Ti hány hetes terhesen mondtátok el a családnak, hogy babát vártok?
Mi a szüleinknek és a testvéreinknek a pozitív teszt után azonnal elmondtuk, illetve az én szüleimnek másnap, mert akartam még egy tesztet csinálni, hogy tuti legyen, a férjem szüleinek pár nappal később. Ő várt volna a szívhangig, de mivel én ragaszkodtam hozzá, hogy anyukámék megtudják, úgy volt fair, hogy az ő szüleinek is elmondjuk. Pár nagyon közeli barátnak szintén elmondtuk egyből, úgy voltunk vele, hogy ha baj lesz, nem emiatt lesz, és előlük azt se titkolnánk (voltunk már abban a helyzetben is sajnos).
A nagyszüleimnek és a többi családtagomnak majdnem 8 hetesen szóltunk, miután már a doki megerősítette, hogy élő terhesség van, de csak azért, mert másnap védőnőhöz kellett mennem, és pontosan tudtam, hogy amint kiteszem tőle a lábam, mindenki megtudja, gondoltam akkor a család hallja már tőlem. Így is lett, a védőnő meglátogatása óta már boldog-boldogtalan tudja, mindenki gratulál, meg kérdezgeti, hogy vagyok, pedig még csak 10 hetes leszek :/ Hát ez van, nem vagyok babonás, csak kicsit idegesít, hogy nem maradhat családban a dolog legalább a 12. hétig... A férjem többi rokona még nem tud semmit, ők messze laknak, így nekik nem kellett idő előtt elmondani.
Én pozitív teszt után mondtam a családomnak el, meg a főnökömnek is, mint egy jó hír és amire számíthatnak.
Aztán amikor látszódott, hogy méhen belüli és minden szépen alakul, akkor már tényként mondtam és akkor kezdtek el igazán örülni. A párom családjának 4 hónapos kor környékén, rábíztam a bejelentést és nem kapkodta el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!