Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Forralt bort terhesen lehet...

Forralt bort terhesen lehet inni? 24hkm

Figyelt kérdés
2014. dec. 18. 06:28
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Off: a füszeres gyümölcslében lévö fahéj, szegfüszeg stb nem káros? Mert ugye azt is hallani, hogy ezek beindíthatják a szülést...

37hkm

2014. dec. 19. 15:59
 42/49 anonim ***** válasza:
0%
De. Én is úgy tudom. Fahéjat, szegfűszeget nem szabad enni terhesség alatt, mert valóban beindíthatják a szülést, illetve korai szakaszban a vetélés kockázatát növeli. Ha jól emlékszem, vérbőséget okoznak.
2014. dec. 20. 07:35
 43/49 anonim ***** válasza:
80%

Aha, meg nem egyél halat, mert lehet, hogy férges leszel, meg amúgy is higanyos, ne egyél húst, mert lehet, hogy fertőzött, ne egyél zöldséget, mert növényvédős, ugyanezért gyümölcsöt se. A magvaktól hízol, tehát abszolút tilos. A máj horror, kinyírja a gyereked, de a minimum, hogy károsítja. Az a biztos, ha terhesen egyáltalán abszolút nem táplálkozunk, maximum fénnyel, csak figyeljünk a napkitörésekre...még a végén attól is hízunk!

30 hetes

2014. dec. 20. 13:21
 44/49 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó! Téged félretájékoztattak. Az általad felsorolt ételek nem tiltólistásak. Viszont, tényleg vannak olyan ételek, fűszerek, amelyeket kerülni kell a terhesség alatt a biztonság kedvéért. Tök jó, hogy te ennyire poénosan tudod venni ezeket a dolgokat. Szerintem egyáltalán nem vicces ezeken röhögni...
2014. dec. 20. 19:58
 45/49 anonim ***** válasza:
60%
64%-os válaszoló mekkora paramami, a gyereke biztos csak kölesgolyón és bulátán él , nevetséges. Én is meg fogok inni 1 bögre forralt bort a karácsonyi vásárban, terhességem alatt biztosan elő fog fordulni még 1-2 alkalommal hogy borozni fogok, ne hasonlítsunk már engem ahhoz aki pl egész terhességét végigdohányozta ÉS mellékesen a gyereke makkegészséges. A méhlepény nagyon sokmindent ki tud szűrni hála az égnek. Ja, az előző terhességemet se paráztam túl, simán koccintottam pezsgővel szilveszterkor és forralt boroztam télen, a lányom teljesen egészséges 3,5 éves, és okosabb mint a korosztálya általában szóval nem mondhatnám hogy túl sok idegsejtje elpusztult volna. Ráadásul teljesen nyugodt, nagyon jó gyerek szóval nem hiperaktív.
2014. dec. 20. 21:04
 46/49 anonim ***** válasza:
Nem vagyok paramami, de nem mérgezem a gyerekem feleslegesen, ha nem muszáj. Te gondolom, most is adsz egy-két pohárral a marha okos kislányodnak néha, ha úgy fordul az agyad, mert hát úgy sem lesz tőle semmi baja.És látszólag, azt sem fogtad fel amit írtam, hogy a magzati korban szerzett negatív hatásoknak később jön elő általában a következménye. Akkor is, ha most úgy tűnik, teljesen egészséges a gyerek. Az alkohol ugyanolyan rossz, mint a cigi. Semmivel sem vagy jobb, mint az aki elszív egy-két szál cigit a terhesség alatt. Mindkettő idegméreg.És ki kérem magamnak, hogy azért bántsál, mert nem szeretném, hogy bármennyi agysejtje elpusztuljon a gyerekemnek (vagyis csak nem szerettem volna, mert már lassan egy éves a fiam), vagy hogy az idegrendszerét károsítsam ilyen hülyeség miatt. Elgondolkodtató, hogy valóban anyának való az olyan nő, aki annyi áldozatot nem tud meghozni a gyerekeiért, hogy nem iszik egyáltalán alkoholt a terhesség alatt. Az is elgondolkodtató, hogy, ha valaki ezt nem bírja megállni, akkor nincs e ott a mélyben rejtett alkoholizmus. Mert, aki nem alkoholista, az nyilván tudja türtőztetni magát, főleg egy ilyen más állapotban. Még mielőtt nekem támadsz: Nem mondtam, hogy alkoholista vagy, de tedd fel magadnak a kérdést, miért is van annyira őrületesen szükséges az alkoholra, hogy egyszerűen nem bírsz nélküle élni. A megkívánom duma, az hülyeség. Sok mindent megkíván az ember, de attól még felelőssége teljes tudatában visszatudja fogni magát. A biológiához fingod sincs, mert akkor tudnád, hogy a méhlepény sem az allergén ételeket, sem az alkoholt, nikotint nem szűri. De! A terhesség alatti tiltólistás életek, mint a fahéj, nem a magzatnak okoznak károsodást, hanem az anyai szervezetben idézhetik elő a korai szülést, vagy vetélést, mert például vérbőséget okoznak, vagy izomösszehúzó hatásuk van. És...adj a gyerekednek majd pár naposan tejet, egy év alatt diót, mogyorót, mézet, málnát, bogyós gyümiket, mert hát ugye te fütyülsz arra, hogy mit lehet és mit nem, hiszen a te szuper gyerekednek úgy sem lehet semmitől baja. Már csak abból is gondolom, mert beszólogatsz annak, aki leírja, mit szabad terhesen enni, inni és mit nem. Jó dolga lehet veled a védőnőnek, vagy bárkinek, aki tanácsot mert adni a kis zsenike szuper anyjának. Aztán nehogy jó nagyot koppanj majd az okos buksidra...
2014. dec. 21. 06:48
 47/49 anonim ***** válasza:
Jah, és te ne adj tanácsot kérlek másnak, mert, ha valakinek nem olyan hiper szuper fullos gyereke van, mint a tied, esetleg baja lehet...
2014. dec. 21. 06:50
 48/49 anonim ***** válasza:
40%

Utolsó, ne húzd fel magad, nem érdemes. Igya csak meg az előző a bort, ha annyira odavan érte.

Egyébként én is mindig azt szoktam mondani, hogy milyen felnőtt az, aki nem tudja magának azt mondani, hogy nem iszom alkoholt, mert terhes vagyok? Akkor igyon, és hirdesse.

Én nem vagyok paramami, ettem májat, halat, és a fahéjról sem hiszem, hogy gondot okoz, mert rászórsz két csipettel a tejbegrízre. (ha jól tudom, kilós mennyiségben kellene fogyasztanod, hogy tényleg problémát okozzon).

Ja, és érdekes módon ezen a fórumon mindenki gyereke okosabb, mint a többi. Kérdés, hogy akkor ki lehet a többi, ha mindenki ilyen okos? Biztos a mi gyerekeink...

2014. dec. 21. 15:48
 49/49 anonim ***** válasza:
Köszi :)
2014. dec. 21. 18:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!