Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Forralt bort terhesen lehet...

Forralt bort terhesen lehet inni? 24hkm

Figyelt kérdés
2014. dec. 18. 06:28
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

Jahj már ez az egész,mások is isznak főleg alkalmakkor egy korty alkoholt.

Nekem az alkohol hiányzik,csak egyszerűen annyira jó illata volt hogy megkívántam de nem vagyok ettől még alkesz és nemis akarok azlenni soha!!!Én nem élek káros életet így nemhinném hogy most ezen kéne idegeskednem amit te állítani akarsz rólam és h ártanák a babámnak..Mert megmondtam h nemis egy bögrével innák mint mások,és egy bornak nincs sok alkoholtartalma főleg ha még felis engedem vizzel és kiis forralom meg ha a teámba akarok tenni 3-4evőkanálnyit,na ha attól berugok akkor vicces lenne..

Inkább ártok a babámnak azzal hogy rajtad idegeskedem amiket beakarsz magyarázni,jót szeretnél lehet,mindenki élje a saját életet ahogy akarja de ne ítélkezzen olyan felett akit nemismer.

Kérdeztem mert kiváncsi voltam a véleményekre,de amiket már te állitasz kicsit felháboritó..Abszolut nemcsúszna le semmilyen alkohol főleg nagy dózisban+csak azért mert jönnek az ünnepek?!

Ennyi erőből igen a gyümölcs is ártana,a kóla ,a szénsavas üditők,a mákostészta stb..szóval hagyjuk,mig tehetem terhesen azt szeretném enni amit megkívánok,szoptatás alatt úgyse lehet már annyi mindent

2014. dec. 18. 15:53
 32/49 A kérdező kommentje:

Mielőtt kiakadna bárki is félreirtam az alkohol egyáltalán nemhiányzik!!!!

Sőt aztis utálom ha párom megiszik1pohár sört pedig férfibólvan és egyszer egy héten vagy hónapban megteheti

2014. dec. 18. 15:55
 33/49 anonim ***** válasza:

Kérdező! Ha jól esik idd meg azt a nyavajás bort! Nehogy már felmérgeld magad a válaszokon! Amúgy én vagyok aki ajánlotta az alkoholmentest. Igen, jól értetted, ez meleg fűszeres gyümölcslé.

[link]

2014. dec. 18. 16:30
 34/49 anonim ***** válasza:
59%

Múltkor sétáltam a karácsonyi faluban, és az az illat... A forralt bor. Én is készítek magamnak. Jól kifőzöm, dűsítom narancslével. 1 dl-t.

Egészségetekre! :)

13 hkm

2014. dec. 18. 17:42
 35/49 aba12 válasza:
70%
A legujabb amerikai es brit kutatasok mar kimutattak hogy akar napi 1 pohar bor nem karositja a gyermek fejlodeset...sot egyes esetekben azoknak a gyerekeknek akiknek az anyjuk ivott neha bort magasabb volt a szellemi szintjuk (IQ-juk)..Ugyhogy enyit errol. Persze nem vedelni kell es berugni, de mertekkel lehet. nincs olyan kutatas ami az ellenkezojet bizonyitana be...peldaul hogy egy-egy pohar bortol a gyerek szellemi fgyatekos lett. De ezt mindenki maga dontse el!!
2014. dec. 18. 18:07
 36/49 anonim ***** válasza:
48%
Megmutatná nekem valaki, hol írtam, hogy a kérdező alkoholista lenne? Amúgy én meg pont azt olvastam, hogy a friss kutatások szerint azoknál a gyerekeknél, ahol az anya fogyasztott alkoholt a terhesség alatt, sokkal nagyobb eséllyel alakult ki hiperaktivitás és egyéb idegrendszeri zavar. Kérdem én ismét, ha egy újszülöttnek, vagy egy kisgyereknek sem adunk egy csepp alkoholt sem, akkor a magzatnál miért megengedhető? Nem vagyok tudálékos, de a tény az tény. A kettő eset ugyanaz. Ha valaki a csecsemőnek alkoholt adna, máglyára küldenétek, de ha egy kismama iszik alkoholt, akkor azt magasztaljátok. Hát, hogy is van ez akkor? Pont, hogy az alkohol az ami a leggyorsabban átjut a magzat vérkeringésébe és igen, ha tetszik, ha nem, pusztítja a sejtjeit neki is. Nem kell hőbörögni. Persze, egy pohár bor nem okoz akkora pusztítást, hogy az maradandó károsodással járna, de szerintetek normális dolog előtérbe helyezni az anya vágyait és nem törődni azzal, hogy egy csepp alkohol sem jó a gyereknek, mert az idegrendszerét károsítja, még ha nem is kirívó mértékben? Erre tudna nekem választ adni valaki mielőtt jogtalanul ítéletet mondotok felettem? Én kérek bocsánatot, hogy szerencsétlen gyerek érdekeit nézem...Aki pedig rohadt gyümölcsöt eszik, az nem teljesen normális szerintem. Látszik és érezni is a gyümölcsön, hogy rothadt. Bár, ha így felhozta az illető, neki biztos ízlik így is a gyümölcs és falja. Hát, egészségére! :)
2014. dec. 18. 19:05
 37/49 anonim ***** válasza:
46%

A forralt bor illata a fűszerek miatt olyan, nem az alkohol miatt. Szóval csak ezért felesleges bort csepegtetni a teádba. Ha megcsinálod az alkoholmentes változatot, annak is ugyanolyan lesz az illata.

Én továbbra sem értem, miért leszel boldogabb 3 kanál forralt bortól, de tedd azt.

Én ezt úgy kezelem, mint aki pl terhességi cukorbeteg. Az is biztos megkívánja a tiltott dolgokat, mégis képes ellenállni, mert nem jó. Legalábbis az, akinek számít valamit a terhessége.

Ha előtte sem szeretted az alkoholt, nem hiszem, hogy most ne tudnál nélküle élni.

2014. dec. 18. 19:38
 38/49 anonim ***** válasza:
49%
Én olyan 9-10 hetesen ittam egy csoki likőrt, aztán nagy pocakosként néha elkapott a hév és bele-bele nyaltam az otthon lévő vörösborba. Na mondanom sem kell a babám úgy elkezdett rugdosni, én úgy érzetem nem tetszik neki. Nem is ittam 1-2 kortynál többet. Én úgy gondolom baj nem lesz pár kortytól, de ki lehet bírni azt a pár hónapot. Szerintem sem használ egy magzatnak az alkohol. Így utólag belátva. Viszont én végig kávéztam, napi 2 tejes kávét engedtek. Én napi 4-5 kávét iszok, mániákus vagyok. Ha nem iszok meg ennyit fáj a fejem :( Szülés után is ittam napi 2-öt. Gyereknek baja nem lett. Dohányozni abszolút nem dohányoztam. Igyál pár kortyot, de aztán bele ne lendülj :)
2014. dec. 18. 20:04
 39/49 anonim ***** válasza:
9%
38-as vagyok még. Annyit szeretnék még mondani hogy a párom főnöke és felesége állítólag minden este megisznak egy pálinkát, és a nő szoptat.... Mind ketten magas beosztású, normális emberek.
2014. dec. 18. 20:06
 40/49 anonim ***** válasza:
Én nem tudom hol van az igazság, de a mai szakirodalom vagyis a szakmai ajánlás szerint, amit tanultunk, nem árt ha a kismama néha egy-egy dl bort megiszik. Én nem ittam terhesség alatt, csak max egy kortyot a pezsgőből, de mondjuk most idén megkívántam a forralt bort én is, és éppen gondolkodtam, hogy csinálok majd magamnak valami babapuncsot, meg a gyereknek:) az illata annyira jó, de alkoholt akkor sem iszom. Tök mindegy ki mit mond, nekem ha iszom egy kortyot azt is megérzem. A máj amúgy az alkoholt úgy bontja, hogy méreganyag is keletkezik, de ez elvileg kis mértékben nem okoz magzati károsodást. Napi 6-8 egység után mondják, hogy elvonási tünetei lesznek a gyereknek. Szerintem ennél kevesebbtől is lehet, nekem ez soknak tűnik.
2014. dec. 19. 15:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!