Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon aggódom! Tapasztaltatok...

Nagyon aggódom! Tapasztaltatok már hasonlót?

Figyelt kérdés
32 hetes ikres km. vagyok.Ma voltam uh-on,és azt mondta a doki,hogy az előző uh-hoz képest nem fejlődtek szinte semmit a babák ez két hete volt.Kérdeztem tőle,hogy ez mitől lehet azt mondta,hogy ez valami sorvadás.Na de milyen sorvadás?És még nagyon kicsik is a babák 1350,és1320 grammosak.Más volt már így?Teljesen kétségbe vagyok esve.Holnap kell mennem Miskolcra.
2010. febr. 2. 13:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű,hogy a méhlepény nem tudja rendesen ellátni a feladatát,és ezért nem fejlődnek.Ezt nevezik méhen belüli sorvadásnak.Ha a helyzet nem változik,vagy romlik,készülj fel,h megcsászároznak,a babák életének érdekében!
2010. febr. 2. 13:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

így van...meszesedik a lepéy,vagy valami ilyesmi én sem tudom pontosan és nem táplálja a babákat DE a te babáidak nagyon jó esélyük van nem kell félned:) Már 7 hónapos terhes vagy, 50 éve anyukám is ennyire született és egészséges mint a makk ^^

Ne félj és ne idegeskedj:)

2010. febr. 2. 13:54
 3/9 A kérdező kommentje:
Azért nem értem,mert a méhlepényre azt írta,hogy a terhességi kornak megfelel.És az aggaszt a legjobban,hogy annyira picik még.Félek,hogy valami maradandó károsodásuk lesz.Meg a tüdejük sem elég fejlett még.
2010. febr. 2. 14:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Ja és nem dohányzom,nem iszom alkoholt,a legdrágább terhesvitamint szedem,és minden nap eszem a gyümölcsöket.Mindent elkövetek,csakhogy ne legyen bajuk,és mégis ez van.Van olyan akinek ilyen pici súllyal született a babája?
2010. febr. 2. 14:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy anyukával együtt jártunk tanácsadásra, Őneki mondta az orvos, hogy sorvad a babája. Nem táplálta rendesen a méhlepény a kicsit, és elkezdett visszafejlődni. Amikor sürgősségi császárral megszületett, nagyon kis vékonyka volt, és hatalmas nagy feje volt. Azt mondták neki, hogy azért, mert 8 hónaposan állt meg a fejlődésben, a feje kb annyinak felelt meg, de a teste elkezdett "sorvadni", és az egy 6-7 hónapos babáé volt.

Lassan 2 éves a kisfiú, és mára behozta minden elmaradását.

Remélem nálatok is minden rendben lesz. Szorítok értetek!

2010. febr. 2. 14:25
 6/9 A kérdező kommentje:
A diagnózishoz azt írta,hogy I.u. retard Ez mit jelent?
2010. febr. 2. 14:34
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem ugyanezt mondták egy ultrahangon, egész nap bőgtem. Másnap a dokim megnézte a magánrendelőjében és kiderült, hogy a kórházi géppel valami hiba volt, abszolút nem volt kisebb mint kellett volna. Máig nem értem, hogy lehetett 1 kiló eltérés egy kétkilós babánál. (azóta olvastam, hogy mással is előfordult abban a kórházban)

Szóval nyugi! Lehet, a másik uh mást mutat majd!

Jó egészséget kívánok Nektek!

2010. febr. 2. 16:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.És melyik kórházba volt ez a tévedés?
2010. febr. 2. 18:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Intrauterin retardáció=méhen belüli visszamaradás

Ne izgulj, lehet, hogy tényleg a gép nem volt jó!

Eddig mindig a terhességi hétnek megfelelően fejlődtek a babák?

2010. febr. 2. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!