolj meg magadnak egy csomó idegeskedést és tényleg ha kell, segítséggel szokj le róla. Most már eddig cigiztél, ezen nem változtathatsz, de még mindig segíthetsz a babádnak azzal, hogy abbahagyod.
Én szorítok neked, hogy sikerüljön.
Akaraterő kérdése, semmi más.
15 éve cigiztem napi 1 dobozzal.
De a csúcsok csúcsa nekem most a férjem, ő még nálam is erősebb dohányos (bár remélem már csak volt), napi 1,5 dobozzal szívott, ha ébren volt, max. 2 órát bírt ki cigi nélkül.
Tudom, nem nagy szám, de ma 2. napja, hogy nem gyújtott rá, elektromos cigit szív, borzasztó büszke vagyok rá. Inkább vegyél te is ezt...
Napi 1-2 dobozzal szívtam 5 évig... 1 órát is nehezen viseltem el cigi nélkül! Teherbeesésem előtt 2 hónappal hagytam abba 100%ban. Nem csökkentettem, hanem egyik napról a másikra és kész!
Míg nem voltam terhes egész jól bírtam nélküle! Viszont, ahogy terhes lettem, sokkal jobban kívántam! De NEM gyújtottam rá egyszer sem! Pedig még most is van olyan, hogy kaja után "automatikusan" indulnék cigizni! Ki lehet bírni! Imádtam dohányozni, úgyhogy "tervezem" is, hogy még fogok is, de csak majd ha már nagyobb lesz a baba, mert elég ciki szerintem cigiszagúan pelust cserélni!!!!!!!!
Ne haragudj de ez nagyon szornyu!En is mar 10 eve cigiztem,most vagyok 10 hetes terhes de ra se nezek a cigire es nem azret mert nem kivanom hanem mert olyan buntudatom lenne,hogya sajat gyerekem eletet veszeleyeztetem.Az egy dolog hogy naponta beleszivsz egy ket slukkot de napi 3....Mi nagyon sokat vartunk erre a babara,barmit megtennek hogy minden rendben legyen a babaval.Becsuld meg jobban ezt a gyonyoru ajandekot.Remelem egeszseges kisbabanal adsz majd eletet!!
Amugy az egyik regi osztalytarnom 9honapot vegig cigizte szules utan 3nappal meghalt a kicsi a szivevel volt problema.Az orvosok azt mondtak,hogy ha nem cigizett volna lehet maskepp alakul!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!